X:20 - o radiografie a artei romanesti dupa 1989

PRP: 39,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 33,92 lei
Diferență: 5,98 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

O lucrare de pionierat, x20 este primul studiu care face un bilant al evolutiei artei romanesti dupa 1989. In acesti peste 20 de ani s-au produs schimbari structurale la nivelul institutiilor, al ideologiilor, al tehnicilor, practicilor si pietei, dar si al valorilor, al normelor si al asteptarilor publicului in raport cu arta. x20 vine intr-un moment in care dezvoltarea fara precedent a pietei de arta si dinamizarea tranzactiilor de arta romaneasca fac tot mai necesara existenta unei harti teoretice a reliefului artei romanesti actuale.

Pe baza unei documentatii ample, ce se regaseste, prelucrata, in analizele si graficele din volum, x20 exploreaza transformarile structurii sociale si evolutia demografica a lumii artistice locale, schimbarea, multiplicarea si diversificarea institutiilor care o guverneaza, alterarile si transformarile discursului artistic, de la nivelul tehnic pana la cel iconografic, retoric si stilistic, dar si momentele cele mai importante ale receptarii si promovarii artei contemporane locale, cautand sa remarce evenimentele, organizatiile si fenomenele care au adus si produs noul. In plus, printr-o forare necesara in istoria artei deceniilor anterioare, din perioada 1960 pana in 1980, x20 asigura o privire de ansamblu asupra fenomenului culturii vizuale din Romania ultimei jumatati de secol.

x20 este un instrument de lucru indispensabil specialistilor din domeniu, de la studenti, cercetatori, artisti, amatori si colectionari de arta, la jurnalisti, agenti si manageri culturali. Este un public in continua crestere, interesat de fenomenul artistic local, pentru care baza de date pe care se edifica x20 este unica si necesara.  Alaturi de masa de informatii prelucrate in volum, care asigura un bagaj de cunostinte pentru orice explorator al culturii vizuale contemporane, calitatea eseistica a textului atrage si cititori interesati in sens mai amplu de politicile culturale, de analizele sociologice si de filozofia culturii contemporane.
 

Erwin Kessler este filozof, istoric si critic de arta. Printre lucrarile publicate pana in prezent se numara ceARTa (1997), Ymago Sophystica. Despre Nunta din Cana de Hieronymus Bosch (2001), La ce bun arta (2008), Cel ce se pedepseste singur. Arta si Romania in anii‘80-’90 (2009), Rostopasca (2011), Caderea. Chemarea (2011), Undeva in Titan era o betoniera. Grupul Euroartist, 1994-1995 (2012).


Format: 21 x 16,5 x 2 cm;
Numar de pagini: 298
Anul aparitiei: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0480 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.