Sarfraz Dr. Zaidi, Hipertiroidismul si Maladia Graves. Ce trebuie sa stii inainte de a-ti distruge tiroida cu iod radioactiv

PRP: 35,63 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 30,29 lei
Diferență: 5,34 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Renumitul endocrinolog Dr. Zaidi descrie modul de a diagnostica si trata cu precizie boala Graves, una din principalele cauze ale hipertiroidismului.

Tratamentul medical al bolii Graves nu s-a schimbat in ultimii 50 de ani. Trist, dar adevarat!
Tratamentul standard, de obicei cu iod radioactiv, este o abordare superficiala, mioapa. Acesta va duce aproape intotdeauna la hipotiroidism. Apoi veti fi nevoit sa luati medicamente pentru tiroida pentru tot restul vietii. in plus, iodul radioactiv nu trateaza cauza principala a bolii Graves - disfunctie autoimuna care continua sa mocneasca si care ulterior irupe intr-o alta boala autoimuna. Nici medicamentele si nici chirurgia nu trateaza disfunctiile autoimune. Ele ofera ajutor doar temporar. Odata ce ati incetat tratamentul simptomele revin.
Cititi cartea si urmati sfaturile Dr. Zaidi pentru a trata radacinile bolii.


Fragmente


''tesuturi, T3 suplimentar este generat in mod natural din T4. Aceasta conversie a lui T4 in T3 are loc in prezenta unei enzime importante, numita 5'-deiodinaza. Orice problema a deiodinazei afecteaza in mod cert transformarea lui T4 in T3. Din nefericire, cei mai multi medici au fost parca spalati pe creier de companiile farmaceutice, insuflandu-li-se mitul ca pacientul are nevoie doar de T4 (sub forma de Synthroid, Levoxyl sau Unithroid), de vreme ce el va fi convertit in T3. Uluitor este ca nici macar nu se deranjeaza sa verifice nivelul de T3, ca sa vada daca prezumtia lor este adevarata.
Realitatea este ca, in organism, T3 provine din doua surse: este produs direct de glanda tiroida sau este transformat din T4. Prin urmare, la un pacient doar cu T4, nivelul de T3 va fi sub limita optima, chiar daca transformarea lui T3 din T4 este normala. Acest lucru se intampla fiindca respectivei persoane ii lipseste cantitatea de T3 care provine direct din glanda tiroida. in plus, la multi oameni enzima deiodinaza nu functioneaza optim. In consecinta, la aceste persoane, chiar si transformarea lui T4 in T3 este insuficienta.
T3 este extrem de important pentru metabolismul nostru, ca si pentru functionarea normala a mai multor organe interne. Exista si medici intrucatva mai iluminati, inclusiv endocrinologi, care trateaza pacientii cu hipotiroidie atat cu T4, cat si cu T3. Chiar si asa insa, apar o multime de probleme. Ideea este ca nu putem concura sub nicio forma cu Mama Natura. Asa ca NU acceptati sa va pierdeti glanda tiroida daca nu este cazul.

Este un mit faptul ca iodul radioactiv nu are efecte secundare.

1. Cel mai des intalnit efect secundar este ca aproape toti cei care primesc iod radioactiv pentru a-si trata boala Graves sfarsesc prin a se imbolnavi de hipotiroidism (o tiroida lenesa).

In plus, mai exista si alte efecte secundare.

2. La aproape 20% dintre pacienti, iodul radioactiv poate accelera si/sau inrautati afectarea oculara din boala Graves, denumita orbitopatie Graves (1), care este destul de problematica si dificil de tratat. Uneori poate duce chiar la orbire.
3. La unii pacienti, iodul radioactiv poate afecta glandele salivare, ceea ce poate duce la uscarea gurii, la gust alterat si la durere localizata la nivelul glandelor salivare. Aceste simptome nu dispar si pot afecta destul de serios calitatea vietii pacientului.
4. Iodul radioactiv poate cauza cancer? Este o intrebare pe care endocrinologii scrupulosi si onesti continua sa si-o puna. Dupa ce pacientul inghite iod radioactiv (mai exact, radioizotopul 1-131), acesta se concentreaza in tiroida, in glandele salivare, in stomac si in vezica urinara. Evident, exista temeri reale legate de cancerul la aceste organe, dar si de cel al celulelor sanguine, mai exact leucemie.
Exista mai multe studii stiintifice care arata ca exista un risc ridicat de cancer asociat cu utilizarea iodului radioactiv. Un studiu extrem de relevant a fost publicat in 2007 in revista Cancer, jurnalul oficial al Societatii Americane de Oncologie. in acest studiu, cercetatorii din Finlanda au urmarit 2. 793 de pacienti, timp de 10 ani, care au primit tratament cu iod radioactiv pentru hipertiroidism. S-a descoperit in mod cert un risc ridicat de cancer, in special cancer de stomac, de rinichi si de san la pacientii tratati cu iod radioactiv. (2)
Dezastrul nuclear de la Cernobil este un exemplu din care cu siguranta ca putem invata ceva. Aceasta catastrofa a...''


Cu toate acestea, daca veti continua sa va faceti griji, dar fara sa actionati, exista riscul sa va imbolnaviti. In loc sa va ingrijorati din cauza potentialelor rezultate, actionati la momentul oportun - cel prezent.

Atentie!

Am rugamintea sa fiti constienti de faptul ca am apelat la cuvantul"logica" in sensul de simt al masurii, cu care se naste fiecare fiinta umana. Nu l-am utilizat in sensul de rationament.

4. Fiti constient de faptul ca traim intr-o lume conceptuala

V-ati gandit vreodata la lumea in care traim? Daca analizati totul dintr-o perspectiva proaspata si logica, fara notiuni preconcepute, veti descoperi ca traim intr-o lume conceptuala si virtuala, nu intr-una reala.
Fiindca toata lumea din jurul nostru traieste in aceasta lume conceptuala si virtuala, credem ca este reala. Mai mult, o acceptam pur si simplu ca fiind reala si nici macar nu ne mai deranjam sa investigam daca asa este sau nu.
Sa presupunem, de exemplu, ca va uitati la televizor la ceremonia decernarii Premiilor Oscar. Prin filtrul mintii deja conditionate (Sinele dobandit), vedeti cinci actrite nominalizate la categoria"cel mai bun rol principal feminin". Cea care castiga este - evident - incantata si uluita -, dar celelalte patru se simt invinse, chiar daca incearca sa afiseze un zambet fals. Pentru invingatoare, momentul mult dorit a sosit in sfarsit - cel pe care l-a asteptat de ani de zile. Este coplesita de emotii, dar reuseste sa tina un discurs lacrimogen. Dupa aceea, momentul ei s-a terminat. In cateva minute, altcineva va trece prin emotii similare.
Daca obisnuiti sa va uitati la filme, aveti cu siguranta propria opinie vizavi de"cine merita sa fie desemnata cea mai buna actrita. Daca va castiga vedeta pe care o admirati, sunteti in culmea fericirii, iar daca pierde, veti fi dezamagit, uneori chiar furios si amarat din cauza lipsei de corectitudine.
Cu totii numim acest domeniu entertainment - sau divertisment. Va doriti sa fiti la curent cu tot ceea ce s-a intamplat acolo, iar lumea din jur este pregatita sa va ofere aceste informatii! in urmatoarele cateva zile, cititi despre eveniment pe internet, in ziare sau reviste. Vedeti la televizor imagini de la petrecerile organizate inainte si dupa decernarea premiilor, cine si cum a fost imbracat, detalii de culise etc.
In urmatoarele cateva zile, discutati cu prietenii despre intreaga experienta si va distrati. De fapt, cu cat stiti mai multe detalii, cu atat va puteti impresiona mai mult prietenii si cu atat va veti simti mai special.
Sa urmarim acum intregul eveniment cu ajutorul mintii neconditionate - mintea unei persoane fara un Sine dobandit. Veti vedea, de fapt, o persoana care urca pe o scena si primeste o simpla bucata de metal. Tinand-o in mana, se emotioneaza foarte tare, ochii se umplu de lacrimi, iar vocea ii este intretaiata. Spune cateva cuvinte, dupa care toata lumea incepe sa aplaude. Iar tu te intrebi de ce.
Evident, acea bucata de metal are in spate un concept urias. Femeia care apare pe scena nu este o simpla femeie, ci are si ea in spate un concept urias. intregul spectacol este un concept urias. Si intregul concept se suprapune peste cel din mintea voastra, cel legat de Oscaruri, de actrite si actori, de filme si de succes, realizari, faima, avere si stralucire.
Cu alte cuvinte, Sinele dobandit - monstrul copil - este hranit de parintele mostru reprezentat de societate! De aceea va place atat de mult. Pentru voi si pentru oricine altcineva,...


Capitolul 13

Suplimentarea vitaminei B12

Persoanele cu boala Graves risca sa aiba deficit de vitamina B12 din mai multe motive, prezentate in cele ce urmeaza.
Pentru ca vitamina Bl2 din alimentatie sa se absoarba in sange, organismul are nevoie de inca o substanta, numita factor intrinsec (IF), care este sintetizata de anumite celule specifice din stomac, numite celule parietale. Factorul intrinsec (IF) se combina apoi cu vitamina Bl2 ingerata, numita in aceste conditii factor extrinsec. Combinatia factorului intrinsec cu vitamina Bl2 (IF-B12) trece apoi prin intestine, pana cand ajunge la partea terminala a intestinului, cunoscuta si drept ileon terminal. in acest punct, complexul IF-B12 este absorbit in sange.
Persoanele cu boala Graves prezinta un risc crescut de a dezvolta anticorpi care distrug celulele parietale, afectiunea purtand numele de gastrita airofica. Pe masura ce aceste celule parietale sunt distruse, nu mai exista productie de factor intrinsec (IF). La unii indivizi, anticorpii ataca direct IF. Lipsa de IF duce la absorbtia defectuoasa a vitaminei Bl2, care se manifesta prin anemie. Este ceea ce numim anemie pernicioasa.
In plus, pacientii cu boala Graves mai pot avea si colita ulcerativa sau boala Crohn, care implica adesea ileonul terminal, acea parte a intestinului in care este absorbita, in mod normal, vitamina Bl2. Drept urmare, are loc in continuare o disfunctie a absorbtiei de vitamina Bl2.

De ce este importanta vitamina B12?

Vitamina Bl2 este importanta pentru sinteza si reglarea ADN-ului din fiecare celula a organismului. Astfel, este importanta pentru mentinerea integritatii genomului personal.
Este importanta in mod special pentru sanatatea creierului, a nervilor, a celulelor din sange, din tractul gastrointestinal si a metabolismului acizilor.

Care sunt simptomele unui nivel scazut de vitamina B12?
Nivelul scazut de vitamina B 12 poate duce la:
   1. Lipsa de energie
   2. Furnicaturi si amorteli la nivelul mainilor si picioarelor, din cauza neuropatiei periferice
   3. Pierderi de memorie
   4. Dementa
   5. Depresie
   6. Mers anormal si pierderi de echilibru
   7. Anemie
   8. Senzatie de arsura la nivelul limbii, apetit scazut
   9. Constipatie care alterneaza cu diaree, dureri abdominale vagi



Cuprins

Capitolul 1
De ce iodul radioactiv nu este o opţiune corectă de tratament pentru pacienţii cu boala Graves
Capitolul 2
Ce este tiroida?
Capitolul 3
Ce este boala Graves?
Capitolul 4
Simptomele bolii Graves
Capitolul 5
Diagnosticarea bolii Graves
Capitolul 6
Alte cauze ale hipertiroidismului
Capitolul 7
Tratamentul tradiţional al bolii Gravesşi hipertiroidismului
Capitolul 8
Care sunt cauzele reale ale bolii Graves?
Capitolul 9
O strategieîn cinci paşi pentru tratarea maladiei Graves: o abordareştiinţifică, cuprinzătoareşi eficientă
Capitolul 10
Inlăturarea temerilor
Capitolul 11
Dietaîn boala Graves
Capitolul 12
Suplimentarea vitaminei D
Capitolul 13
Suplimentarea vitaminei B12
Capitolul 14
Utilizarea judicioasă a medicamentelor antitiroidiene
Capitolul 15
Boala oculară Graves
Capitolul 16
Boala Gravesşi sarcina
Capitolul 17
Studii de caz
PARTEA A II-A
Reţete recomandateîn dieta pe care o urmează pacienţii cu boala Graves
MULŢUMIRI


Nr. de pagini: 281
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0709 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.