Tratat de teoria generala a dreptului - Editia a II-a, revazuta si adaugita

PRP: 50,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 45,00 lei
Diferență: 5,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Prof. univ. dr. ION CRAIOVAN este licentiat in drept, licentiat in filosofie si doctor in drept al Universitatii din Bucuresti, fiind in prezent Rectorul Onorific al Universitatii"George Baritiu" din Brasov. A publicat mai multe lucrari, intre care:"Itinerar metodic in studiul dreptului" (1992);"Finalitatile dreptului" (1995);"Concepte fundamentale in teoria generala a dreptului" (1996);"Introducere in filosofia dreptului" (1998);"Doctrina juridica" (1999);"Metodologie juridica" (premiul"Mircea Manolescu" - 2005, acordat de catre"Asociatia Juristilor din Romania") s.a. In calitate de membru al"Asociatiei de Filosofie a Dreptului si Filosofie sociala" a participat la mai multe reuniuni stiintifice internationale, unde a prezentat comunicari stiintifice: Islanda (1993); Italia (1995); Argentina (1997); S.U.A. (1999); Suedia (2003); China (2004); Spania (2005); Coreea de Sud (2008) s.a. Realizeaza studii de drept comparat si cultura juridica in Anglia si Canada (2006), India si Japonia (2007), Australia (2008),  Brazilia si Mexic (2009). Pentru activitatea didactica desfasurata de-a lungul anilor  i s-a conferit, de catre Presedintele Republicii,"Ordinul pentru invatamant in grad de Cavaler". De asemenea, i s-a conferit Ordinul de merit si insigna"Who is Who". Este un colaborator activ al Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane.
Prezenta lucrare exploreaza vocatia teoriei generale a dreptului, de a aborda planul atat de dificil, dar necesar, al generalitatii si integralitatii dreptului, in care acesta este studiat pentru a-i desprinde conceptele fundamentale, principiile, legitatile, ipostazele sale complexe, de a fi conditie inerenta vietii sociale, fapt de cultura si civilizatie, expresie a gandirii juridice, sistem normativ specific, entitate in lumea valorilor sau fapt contemporan. Autorul isi asuma o abordare de tip integrator propunand: ca sens al acestei teorii integrative, setul de valori exprimat de conceptul de finalitati ale dreptului; ca ax director, rationalitatea juridica inteleasa ca respect fata de logicitate, dar si ca depasire a acesteia integrand mesajele care"vin" din istoria dreptului, din confruntarea dreptului cu practica, cu problemele globale ale omenirii si tendintele viitorului, din atitudinea critica, ca metodologie care confera nu retete infailibile, ci propune standarde si criterii pluridisciplinare apte sa potenteze specificul demersului juridic, avand totusi ca test decisiv modul in care ea da satisfactie conditiei umane a unei societati si a unui timp istoric. Speram ca in aceasta forma lucrarea sa depaseasca statutul de simpla reeditare, ea asumandu-si o fizionomie editoriala distincta - sa fie in acest fel, mai utila in primul rand studentilor, tuturor celor interesati de Drept, sa suscite gandirea juridica, sa intre in competitie cu alte puncte de vedere, complementare sau rivale, in beneficiul progresului juridic.

Nr. de pagini : 536
Anul aparitiei : 2009

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0625 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.