Romania digitala

DESCRIERE

Economia digitala este din ce in ce mai prezenta in jurul nostru. Bazandu-se pe multitudinea de date generate de consumatori, clienti, dispozitive, aceasta noua paradigma economica aduce schimbari si genereaza efecte imposibil de ignorat, de care companiile trebuie sa tina seama. In aceasta noua realitate, cercetarea de fata isi propune sa investigheze care este nivelul general de digitalizare al companiilor romanesti, gradul de intelegere al noilor tehnologii din cadrul Industriei 4.0 si in special a tehnologiilor inteligente Big Data.

Concluziile acestei lucrari arata ca nivelul de intelegere al elementelor de tehnologie care stau la baza economiei digitale sunt inca vag cunoscute, iar gradul de intelegere si penetrarea noilor tehnologii este relativ scazut. O companie, pe masura ce se digitalizeaza, isi creste cifra de afaceri si, mai mult decat atat, cu cat nivelul de digitalizare catre care se indreapta este mai mare, cu atat cresterea cifrei de afaceri este mai mare. De aceea, utilizarea tehnologiilor moderne cuprinse sub conceptul umbrela de Industrie 4.0. este extrem de importanta. Adoptarea si utilizarea acestor noi tehnologii, in special in fundamentarea deciziilor de marketing, semnifica gradul de modernizare a unei economii.

„Pe langa nivelul de profunzime remarcabil al cercetarii cantitative asupra digitalizarii companiilor romanesti, Digitalizarea Romaniei – O investigatie asupra Romaniei digitale propune o serie de intrebari si raspunsuri adecvate din zona politicilor publice, de o rara subtilitate si profunzime. 

Modelul matematic rezultat in baza datelor cercetarii cantitative propune o viziune holistica extrem de necesara la nivel social si economic, scotand in evidenta nevoia de educatie continua la nivelul antreprenorial si managerial.

Digitalizarea Romaniei – O investigatie asupra Romaniei digitale este o carte pe care o recomand tuturor celor care vor sa inteleaga Romania actuala, in principalele ei coordonate. In interiorul copertilor veti gasi intrebari si raspunsuri de o remarcabila franchete, bazate nu pe speculatie, ci pe datele unui efort de cercetare consistent. 

Analiza asupra avantajelor generate de implementarea Industriei 4.0, si, in special, a tehnologiei Big Data realizata de autor releva complexitatea modului in care trebuie abordata informatia publica, aflata intre Scylla amenintarilor de CyberSecurity si Charybda unui retard la nivelul capacitatii de interpretare si impactul instrumentelor de inteligenta artificiala asupra proceselor de analiza si actiune a societatii civile, a companiilor si nu in cele din urma a institutiilor statului. Fara a ne propune digitalizarea ca un panaceu universal al constructiei sociale si de business, fara a ne sugera ca o Romanie complet Digitala este „cea mai buna dintre lumile posibile” asemenea lui Candide al lui Voltaire, autorul arata peremptoriu ca mentinerea unui nivel precar de digitalizare, adica actualul nivel, nu poate genera competitivitate si viitor pentru economia Romaneasca si in general pentru societate. 

Alaturi de multitudinea de date, tipologii si comparatii realizate de dl. Mihalcescu, Digitalizarea Romaniei – O investigatie asupra Romaniei digitale, este o lectura necesara, recomandata pentru orice student, cercetator, inalt functionar al statului, sau in general, pentru oricine care isi doreste sa inteleaga Romania, Digitalizarea si sensul evolutiei istoriei in care ne aflam. Din acest motiv o recomanda ca o lectura captivanta, provocatoare si luminare.”     

Prof. Univ. Dr. Gheorghe Orzan

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0443 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.