Sunt gata sa ma tund

DESCRIERE
Scrisa pentru copiii neurotipici şi neurodivergenţi deopotriva, povestea lui Andi este o poveste‑oglinda, ce reflecta un adevar despre copii: acela ca pot fi buni, curajoşi, jucauşi, dar şi curioşi, chiar şi atunci cand se tem. In fond, la ce e bun jocul alaturi de figurile de ataşament şi de jucariile de pluş, daca nu la a face frica tot mai mica?
Cartea este un instrument valoros pentru parinţi şi specialişti, deoarece aduce in lumina, prin intermediul recomandarilor şi strategiilor de la final, ceea ce experienţa tunsului este pentru copii – un proces pe care merita sa il susţinem cu rabdare şi blandeţe. Incurajez parinţii sa ramana deschişi faţa de acest proces, pentru ca fiecare copil este unic şi ne vorbeşte diferit despre modul in care poate fi ajutat.
Sunt gata sa ma tund prezinta povestea lui Andi, un copil curajos caruia ii e frica (cine a spus ca cei curajosi nu se tem?) de fiecare data cand se tunde. Dar ce bine ca Andi nu e nevoit sa fie singur cu frica lui. Ii are aproape pe mama si pe ariciul Nono si impreuna descopera ce este frizeria, ce instrumente foloseste frizerul si cat de important este sa ai pe cineva langa tine de fiecare data cand iti este teama.
„Mult m-as fi bucurat, atunci cind copila mea era mica, sa fi stiut cum sa-i risipesc teama de tuns. N-a functionat nici macar imprietenirea cu Ovidiu, tinarul blind si bun care venea la noi si ii facea tunsori atit de frumoase. Mi-
ar fi placut sa fi existat aceasta carte atunci, dar ma bucur ca parintii care au acum copii mici o pot avea si citi, se pot folosi de ideile minunate din ea si se pot bucura de o experienta foarte placuta atunci cind isi insotesc micutii la tuns. Multumesc, Miha Tatucu, pentru aceasta carte frumoasa si mult folositoare. “
Ana Barton, scriitoare
„Tunsul parului este, adesea, o problema pentru cei mici. De fapt, copilul este cel care trece prin experienta desprinderii de ceva care ii apartine si ii da identitate. Pornind de la provocarea tunsului, Miha Tatucu creeaza o poveste delicata pentru a-i ajuta pe cei mici, iar pentru parinti vine cu raspunsuri deschise si jocuri care sa intareasca relatia copil-parinte.“
Nicoleta Radu, psihoterapeut psihanalitic
Miha Tatucu este psihopedagog şi logoped. A urmat studiile universitare de licenţa şi master in cadrul Facultaţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (Universitatea din Bucureşti).
Işi petrece o mare parte din timp alaturi de copiii neurodivergenţi şi familiile acestora. A fondat autismegal. ro din pasiune pentru munca ei. Ii place sa doarma, sa bea cafea şi sa‑şi imagineze intamplari. Cand doarme, viseaza tot felul de lucruri ciudate (de exemplu, odata a visat ca o pisica i‑a furat perna).
Ana Papa a absolvit Universitatea Naţionala de Arte din Bucureşti, iar in prezent işi dedica timpul ilustrand ganduri şi poveşti. Işi cauta inspiraţia in viaţa de zi cu zi, pictand in culori indrazneţe sentimente, trairi, emoţii. Cel mai mare susţinator al ei este motanelul Sushi care, din cand in cand, aţipeşte pe hartiile de lucru.
OPINIA CITITORILOR