Teorii ale conspiratiei in istorie. O incercare de analiza istorica

PRP: 39,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 35,10 lei
Diferență: 3,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

 

 

 

De-a lungul istoriei, s-au nascut si afirmat numeroase teorii ale conspiratiei si in care indivizi, organizatii de tot felul – fundatii, grupari, guverne, corporatii multinationale, oameni politici au initiat si organizat numeroase actiuni in marginea legii, ca sa nu spunem deschis comploturi si conspiratii.

 

Teoriile au aparut si s-au manifestat in special in perioadele de criza ale istoriei si, ceea ce este foarte important, au marcat increderea oamenilor, deoarece acestea pot fi utilizate in momente de restriste sau criza drept instrumente fiabile de control asupra grupurilor sociale.

 

Asadar, in momentele de cumpana din viata oamenilor, in locul unui adevar documentat stiintific, care nu poate consola omul in atari imprejurari, unii prefera sa accepte teorii absconse, sa identifice dusmani, in majoritatea lor absolut iluzorii. Si aceasta pentru ca este mai simplu sa se explice oamenilor ca istoria constituie o poveste foarte lineara si in care cu cat inaintam mai repede in timp se pot prezice si se pot controla evenimentele.

 

In mod practic, teoriile conspiratiei, care au foarte putin de-a face cu investigatiile si gandirea de tip critic, incearca sa ofere omului de rand o imagine simplista asupra unei perioade marcate de evenimente tragice, de exemplu – crize de tot felul, razboaie, revolutii, boli, dezastre naturale, consecintele sociale si politice ale populismului si in care fiinta umana simte deseori ca pierde controlul propriei vieti.

 

Cu cat parcurgem epocile istoriei, teoriile privind existenta unor forte oculte – de exemplu: francmasonii si satanistii, Illuminati, repeta la nesfarsit faptul ca cei din urma doresc sa cucereasca si sa controleze resursele planetei si vietile oamenilor.

 

In comparatie cu epocile anterioare, in secolul al XXI-lea teoriile conspiratiei devin mult mai elaborate, cu subiecte mult mai interesante, unele chiar atragatoare pentru marele public, prin care, in final, se doreste convingerea unei audiente cat mai largi.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0440 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.