Traieste bine, cheltuieste mai putin. Audiobook - Ruth Soukup

PRP: 54,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 43,20 lei
Diferență: 10,80 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2018
Categoria: Motivational

DESCRIERE

Cartea autorului Ruth Soukup „Traieste bine, cheltuieste mai putin. Audiobook - Ruth Soukup" de la editura ACT SI POLITON

Traieste bine, cheltuieste mai putin

ACT si Politon va ofera cartea audio Traieste bine, cheltuieste mai putin. 12 secrete pentru o viata mai buna (Living Well, Spending Less. 12 Secrets of The Good Life), de Ruth Soukup.

Prezentul audiobook reprezinta mai mult decat un instrument de economisire a banilor sau o simpla colectie de lucruri care trebuie sau nu trebuie sa le faceti din punct de vedere financiar. Este despre a trai bine si a cheltui mai putin.

Traieste bine, cheltuieste mai putin se bazeaza pe lectii dure, invatate atat din greselile cat si din succesele autoarei. „Pentru ca sunt crestina, se bazeaza, de asemenea, pe ce m-a invatat Biblia despre viata buna si, ca atare, include unele versete biblice.”(Ruth Soukup)

Mesajul „niciodata nu-i destul” pe care societatea il transmite, o viata irosita de dorinta de a avea intotdeauna mai mult NU ESTE Viata buna. Supraconsumul este o boala.

Trebuie sa invatam sa ne controlam iubirea pentru bani, sau ea ne va controla pe noi.

Ruth Soukup spune ca dezvoltarea disciplinei de a controla cheltuielile este un obicei care nu va face altceva decat sa se reverse asupra fiecarui aspect din viata. Nu puteti avea o viata cu adevarat productiva, multumita si plina de bucurie, daca finantele voastre sunt un haos. Viata buna si stabilitatea financiara merg mana-n mana.

Multumirea este o alegere. Daca nu va clarificati ce e cel mai important in vietile voastre, este usor sa fiti purtati pe val de orice va iese in cale. Biblia este destul de clara cand vine vorba sa informeze care ar trebui sa va fie prioritatile: „Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, indelunga-rabdarea, bunatatea, facerea de bine, credinta, blandetea, infranarea, curatia; impotriva unora ca acestea nu este lege.” (Galateni 5: 22-23); „Dragostea sa fie nefatarnica. Urati raul, alipiti-va de bine. In iubire frateasca, unii pe altii iubiti-va; in cinste, unii altora dati-va intaietate.” (Romani 12: 9-10)

Succesul sau talentul altuia, nu il neaga pe al vostru. Este necesar sa va concentrati asupra propriului drum, apoi sa calcati pe calea voastra cum puteti mai bine.

Ruth Soukup spune ca in momentul in care incetati sa va mai comparati vietile cu cei pe care ii percepeti ca avand mai mult, se intampla o magie ciudata. Cand oamenii isi deschid inimile doar cat sa vada binecuvantarile care le-au fost date deja, intreaga lor viziune asupra lumii se schimba de la jind la recunostinta coplesitoare si bucurie.

Ocolirea ispitei de a dori mai mult inseamna si ocolirea ispitei de a cumpara mai mult.

Punctul optim este acela in care se intersecteaza cele mai mari pasiuni, talente si abilitati ale voastre. A trai in punctul optim reprezinta curajul de a va urma visurile, de a va asuma riscuri si de a munci mai din greu decat v-ati imaginat vreodata ca e posibil pentru a va indeplini telurile.

Probabil ca pentru multi oameni este incredibil de infricosator sa isi urmeze visurile. Exista un potential de esec la care se gandesc. Acest lucru ii face vulnerabili si la criticile celor care nu inteleg. De cele mai multe ori este dificila gasirea unui echilibru intre a tanji sanatos dupa ceva mai mult si a alege pacea. Insa cum isi poate gasi cineva punctul optim daca este captiv la o slujba, intr-un oras sau intr-o situatie care nu-i place?

Orice om este binecuvantat cu un set de daruri si abilitati speciale. Toate darurile vin de la Dumnezeu, pentru a-L sluji si a-L slavi: „Darurile sunt felurite, dar acelasi Duh. Si felurite slujiri sunt, dar acelasi Domn. Si lucrarile sunt felurite, dar este Acelasi Dumnezeu care lucreaza toate in toti”. (1 Corinteni 12: 4-6)

Cateva ponturi practice pe care Ruth Soukup le ofera pentru stabilirea eficace si concreta a telurilor:

Clarificati-va obiectivul;
Fixati-va un termen limita;
Fragmentati telurile mari;
Urmariti-va progresul;
Creati raspundere;
Sarbatoriti-va succesul.

Oricine ati fi si oriunde v-ati indrepta, intotdeauna va exista ceva care va va distrage atentia pe drum. Poate fi o schimbare a rutinei, un obstacol neasteptat.

„Caci Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii, ci al puterii si al dragostei si al intelepciunii.” (2 Timotei 1: 7)

Oricat de important este sa stabiliti obiceiuri bune si tipare pentru ceva ce chiar doriti sa faceti, e la fel de important sa eliminati acele treburi care cer timp, dar n-aduc valoare. Mereu vor exista mai multe activitati decat aveti voi timp, si mult mai multe oportunitati, ispite si obligatii decat sperati vreodata sa le puteti gestiona in mod rezonabil.

Dependenta de cumparaturi. Conform unui studiu din 2006 al Facultatii de Medicina Stanford, aproximativ 6% dintre americani sunt considerati efectiv „dependenti de cumparaturi”. Mitul cumparaturilor ca hobby, a devenit atat de raspandit incat, in special femeile, aproape ca se simt vinovate daca nu le place cu adevarat sa mearga la cumparaturi.

Intr-o cultura de consumerism, presiunea de a cheltui si de a continua sa cheltuiti (chiar pana in punctul colapsului financiar) este intensa. A cumpara mai mult decat este nevoie nu da nastere decat la nemultumire. Nu va lasati prinsi in aceasta euforie.

„Pacea financiara” poate fi definita ca: o stare de armonie reciproca in privinta banilor; eliberarea de gandurile sau emotiile opresive legate de cheltuiala; armonie in relatiile personale si eliberarea de conflictul sau disensiunile legate de finantele personale; multumirea cuiva cu ce are.

„Libertatea financiara si pacea financiara merg mana-n mana, dar in timp ce una dintre acestea provine din munca grea si disciplina, cealalta poate veni doar de sus.”

Pacea financiara incepe cu rugaciune si o schimbare a atitudinii. Libertatea financiara incepe prin crearea si respectarea unui buget realist. Cele mai multe cheltuieli se pot imparti in doua categorii mari: acelea pe care trebuie sa dati banii si acelea pe care doriti sa dati banii.

A pune bani deoparte pentru viitor nu este un lux, este o necesitate. Elementul de baza din fiecare buget ar trebui sa fie economiile.

„Nu esti bogat pana nu ai ceva ce banii nu pot cumpara.” (Garth Brooks)

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0514 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.