Sfaturi prietenesti de la Papa Francisc. Cuvinte care ne ajuta sa traim mai bine
DESCRIERE
Cartea autorului Andrea Tornielli „Sfaturi prietenesti de la Papa Francisc. Cuvinte care ne ajuta sa traim mai bine" de la editura VIATA CRESTINA
Exista, in mod evident, mari deosebiri intre fostul Papa, Benedict al XVI-lea, demisionat spre surprinderea tuturor, si actualul Papa, Francisc, ajuns aici de pe un alt continent. Sobrietatea nemteasca a fost inlocuita de spontaneitatea argentiniana. Ignorarea aulica a problemelor sociale presante, de dragul meditatiilor filosofice, a fost substituita de implicarea hotarita in necazurile celor multi. Dupa un papa teolog, a venit un papa samaritean.
Ar fi gresit sa se vada in setea de actiune a Papei Francisc o inapetenta pentru teorie. Dar meditatia lui isi cauta mereu un estuar spre fapte. Abstractia e acceptata doar daca ofera ameliorari concrete, rapide. Jorge Mario Bergoglio a stiut foarte bine ce face, atunci cind si-a luat la investire numele sfintului din Assisi.
Doi ziaristi, vaticanisti, Andrea Tornielli si Domenico Agasso jr., s-au gindit sa puna cap la cap reflectiile despre lume si viata ale Papei, asa cum rezulta ele dintr-un sir de predici tinute in diverse momente, in diferite contexte. Cartea a aparut in Italia in martie 2017 (Consigli di un Papa amico, San Paolo Edizioni), fiind acum tradusa si in limba romana sub titlul Sfaturi prietenesti de la Papa Francisc. Cuvinte care ne ajuta sa traim mai bine (traducere din italiana de Laszlo Alexandru, Cluj, Editura Viata Crestina, 2017). Se contureaza cu multa claritate directiile de interes,, ideologic\\" ale sefului spiritual de azi. El ne ofera sugestii pentru a trai mai bine, in frenetica lume contemporana: sa punem iubirea de oameni mai presus de toate, sa evitam ingimfarea, sa pricepem ca bogatia si faima sint zadarnice, sa nu rivnim la puterea lumeasca, sa nu ne terorizam spiritual semenii prin birfa si defaimare, sa invatam inocenta de la copii, sa fugim de abjectia coruptiei, sa ne implicam generosi in valorile ecologiei, sa reinvatam bucuriile simple ale existentei, sa fim generosi prin daruire sufleteasca, sa aplicam regulile tolerantei in cadrul familiei, sa rezistam cu incredere in fata suferintelor vietii, sa descoperim noi sensuri ascunse in cutele durerii, sa nu ne pierdem speranta. Detaliile meditatiei papale, pe aceste subiecte importante, pot fi descoperite acum de cititori in limba romana. Iata citeva fragmente din cartea tocmai aparuta.
Laszlo Alexandru
ISBN: 978-973-674-144-9
OPINIA CITITORILOR