Scaun la fereastra. Lisabona %u2013 jurnal de carantina 2020-2021

PRP: 50,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 37,50 lei
Diferență: 12,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Cu ilustratii de Amadeo de Souza-Cardoso

Volum aparut la aniversarea a 75 de ani ai autorului, sub egida Muzeului National al Literaturii Romane, cu sprijinul Asociatiei Publicatiilor Literare si Editurilor din Romania (APLER)

 

„Poezia lui Dinu Flamand este o oglinda elegiaca a istoriei. Fiecare din poemele lui are ceva de excavatie arheologica, intrucat ia in seama, in fiecare moment, toate straturile de timp suprapuse care ii confera sens. Capacitatea lui Flamand de a aduna laolalta detalii cotidiene exacte, prezentate cu vocea vechilor maestri, alcatuieste un tot proaspat, o gradina a placerilor ca la Bosch, unde toti locuitorii ei sunt destul de umani, fii ai unui loc si ai unui timp, victime insa in vantul Istoriei. Marele poet roman e una din vocile esentiale ale poeziei europene contemporane”. (LUIS GARCIA MONTERO, presedintele Institutului Cervantes)

* * *

DINU FLAMAND (n. 24 iunie 1947, Susenii Bargaului, Bistrita-Nasaud) este poet, eseist, jurnalist, traducator si comentator al actualitatii politice in presa romaneasca si in cea internationala. Licentiat in Filologie la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj (1970). In vremea studentiei, a devenit membru fondator al revistei Echinox, care a marcat numeroase generatii literare prin spiritul ei antidogmatic. Dupa absolvire, a lucrat in redactii de ziare, reviste si edituri, la Bucuresti. La sfarsitul anilor ’80, a obtinut azil politic la Paris, unde a denuntat regimul opresiv din Romania in presa scrisa (Liberation, Le Monde) si la radio (RFI, BBC, Europa Libera). A fost jurnalist bilingv la RFI din 1989 pana in 2009. Dupa caderea regimului comunist, s-a reintegrat in literatura romana. In 2011 a fost distins cu Premiul National „Mihai Eminescu”. In acelasi an a devenit consilier al ministrului la Ministerul Afacerilor Externe, iar ulterior a reprezentat Romania la Organizatia Internationala a Francofoniei.

Dinu Flamand are o vasta opera publicata in Romania, mai cu seama de poezie, dar si de critica literara si traduceri. Poemele sale au fost traduse si publicate in Spania, Franta, Italia, Mexic, Portugalia, Germania, Chile, Honduras, Columbia, Macedonia de Nord, Grecia, Israel s.a.

Intre titluri se remarca: Apeiron, 1971; Altoiuri, 1976; Stare de asediu, 1983, 2015; Viata de proba, 1998; Frigul intermediar, 2006; Umbre si faleze, 2010; Veghea si Somnul, 2016; Primavara la Praga, 2017; Om cu vasla pe umar, 2020 (Premiul National pentru Poezie „Lucian Blaga”).

Ca traducator, s-a dedicat mai cu seama autorilor de limba franceza, spaniola, italiana si portugheza: Fernando Pessoa, Antonio Lobo Antunes, Carlos Drummond de Andrade, Vinicius de Moraes, Umberto Saba, Mario Luzi, Samuel Beckett, Cesar Vallejo, Pablo Neruda, Jorge Semprun, Antonio Gamoneda, Jean-Pierre Simeon, Omar Lara, Marco Lucchesi, Marco Antonio Campos s.a., fiind distins cu numeroase premii literare.

Aparitii recente: Primavera en Praga (Editura Visor, Spania, 2022) si traducerea: Fernando Pessoa, Marinarul si alte fictiuni (Humanitas Fiction, 2022).

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0759 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.