Ruth Soukup - Traieste bine, cheltuieste mai putin - 12 secrete pentru o viata mai buna

PRP: 34,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 27,20 lei
Diferență: 6,80 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2016

DESCRIERE

 „Nu bogatia sau lucrurile ne omoara; ci dorinta, jindul, pofta absolut nesatioasa pentru avere, posesiuni, putere si statut sunt cele care ne cuceresc inimile si mintile, nemailasand loc pentru mare lucru.”

Supraconsumul si satisfacerea necontrolata a oricaror dorinte– fie ca este vorba de mancare, alcool, droguri sau posesiuni– ii vor distruge pe oameni, in cele din urma. Cheltuitul in exces si dorinta de a avea mai mult sunt dependente ca oricare altele, care trebuie temperate pentru a putea supravietui.

Pagina web oficiala a acestei carti de dezvoltare personala poate fi accesata AICI

Cu ajutorul acestei carti va puteti dezvolta disciplina de a controla cheltuielile, de a consuma mai putin, de a va incadra intr-un buget anume sau de a economisi pentru viitor. Nu puteti avea o viata cu adevarat productiva, multumita si plina de bucurie, daca finantele voastre sunt un haos. O viata buna si stabilitatea merg mana in mana.

Traiti bine

„Aceia care vor sa se imbogateasca, dimpotriva, cad in ispita, in lat, si in multe pofte nesabuite si vatamatoare care cufunda pe oameni in prapad si pierzare. Caci iubirea de bani e radacina tuturor relelor; si unii, care au umblat dupa aceasta, au ratacit de la credinta si s-au strapuns singuri cu o multime de chinuri” (Apostolul Pavel)

Propria transformarea a autoarei acestei carti de dezvoltare personala, din dependenta de cumparaturi intr-un expert in„economisirea banilor”, nu s-a produs peste noapte.„Nu m-am trezit intr-o dimineata declarand: Astazi nu-mi mai pasa de lucrurile din aceasta lume. Astazi nu mai cumpar, nu mai tanjesc si nu mai incerc sa-mi umplu viata cu lucruri care nu satisfac.”

Ruth Soukup spune ca desi vrea sa creada ca aceasta carte de dezvoltare personala va poate schimba vietile, realitatea este ca adevarata schimbare va veni numai prin rugaciune. In aceasta carte, autoarea vorbeste despre alegerea multumirii, despre cum sa va gasiti punctul optim, despre cum sa va stabiliti teluri, cum sa deveniti mai disciplinati, cum sa va eliberati viata de dezordine, sa va stabiliti un buget, sa economisiti mai multi bani pentru mancare, sa va pastrati casa curata, sa invatati sa apreciati tot ce banii nu pot cumpara.

Cum considerati ca va afecteaza accentul pe care societatea il pune pe avere, succes si posesiuni? Va regasiti deseori tanjind dupa lucruri mai bune si mai frumoase? Identificati orice schimbari pe care aveti nevoie sa le faceti in dorintele si motivatiile cele mai profunde ale voastre. Dedicati-va timp, in fiecare zi, sa va rugati pentru transformare. Dumnezeu va va schimba inima.

Uneori, spune autoarea, lumea pare o reclama imensa, care conspira sa spuna ca inca nu aveti ce e necesar pentru fericire si succes. Ideea ca ceea ce aveti este destul, este promovata foarte rar. Multumirea, nu vinde.

Conform acestei carti de dezvoltare personala, este esential sa va clarificati ce anume este important in vietile voastre, altfel este usor sa fiti purtati pe val de orice va iese in cale. Stabilirea propriilor prioritati este doar primul pas. Ca fiinte umane, oricat de mult ati avea, e usor sa vedeti ce face, ce este sau ce are altcineva si sa va doriti dintr-odata acel ceva pentru voi insiva.

Adevarata multumire nu va fi gasita niciodata daca priviti afara. Daca va luptati cu dorinta de a avea lucrurile pe care le vedeti in jurul vostru, trebuie sa renuntati la a va mai uita. Succesul sau talentul altui om nu il neaga pe al vostru.

„Avem felurite daruri, dupa harul ce ni s-a dat.” (Romani 12: 6)

„E usor sa ne aducem grijile si cererile inaintea lui Dumnezeu. Uneori tratam rugaciunea ca pe un restaurant fast-food, latrand comanda ca sa intram, sa iesim si sa terminam odata. Aa, bine, in regula, Doamne… As vrea niste bunavointa, binecuvantari si o portie dubla de rabdare astazi. O, si ce-ar fi sa dai de la tine si putina vindecare?”

Ocolirea ispitei de a dori mai mult inseamna si ocolirea ispitei de a cumpara mai mult. Cu ajutorul acestei carti de dezvoltare personala puteti invata ca o viata de reala multumire este o viata pentru care trebuie sa truditi si una pe care trebuie sa o alegeti activ. Acordati-va timp sa va identificati prioritatile si sa stiti ce conteaza cu adevarat in viata. Unde se afla pasiunea voastra? Ce va place sa faceti cel mai mult?

Punctul optim este acel moment special in care sunteti capabili sa faceti ce simtiti cel mai mult ca sunteti meniti sa faceti, acel ceva ce iubiti, acel ceva la care sunteti grozavi, acel ceva care face ca viata sa merite sa fie traita.

Exista o diferenta mare intre a dori ce nu aveti doar de dragul de a dori mai mult si a dori sa faceti altceva pentru ca stiti ca acolo sunteti meniti sa fiti. De cele mai multe ori este dificil a gasi echilibrul intre a tanji sanatos dupa ceva mai mult si a alege pacea, oricare ar fi circumstantele ei.

Oricare ar fi etapa vietii in care va aflati, aveti oportunitati sa invatati mai mult, sa va dezvoltati mai mult, sa daruiti mai mult. Daca va gasiti punctul optim, inseamna sa ascultati acea voce firava din interiorul vostru care spune: Scoate ce e mai bun din ceea ce esti acum. Invata. Creste. Dezvolta cine esti si ce esti.

Orice om este binecuvantat cu un set de daruri si abilitati speciale. Toate darurile vin de la Dumnezeu, pentru a-L sluji si a-L slavi:„Darurile sunt felurite, dar acelasi Duh. Si felurite slujiri sunt, dar acelasi Domn. Si lucrarile sunt felurite, dar este Acelasi Dumnezeu care lucreaza toate in toti”. (1 Corinteni 12: 4-6)

Poate ca inca nu stiti care este punctul vostru optim. Poate ca va ingrijorati ca nu sunteti inca suficient de buni sau de destepti sau organizati. Ruth Sokup spune ca saltul cel mai palpitant pe care il puteti face vreodata este sa va aruncati in necunoscut si sa urmati un vis chiar daca inca nu stiti daca are sa se implineasca.

Autoarea acestei carti de dezvoltare personala va provoaca sa va gasiti acel punct optim. Petreceti putin timp gandindu-va la visurile si pasiunile voastre. Petreceti apoi ceva timp ascultandu-va nemultumirile. Luati in considerare propriile daruri si talente. Care sunt domeniile voastre de competenta? Aprindeti-va scanteia dinauntru si oferiti-va permisiunea sa incercati, sa sariti cu capul inainte, chiar daca asta inseamna sa riscati esecul.

„Descopera mai intai cine esti, abia apoi imbraca-te corespunzator.” (Epictet)

Ruth Soukup spune ca este sigura ca fiecare om se poate gandi la cel putin o persoana din viata sa care are mult succes, care este extrem de ambitioasa si orientata spre atingerea telurilor. Este persoana care lanseaza clisee uzate precum:„Pentru a avea succes nu trebuie decat sa iti stabilesti niste teluri” sau„propune-ti sa atingi luna de pe cer si chiar daca dai gres. Vei ateriza printre stele.” Acea persoana e aproape ca si cum ar fi descoperit un ghid secret al vietii. V-ati intrebat vreodata ce anume o deosebeste pe acea persoana de ceilalti?

Oamenii cei mai fericiti, cei mai de succes si cei mai impliniti, chiar au un ghid secret pentru vietile lor. Si-au facut timp sa vizualizeze cum ar arata vietile lor daca nimic nu le-ar sta in cale.

„Nu e suficient sa ai o viziune in minte despre cum ti-ai dori sa poata fi viata ta. Nu e suficient sa ai o imagine vaga sau un vis nedeslusit, cu ochii deschisi, despre ce ti-ar placea sa realizezi intr-o zi. Trebuie chiar sa-ti faci timp– fie ca e vorba de cinci minute sau de cinci ore– sa le asterni pe hartie. Daca iti faci timp sa asterni pe hartie viziunea ta asupra viitorului, nu doar ca esti fortat sa te autoevaluezi si sa decizi ce e mai important, ci esti motivat si sa dai curs acelor visuri. Daca le asterni pe hartie, le faci reale. Si, odata ce sunt reale, nu le poti ignora.”

Iata cateva ponturi practice de dezvoltare personala, pe care Ruth Soukup le ofera pentru stabilirea eficace si concreta a telurilor:
- Clarificati-va obiectivul;- Fixati-va un termen limita;- Fragmentati telurile mari;- Urmariti-va progresul;- Creati raspundere;- Sarbatoriti-va succesul.

Mai putine lucruri inseamna mai multa bucurie.

„Sunt atatea momente in care cumpar lucruri pentru ca sunt plictisita sau nefericita, doar ca sa umplu golul.”

Lucrurile nu sunt rele sau periculoase, insa intr-o lume in care se exprima mereu ideea ca ceea ce aveti nu este suficient de bun, iubirea de lucruri va poate consuma atat de usor. Goana dupa toate aceste lucruri (mai multe jucarii, haine mai dragute, masina mai mare si mai frumoasa, PC mai nou, etc) va face sa uitati tot ce conteaza de fapt.
Cheltuiti mai putin

„Cumparam lucruri de care nu avem nevoie, cu bani pe care nu-i avem, pentru a impresiona oameni pe care nu-i simpatizam” (Dave Ramsey)

Pentru unii oameni, acea tendinta de a cheltui in exces se extinde pana la un teritoriu si mai periculos– acela al unei dependente serioase de cumparaturi sau o tulburare de cumparat compulsiva. Pe langa faptul de a cheltui in mod regulat peste buget, semnele unei probleme serioase includ a cumpara in mod compulsiv mult mai mult decat s-a intentionat; o tendinta cronica de a cumpara de dragul cumparaturilor; ascunderea cumparaturilor de sot/sotie sau partener/a.

Mitul cumparaturilor ca hobby, a devenit atat de raspandit incat, in special femeile, aproape ca se simt vinovate daca nu le place cu adevarat sa mearga la cumparaturi.

O alta provocare pe care autoarea acestei carti de dezvoltare personala v-o propune, este aceea de a va ingheta cheltuielile. Angajati-va la o luna de zero cheltuieli in afara nevoilor vitale. Fara haine noi, gadget-uri, renovari, proiecte de artizanat si in special fara mese la restaurant.

„Un om e bogat prin multimea lucrurilor de care se poate lipsi.” (Henry David Thoreau)

A invata sa va faceti un buget si sa economisiti, sa luati decizii financiare intelepte si sa traiti dupa posibilitati sunt aptitudini critice si foarte necesare. Pentru cei care se lupta zilnic cu acea pornire de a cheltui, procesul de economisire trebuie sa fie mult mai mult decat a trece banii in coloanele potrivite pe o foaie de calcul.

Pacea financiara poate fi definita ca„o stare de armonie reciproca in privinta banilor; eliberarea de gandurile sau emotiile opresive legate de cheltuiala; multumirea cuiva cu ce are.”

In timp ce pacea financiara incepe cu rugaciune si o schimbare a atitudinii voastre, libertatea financiara incepe prin crearea– si respectarea– unui buget realist. Stabilirea si respectarea unui buget pot parea coplesitoare la inceput, dar o perspectiva mult mai inspaimantatoare este sa nu existe o imagine clara asupra situatiei financiare.

„Femeile intelepte zidesc casa, iar cele nebune o darama cu mana lor.” (Pildele lui Solomon 14: 1)

„Dupa darul pe care l-a primit fiecare, slujiti unii altora, ca niste buni iconomi ai harului celui de multe feluri al lui Dumnezeu.” (1 Petru 4: 10)

Ruth Soukup:„Cand te-ai gandit ultima data la felul in care ii slujesti pe altii din comunitatea ta. Biserica ta, de la scoala copilului tau, din cartierul tau sau chiar din propria familie? Cand a fost ultima data cand ai facut voluntariat, mai ales cand asta inseamna sa-ti asumi o sarcina neapreciata sau unde primesti putina recunoastere sau deloc pentru eforturile tale? Uneori, cea mai mare bariera a noastra pentru a sluji e ca pur si simplu nu stim ce sa facem.” Autoarea acestei carti de dezvoltare personala va ofera cateva idei practice pentru cai de a va darui timpul si talentele.

Aprecieri critice pentru aceasta carte:

Crystal Paine, fondatoarea MoneySavingMom. com:„In aceasta carte, vei fi inspirata de autenticitatea si onestitatea lui Ruth, care ne impartaseste propria calatorie de la o risipa constanta de timp si bani in goana ei dupa tot mai mult, pana la descoperirea ca are deja tot necesarul pentru o viata bogata si implinita chiar in punctul in care se afla. Daca te lupti sa-ti simplifici viata si-ti doresti sa poti sa savurezi prezentul, trebuie sa citesti aceasta carte.”

Michele Cushatt, speaker si autoarea cartii Undone (Devastata):„Este de ajuns un drum la Target* sau o privire aruncata pe revista People ca sa ma gasesc fata in fata cu propria dorinta nesatioasa de mai mult. Mai multa frumusete. Mai multe haine de firma. Mai multe gadgeturi. Mai multa fericire. Dar, asa cum marturiseste Ruth Soukup in stilu-i caracteristic, onest si realist,„mai mult” nu ne va face nici pe tine si nici pe mine„implinite”. Dar iata vestile bune: viata la care tanjesti este mult mai aproape de tine decat iti poti imagina. Ruth iti va arata cum sa ajungi acolo.”

Glyniss Whitwer, scriitoare si director executiv de comunicatii la Proverbs 31 Ministries:„Ruth Soukup a invatat ca multumirea nu vine odata cu eticheta de la magazinul Pottery Barn. Orice femeie care se lupta cu dorinta de a avea mai mult ar trebui sa citeasca aceasta carte inainte sa descopere un teanc de chitante si un sir de regrete. Niciodata nu e prea tarziu, asa cum ne impartaseste atat de implicata Ruth, sa descoperi ca Viata buna– ce are mai bun Dumnezeu– este gratis.”

Rachel Cruze, co-autoare, impreuna cu Dave Ramsey, a cartii Smart Money Smart Kids (Bani isteti, copii isteti):„Traieste bine, cheltuieste mai putin este o carte incredibila, care te va invata cum sa cheltuiesti inteligent fara sa compromiti o viata mareata. Povestile lui Ruth si sfaturile practice te vor face sa-ti doresti sa devii o mama mai buna, o sotie, o sora si o prietena mai buna. Crede-ma, vei fi fericita ca ai citit aceasta carte.”

Anul aparitiei: 2016
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0473 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.