Sarutarile nedaruite de Ermes Ronchi
DESCRIERE
Cartea autorului Ermes Ronchi „Sarutarile nedaruite de Ermes Ronchi" de la editura FOR YOU
„Aceste pagini sunt pentru aceia care cauta in istoria spiritului alte sentimente, probabil ramase impietrite in urmele istoriei. Sunt pentru barbatii si femeile care cauta integrarea umanului si a spiritualului, a credintei si a afectivitatii: armonia dificila, dar posibila dintre masculin si feminin.
Sunt pentru aceia care iubesc poezia si libertatea inimii. Si carora nu le este frica de pasiune.” (Ermes Ronchi)
Prietenia reprezinta o parte integranta a calatoriei prin viata a sfintilor Bernard, Francisc si Tereza, persoane in care umanitatea si sfintenia sunt strans ingemanate.
Protagonisti de marca ai istoriei crestinismului, cei trei sfinti ne ajuta sa luam urma unei alte povesti, mai putin oficiale, dar nu mai putin reale si importante: o istorie ce nu are loc pe coridoarele puterii, ci este alcatuita din intalniri, din suferinta, din emotie impartasita. Fara teama de pasiune.
Crestinismul ne arata astfel noi ipostaze si solutii pentru o relationare mai buna, deopotriva pentru barbati si femei, intr-o noua arhitectura a relatiilor umane. Alternativa nu este prietenia spirituala sau o reforma functionala ori un nou proiect eclezial, ci prietenia umana, plina de emotie si de viata. Si aceasta pentru ca dragostea si prietenia constituie o parte cruciala din „stiinta practica” de a trai, o spiritualitate ce nu presupune eliminarea, ci adaugarea umanului.
O bijuterie ideatica si stilistica, lucrarea „Sarutarile nedaruite” ne propune o reflectie asupra „sanatatii spirituale”, centrata pe faptul ca prietenia si dragostea protejeaza si conserva rezervele de viata sanatoasa si plina de bucurie.
Ermes Ronchi face parte din Ordinul Slujitorilor Sfintei Maria si conduce Centrul Cultural Corsia dei Servi din Milano. Profesor la Marianum, el este autorul mai multor texte, pe diverse teme, printre care „Dieci cammelli inginocchiati. Variazioni sulla preghiera” (Zece camile ingenuncheate. Variatiuni despre rugaciune, 2007) si „Le case di Maria. Polifonia dell’esistenza e degli affetti” (Casele Mariei. Polifonia existentei si a suferintei, 2007).
De asemenea, s-a ingrijit de aparitia volumelor „Divina seduzione. Storie di conversione: Paolo, Pacomio, Agostino, Ignazio” (Seductia divina. Povesti despre convertiri: Pavel, Pahomie, Augustin, Ignatiu, 2004) si „Lo straniero: nemico, ospite o profeta?” (Strainul: inamic, gazda sau un profet?, 2006).
Nr. de pagini: 112
Anul aparitiei: 2017
OPINIA CITITORILOR