Uniunea Europeana. Constructie, institutii, drept

PRP: 20,71 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 17,81 lei
Diferență: 2,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-655-734-0
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 240

DESCRIERE

Uniunea Europeana. Constructie, institutii, drept

Prezentare:

Lucrarea cuprinde in paginile ei rezultatele stradaniei de analiza si sistematizare a cunostintelor acumulate de-a lungul timpului, cunostinte deseori oferite cititorului fara conturarea unor imagini usor de perceput, cu privire la procesul postbelic al constructiei europene, ca realizare practica a mai vechii idei e unitate europeana.
Autorul incearca sa ofere cititorului un instrument care sa-l ajute in incercarea de a intelege fie conceptiile, mai vechi sau mai noi, fie mecanismele, fie regulile sau institutiile care au dus in cele din urma la crearea unui spatiu politic, economic, social, cultural si de securitate supus devizei „unitate in diversitate” – Uniunea Europeana.
Abordarile urmeaza indeaproape expunerea logica si cronologica a eforturilor de realizare a unitatii europene, mai intai prin organizatiile europene de cooperare clasica, precum Consiliul Europei, NATO sau Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, si apoi prin organizatiile „sui generis” inspirate de Jean Monnet – comunitatile europene. Evolutia evenimentelor incepand cu anul 1951, cand s-a creat prima comunitate europeana – Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului – precum si evolutia preocuparilor de dezvoltare a constructiei comunitare la nivel paneuropean din acel moment si pana in prezent sunt cat se poate de bine sistematizate, informatiile avand ca principala calitate actualitatea.
Mai mult, aproape toate prezentarile si analizele sunt abordate prin prisma proiectului Tratatului instituind o Constitutie pentru Europa, in forma in care a fost adoptat la Roma in octombrie 2004. Prezentarea sistemului institutional al Uniunii Europene, a dreptului Uniunii Europene, a aspectelor noi cu privire la cetatenia Uniunii Europene ori la drepturile fundamentale in Uniunea Europeana, a functionarului public european, precum si a aspectelor referitoare la extinderea Uniunii Europene si la situatia Romaniei in acest context aduce in atentia cititorului cele mai noi reglementari europene in aceste domenii.
Lucrarea se adreseaza studentilor dar si publicului larg, oferind un real spijin in intelegerea procesului de constructie a Uniunii Europene si a destinului devenirii Romaniei ca parte a acestui intreg. Publicul romanesc, privat in buna masura de o buna informare, are si prin intermediul acestei lucrari posibilitatea de a intelege mai bine de ce destinul Romaniei nu poate fi altul si nu poate fi altfel inteles decat in si prin Uniunea Europeana.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0640 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.