Vin maimutele, low cost and high margin

Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2019
Categoria: Ezoteric

DESCRIERE

Aceasta carte a fost scrisa prima oara in perioada 2001-2002, pe cand eram la studii in SUA, si a aparut, o prima forma a acesteia, sub titlul „Marketingul, marea pacaleala”, la editura Miracol (2002). Intre timp a fost rescrisa si adaugita, pastrand elementele principale din prima publicare a ei, renascandu-se sub forma actuala si cu noul nume, in 2007. Practic, aceste doua titluri se completeaza unul pe celalalt, sau, mai bine spus, fiecare dintre ele este inclus in celalalt, ambele spunand cu alte cuvinte, aceleasi lucruri profetice, care, pe vremea aceea, mai mult s-au intrezarit la orizont unuia ca mine. Insa, in prezent, putem pune mana pe ele, iar directia in care se indreapta

acestea este deja evidenta pentru multa lume.

Cu cat procesul zombificarii populatiei este mai adanc, cu atat nevoia „maimutelor” de marketing, de informatii false, de sclipiciuri, de hotie de toate tipurile, de falsificare va fi mai mare, cu atat tot ceea ce vezi in jur va fi mai inselator, doar o mare pacaleala din ce in ce mai greu de depistat. Ziceam, pe cand eram la studii peste hotare sub influenta „ socului cultural”, ca America din anul 2000 este Romania de peste 20 de ani. Insa, viteza cu care se inainteaza acum, la nivel mondial, in aceasta directie continua sa creasca de la o zi la alta, iar finalul lucrurilor, „plinatatea timpurilor” maimutelor este foarte aproape.

Te poti intreba, cu mintea actuala ce tinde foarte rapid spre „One Mind”, de ce oare am scos o noua editie a unei carti scrise, practic, acum aproape 20 de ani, cand volumul informatiilor prezente, „updatate”, este gigantic comparativ cu cel din acea perioada, mai ales ca traim alte vremuri, iar realitatile din Romania de azi nu mai corespund exact cu cele prezentate in carte? Deci cartea asta, dupa gandirea unora, nu ar mai fi de actualitate, nu? Atunci, de ce oare inca se mai tiparesc carti de Eminescu, de Nichita Stanescu sau de Ion Creanga? Sau de ce s-ar mai studia istoria? Pentru ca daca vrei sa vezi mai bine timpul in care te afli, informatiile pe care acesta ti le furnizeaza, trebuie sa faci cativa pasi in urma, sa vezi, dintr-o perspectiva mai larga, timpurile din care s-a venit, sa observi succesiunea sezoanelor, tendinta modificarii informatiilor in timp. Astfel, vei observa ca timpurile trecute sunt ni s te trepte mult mai solide pe care te poti sprijini decat cel actual.

Insa, in timpul asta bezmetic in care ne aflam, ce pompeaza, zilnic, un taifun de informatii in care lumea este angrenata, noile generatii considera ca fiind invechite si informatiile de acum doua luni, d-apoi pe cele de acum 20 sau 100 de ani. Impotmolirea in mormanul informatiilor momentului, din ce in ce mai murdare, nu-i mai lasa pe oameni sa acceseze informatii nici macar de acum o saptamana, d-apoi din alte timpuri. Nu numai ca informatia momentului ti se pare mult mai interesanta si mai atragatoare decat cea a trecutului, dar curand n-o sa mai tii minte nici macar informatiile prin care ai trecut cu o zi in urma.

Pe de alta parte, pe langa faptul ca aceasta carte este plina de informatii originale si foarte interesante si importante legate de modul in care aceasta „democratie”, de tip political correctness, a Vestului a transformat oamenii si societatea, pe care nici macar in prezent nu le- am gasit la nimeni, fiecare carte, pentru un creator autentic, este asemenea unui copil facut la timpul lui. A lasa in uitare aceasta carte, absolut vizionara si unica in vremea ei, este ca si cum ti-ai neglija primii copii, pentru ca ai facut intre timp altii mai „updatati” noilor timpuri. Este ca si cum ai sterge cu buretele o parte importanta din istoria ta, din viata ta, fara de care esti tinut captiv fata de lumina.

Realitatile descrise in carte nu sunt neaparat despre America, o tara, de altfel, fascinanta din multe puncte de vedere, ce a dat foarte multe lucruri bune omenirii, ci au legatura cu intreaga cultura capitalista vestica, cu marea „democratie” ce s-a imprastiat ca raia pe intreg globul, consumand totul in cale precum „lacustele”, ce a transformat intreaga umanitate, ce a restructurat mintile, mergand cu pasi rapizi si siguri spre pustiire totala. Probabil, daca as fi fost in orice alta tara vestica, as fi scris o carte similara in acea perioada. In prezent, toate sunt „vestice”…

Ma poti intreba acum, si cum e, Cristiane, au venit maimutele intre timp? O mare parte, da, dar inca vin foarte multe… Foarte curand, se va implini numarul lor. - Cristian Raduta, Doctor in fizica, MBA

 

Numar pagini: 320
Format: 15x21
Anul aparitiei: 2019

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0465 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.