Zana norocului. Colectia Cartea de basme
DESCRIERE
Cartea autorului Stephen Sander „Zana norocului. Colectia Cartea de basme" de la editura ROSETTI INTERNATIONAL
Basme de suflet care vor inveseli serile copiilor, bunicilor, parintilor. Din cuprins: Ochii lumii; Lupta cea mare; Carul de aur; Uriasul cel bun; Grauntele pierdut; Arborii Domnului; Zana norocului; Floarea iubirii; Zana somnului; Schimbarea pastorilor; Ingerul tamaduitor; Lenesii lumii; Nufarul albastru
Fragment:
“Nici chiar bunul Dumnezeu nu s-a amestecat in mersul lumii, deoarece hotarase sa lase totul in voia sortii, incredintat ca oamenii, cat erau ei de nestiutori pe atunci, vor izbuti sa scape cumva de primejdii; isi spunea ca le daruise minte taman pentru a nascoci pana si leacuri impotriva bolilor, si de asta poruncise sa nu se amestece nimeni in treburile celor facuti dupa chipul si asemanarea Sa.
Si daca nu s-ar fi intamplat ca unui inger sa i se faca mila de bietii oameni, nu se stie prea bine ce s-ar fi petrecut; acesta insa, netinand seama de porunca Atotputernicului, a coborat pe Pamant luand chipul unui mosneag si spunand tuturor ca este vraci si poate lecui orice boala.
La inceput oamenii nu i-au prea dat crezare, ca pana atunci nimeni nu auzise de asa ceva, dar Ingerul nu s-a dat batut cu una, cu doua, chiar daca au fost si din cei ce ziceau ca este trimisul diavolilor; incetul cu incetul i-a lamurit despre ce e vorba nu numai cu cuvantul, ci si cu fapta, lecuind pe unde trecea ba pe unul, ba pe altul.
Cu vremea, vestea despre mosneagul ce avea darul de a tamadui orice betesug s-a intins in intreaga lume, incat pana si imparatii au inceput sa trimita soli sa-l caute atunci cand se imbolnaveau. Pe deasupra, mersese vorba, ca mosneagul nu voia sa primeasca nimic pentru mestesugul sau, zicand celor lecuiti sa multumeasca Domnului, ca Lui i se cuvin toate laudele, iar rasplata ce i se cuvenea sa fie credinta in Cel de Sus.
Asa s-a facut, ca dupa o vreme, o mare parte din oameni au inceput sa vietuiasca veacuri de-a randul, spre marea nemultumire a diavolilor, ce-si vedeau lucrarile cele rele date peste cap. (Ingerul tamaduitor)”
Anul aparitiei: 2016
Numar pagini: 111
Format: 13x20
OPINIA CITITORILOR