Thich Nhat Hanh, Cum sa mergi

PRP: 30,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 22,50 lei
Diferență: 7,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 120

DESCRIERE

"Stim ca destinatia noastra finala este cimitirul. De ce ne grabim oare sa ajungem acolo? De ce sa nu pasim in directia vietii, care este in momentul prezent? Daca practicam meditatia mersului chiar si pentru cateva zile doar, vom trece printr-o transformare profunda si vom invata cum sa ne bucuram de pace in fiecare moment al vietii noastre. Zambim, si nenumarate fiinte din tot cosmosul ne zambesc la randul lor – pacea noastra e foarte adanca. Tot ce gandim, simtim si facem are efect asupra strabunilor nostri si asupra generatiilor viitoare si reverbereaza prin tot cosmosul." - Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh este unul dintre cei mai cunoscuti si respectati maestri Zen din lumea contemporana, poet si activist pentru pace si drepturile omului, nominalizat in anul 1967 la Premiul Nobel pentru Pace. Este supranumit,, celalalt Dalai Lama".

Fragment:

SOSIREA

   Una dintre cele mai profunde invataturi este si cea mai scurta: "Am ajuns". Atunci cand ne intoarcem la respiratie, ne intoarcem la momentul prezent, acolo unde suntem cu adevarat acasa. Nu e nevoie sa ne zbatem sa ajungem altundeva. Stim ca destinatia noastra finala este cimitirul. De ce ne grabim oare sa ajungem acolo? De ce sa nu pasim in directia vietii, care este in momentul prezent? Daca practicam meditatia mersului chiar si pentru cateva zile doar, vom trece printr-o transformare profunda si vom invata cum sa ne bucuram de pace in fiecare moment al vietii noastre. Zambim, si nenumarate fiinte din tot cosmosul ne zambesc la randul lor - pacea noastra e foarte adanca. Tot ce gandim, simtim si facem are efect asupra strabunilor nostri si asupra generatiilor viitoare si reverbereaza prin tot cosmosul.

   PRACTICA BUCURIEI

   Poate va ganditi ca bucuria e ceva ce se intampla spontan. Putini oameni isi dau seama de faptul ca ea trebuie sa fie cultivata si exersata pentru a putea creste. Atentia sustinuta iftseamna sa fim in legatura profunda cu fiecare moment si vietii de zi cu zi. Sa fii intr-o stare de constienta deplina inseamna sa fii cu adevarat prezent cu trupul si cu mintea, sa cultivi armonie in actiunile si intentiile tale si sa fii in armonie cu cei din jurul tau. Nu e nevoie sa ne rezervam |imp special pentru aceasta in afara programului nostru zilnic. Putem practica atentia sustinuta in orice moment al zilei, cand mergem dintr-un loc in altul. Cand trecem pragul unei usi, suntem constienti de asta. Mintea noastra este acolo unde sunt si actiunile noastre.


MERGAND PENTRU ALTII

   Uneori spun ca merg pentru mama mea sau ca tatal meu se bucura sa paseasca alaturi de mine. Merg pentru tatal meu. Merg pentru mama mea. Merg pentru maestrul meu. Merg pentru elevii mei. Poate ca tatal meu n-a stiut niciodata sa mearga constient, bucurandu-se de fiecare moment. Asa ca fac eu asta pentru el, si astfel ne bucuram amandoi de acest lucru.

   O PLIMBARE LUNGA

   Dupa ce a atins iluminarea in Bodhgaya, Buddha a practicat meditatia mersului in jurul lacului plin cu lotusi din apropiere. Apoi a dorit sa impartaseasca revelatiile sale prietenilor apropiati care se aflau in Parcul Caprioarelor, la Sarnath. Astfel, el a mers de la Bodhgaya la Sarnath sa ii gaseasca. A mers de unul singur prin paduri si plantatii de orez. Probabil ca i-a luat cel putin doua saptamani sa fajunga acolo, insa s-a bucurat de fiecare pas. Cand Buddha si-a gasit prietenii, le-a oferit prima sa invatatura.


MERSUL LENT

   Cand esti singur, poti practica meditatia mersului lent. Alege o distanta de aproximativ trei metri si in timp ce o parcurgi, fa un pas pentru fiecare inspiratie, un pas pentru fiecare expiratie. La primul pas poti sa spui in sinea ta: "Am sosit". La urmatorul pas iti poti spune in liniste: "Sunt acasa". Daca nu simti ca ai sosit suta la suta in aici si acum, opreste-te si nu mai face nici un pas. Este o provocare. Inspira si apoi expira pana cand simti ca ai sosit suta la suta in aici si acum. Zambeste apoi victorios. Fa un al doilea pas. Vei invata astfel un nou obicei. Obiceiul de a trai in momentul prezent.

   PRACTICA IN FAMILIE

   Iesi la o plimbare lenta cu copiii tai inainte de a merge la culcare. Zece minute sunt suficiente. Va puteti tine de mana in timp ce va plimbati, daca asa vor copiii. Copilul tau va primi din concentrarea si stabilitatea ta, iar tu vei beneficia de inocenta si prospetimea lui. Celor mici s-ar putea sa le placa sa utilizeze aceasta simpla poezioara in timp ce merg. isi pot spune in sinea lor: "Da, da, da" in timp ce inspira, si apoi: "Multumesc, multumesc, multumesc" in timp ce expira. Stiu multi copii carora le place acest poem foarte mult.

Nr. de pagini: 120
Anul aparitiei: 2016
 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0608 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.