Set. Agenda medicala 2011 si MEMOMED 2011. Memo Med 2011 ghid farmacoterapic alopat si homeopat - Editia 17

PRP: 144,75 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 108,56 lei
Diferență: 36,19 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011

DESCRIERE

Agenda medicala 2011 si MEMOMED 2011. Memo Med 2011 ghid farmacoterapic alopat si homeopat.

Prezentare - Agenda medicala 2011:

Editia de Buzunar a Agendei Medicale 2011, reactualizata si imbunatatita fata de cea precedenta, cuprinde: aparitiile noilor medicamente inregistrate si intrate in uzul curent in ultima perioada, evidentiate cu denumirile comerciale, si monografiile aferente la denumirea comuna internationala (DCI) corespunzatoare; monografii generale, specifice DCI, in ordine alfabetica, aprobate si utilizate oficial in Romania; denumiri comerciale de medicamente ale diversilor producatori corespunzatoare fiecarei DCI; date esentiale necesare informarii rapide asupra unui medicament (DCI, denumire comerciala, producator, indicatii, doze, contraindicatii, reactii adverse, precautii); indicatii asupra modului de prescriere conform Nomenclatorului de Medicamente si produse biologice de uz uman elaborat de Agentia Nationala a Medicamentului; reactualizari de ultima ora privitoare la medicamentele intrate in uz in Romania. In plus, editia prezenta cuprinde o sectiune noua, Clasificarea terapeutica, care cuprinde medicamentele clasate dupa tratamentul in care sunt indicate.

Prezentare - MemoMed 2011:

Memomed 2011 este conceput sa acopere nevoia imperioasa de informare a medicilor si farmacistilor cu datele de uz curent privind medicamentele inregistrate in Romania, necesare unei folosiri rationale si stiintifice in practica farmacoterapica.

Utilizarea corecta si eficienta a medicamentelor presupune o informare corespunzatoare a medicilor si farmacistilor asupra produselor farmaceutice disponibile.

Pentru oronarea capitolelor s-a ales clasificarea ATC (anatomica, terapeutica-farmacologica, chimica), conceputa de Consiliul Nordic al Medicamentelor si adoptata in Romania in 1992, la initiativa prof. dr. D. Dobrescu.
Pentru grupele importante si pentru fiecare medicament sunt prezentate date de interes practic privind farmacocinetica, farmacodinamia, indicatiile terapeutice, reactiile adverse, contraindicatiile, precautiile si modul de administrare.
Dupa fiecare medicament sunt prezentate produsele farmaceutice, cu denumirile lor comerciale, formele farmaceutice si dozajele corespunzatoare.

Recomandare:
Intrucat stiinta medicamentului alopat este farmacologia, aceeasi stiinta este si a medicamentului homeopat. Exista deci o singura farmacologie cu doua ramuri, alopata si homeopata. Faptul este confirmat de legea fundamentala a farmacologiei, care este aceeasi pentru ambele ramuri.
Pornind de la aceste concepte, am elaborat si publicat Farmacologia homeopata generala, in limba romana si in limba engleza. Se afla sub tipar versiunea in franceza. Sper ca, incepand cu anul 2011, sa reusesc sa elaborez si sa public si partea speciala, Farmacologia homeopata a aparatelor si sistemelor organismului.
Concluziile legate de aceasta tema sunt multe si importante. Ele rezulta dintr-o ampla analiza a"fenomenului medicament", pe care am facut-o intr-un eseu intitulat"Medicamentul in sec. XXI". Considerand ca argumentele, concluziile si propunerile din eseu sunt de cel mai larg interes, am hotarat sa public eseul in cartea Memomed 2011.
Si, pentru a trece la transpunerea in viata a concluziilor, am facut si un alt inceput, elaborand un Index farmacoterapic 2011.
Sper ca ideile si argumentele cuprinse in materialele mentionate sa convinga cat mai multi colegi, medici si farmacisti ca este timpul ca in"fenomenul medicament" sa inceapa o noua era, care ar putea aduce imbunatatiri substantiale ale terapeuticii.
Ca medic si farmacist, practician alopat si homeopat, profesor de farmacologie, mi-am propus sa cercetez"fenomenul medicament". Inca de la inceput, am facut observatia ca medicamentul se afla in centrul atat al alopatiei, cat si al homeopatiei, ca aceste practici terapeutice nu pot exista fara utilizarea medicamentului. Mai mult, definitia conceptului de medicament este aceeasi pentru ambele categorii de medicamente. In aceasta situatie, este clar ca exista un singur medicament, cu doua forme concrete.
Prof. dr. D. Dobrescu
Vezi și alte cărți: MemoMed, Agenda, Medicala

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0634 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.