Rosca Iulia, De la instinct la Dumnezeu

PRP: 40,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 36,00 lei
Diferență: 4,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Religie

DESCRIERE

Fundamentul psihismului nostru este unul mistic. Toata dinamica inconstienta care are loc la nivelul aparatului psihic se deruleaza intr-un spatiu mistic populat de forte si personaje supranaturale. Ignorarea acestui detaliu nu ne transforma in persoane emancipate, dimpotriva!

Ea da acestor forte, care ne raman astfel straine, libertatea totala de a ne influenta ratiunea si comportamentul.

Reteta demistificarii nu este ignorarea lor, ci cunoasterea legilor si a principiilor fenomenului vietii prin care insusi spatiul mistic s-a autocreat.

Omul modern este omul cunoscator de sine, ancorat profund in legile si in principiile fenomenului etern al vietii. El adera la acestea nu impulsiv sau ca un ecologist de ocazie, ci pentru ca le intelege rostul, semnificatia si valoarea. Stie ca acestea exista si lucreaza in fiecare clipa a vietii sale, antrenand in fluxul si in dinamica lor toate gandurile, cuvintele, gesturile, pe care i le intoarce apoi, cu precizie milimetrica, sub forma destinului prezent si viitor.
Absolveam, acum aproximativ douazeci si cinci de ani, Facultatea de Biologie cu cateva certitudini si cu foarte multe intrebari. Aflasem, in urma cursurilor de biochimie, biologie celulara, microbiologie, genetica, biofizica si multe altele, cam ce se petrece in natura si in celulele din corpul nostru, dar nu aflasem ceea ce ma interesa cel mai mult pe mine, anume ce este, in modul cel mai concret cu putinta, viul din noi? Ce este acest ceva in virtutea caruia suntem constienti, rationam ori putem sa evaluam sentimentele si emotiile pe care le traim? Nu aveam nici o indoiala ca toate aceste potentiale ale noastre sunt insusiri ale viului din noi, si nu ale unor substante chimice, oricat de complex ar fi ele structurate si impletite functional. Dar ce este acest viu? Poate sa fie aceasta obsesie a mea obiectul unei cercetari de laborator? In ce laborator puteam sa studiez natura viului din noi? Aveam certitudinea ca in nici unul, cel putin nu intr-unul din Romania, dar gratie internetului, am avut acces la studii si informatii de ultima ora, la care nu as fi ajuns niciodata prin munca individuala intr-un laborator de cercetare din Romania. Toate rezultatele experimentelor din cele mai moderne laboratoare si centre universitare ale lumii imi stateau la dispozitie non-stop. Le-am rumegat cu aviditate, ani la rand, zilnic, incercand sa gasesc puntea dintre cele doua realitati. Cartea de fata este rezultatul acestui efort.


Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 308
Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0689 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.