Sanatatea noastra inainte de toate. Cele mai noi directii in terapiile alternative de Ivan Secrieru

Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2017
Pagini: 404

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Cartea autorului Ivan Secrieru „Sanatatea noastra inainte de toate. Cele mai noi directii in terapiile alternative de Ivan Secrieru" de la editura LIBRIS EDITORIAL

In lucrarea “Sanatatea noastra inainte de toate” sunt prezentate cinci secrete ale vietii sanatoase dezvaluite de dr. Ivan Secrieru, specialist cu vasta experienta in domeniu, cu peste 25 de ani de practica in cele mai noi directii ale terapiilor alternative: • diagnosticare • tratamente complexe individualizate • hidratare (apa alcalina si ionizata) • detoxifiere • nutritie.
 
    Publicarea acesti carti raspunde necesitatii de informare a publicului larg intrucat oamenii sunt din ce in ce mai bolnavi, toxinele mediului in care traim ne ataca cu o poluare crescanda, ne alegem din nestiinta o alimentatie fabricata de industria alimentara, iar legumele si fructele sunt incarcate cu pesticidele care ne otravesc pamantul.
 
    Cartea va va pune la dispozitie informatiile necesare pentru a intelege cauzele bolilor grave ale civilizatiei actuale si  modul in care va puteti vindeca.

    Fragment:

    "Noua teorie despre nutritie este cea care sta astazi la baza stiintelor moderne ale alimentatiei si la baza terapiei majoritatii bolilor. Aceasta ne vorbeste despre o „hrana vitala completa”.

    Odata cu descoperirea vitaminelor, cercetarile au continuat si astfel au iesit la iveala si alte componente vitale pe care hrana noastra trebuie sa le contina pentru ca viata sa fie mentinuta. Acestea sunt: vitaminele, sarurile minerale, enzimele, proteinele, hidratii de carbon, grasimile, celuloza si altele, dupa cum o sa vedem. O alimentatie sanatoasa trebuie sa contina toate aceste elemente si numai atunci ea poate sa se defineasca drept „hrana vitala completa”. Totusi, noi trebuie sa facem deosebirea intre notiunea de aliment si aceea de substanta vitala. Cuvantul aliment (din limba latina = alere) inseamna a hrani. Vital (latina = vita) inseamna viata.

 Alimentele sunt cele care servesc in primul rand ca producatoare de energie (energia se masoara in calorii) si material de constructie a celulelor, pentru crestere etc. Dar alimentele nu-si pot indeplini functiile fara substantele vitale. Asadar, substantele vitale protejeaza, prelucreaza si iau parte la constituirea si cresterea celulelor. Substantele vitale sunt necesare numai in cantitati minime. Fara prezenta lor nu poate avea loc nici un proces biochimic in organism (cand vitaminele participa impreuna cu enzimele) si nici chiar folosirea energiei eliberata de alimente nu poate fi utilizata daca substantele vitale nu sunt prezente si in cantitati suficiente. Fara ele, viata inceteaza.


    Am prezentat pe scurt aceste diferente, dar in sintezele de mai jos veti vedea multiplele activitati in organismul nostru la care iau parte substantele vitale.


    Vitaminele au fost clasificate, dupa literele alfabetului si dupa proprietatile lor, in doua grupe: vitamine liposolubile si hidrosolubile. Urmarind sintezele, o sa observati in dreptul fiecarei vitamine cateva trasaturi esentiale, in ceea ce priveste actiunea ei asupra organismului. Atragem atentia ca sunt numai cateva functii mentionate, caci vitaminele au o actiune mult mai complexa.


    Din punct de vedere stiintific, vitaminele sunt definite ca legaturi organice care conduc si fac posibile procesele chimice din organism. In principiu, s-ar asemana cu catalizatorii care sunt utilizati in chimie. Dar, spre deosebire de acesti catalizatori, sa le spunem tehnici, vitaminele iau parte la reactiile chimice din organism si sunt utilizate. Din aceasta cauza vitaminele trebuie permanent introduse in corpul nostru odata cu hrana.

    Cele mai multe vitamine sunt continute in „hrana vie”, adica in cruditatile vegetale care nu au fost supuse nici unei manipulari, pentru ca sunt extrem de sensibile la caldura (la fierbere, prajire etc.), la frig (conditii proaste de depozitare) si la toate operatiile din bucatarie (taiat, ras, mixat etc.). Despre „hrana vie” vom vorbi pe larg in capitolul urmator."

Nr. de pagini: 404
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0520 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.