Sangele apa nu se face

DESCRIERE

O cronica de familie scrisa cu sangele a trei generatii, un roman fascinant despre radacinile noastre si felul in care ele ne ghideaza mai mult sau mai putin viata. Adrian Parvu debuteaza in proza cu o povestire biografica bruta despre libertate, despre varste si conflictele lor, dar mai ales despre durerea pierderii unui copil si a regasirii de sine prin propria istorie a sangelui.

 

Substantivul sange nu primeste plural. Poate pentru ca sangele este sinonim cu infinitul, cu necuprinsul, cu nesfarsirea. Sangele a trecut prin glaciatiuni si diluvii, a urcat si a coborat muntii cei mai inalti, a traversat mari si oceane, a strabatut campii nesfarsite, a invins deserturi. Sangele ne-a proiectat minutios si exact. Ne-a pigmentat, facandu-ne pielea alba, rosie, neagra, galbena. Ne-a binedimensionat scheletul. Ne-a facut blonzi, bruneti, sateni. Ne-a modelat chipul. Fruntea, nasul, urechile, ochii, buzele, barbia. Sangele ne-a tinut pe loc milenii de-a randul, ori, dimpotriva, ne-a trimis catre explorari revelatoare. Sangele ne-a facut neinfricati sau lasi, invingatori sau invinsi. Sangele ne-a selectionat, ne-a impartit in semintii, in popoare, in neamuri, ne-a invatat sa ne asezam pe o harta de el desenata. Harta careia abia acum, tarziu, i-am dat un inteles elementar, trasand linia imaginara a Ecuatorului, calculand paralelele si meridianele, stabilind Polul Nord si Polul Sud, ghicind conturul continentelor si facand inventarul tuturor apelor.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0631 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.