Riscul in activitatea de management

DESCRIERE

Riscul in activitatea de management de Costel Ceocea. Lucrarea d-lui dr. Costel Ceocea este precisa si relevanta, dar se si defineste ca„un produs finit", lasa loc imaginatiei, dar pe urma, o constrange la materializari concrete.În orice domeniu al activitatii economice se pune problema riscului, deoarece prezenta inevitabila a acestuia aduce consecinte care nu pot fi intotdeauna prevazute sau anticipate. Ultimele decenii eviden­tiaza o evolutie in aprecierea notiunilor de risc si incertitudine prin: cresterea progresiva a situatiilor de risc si incertitudine, utilizarea tot mai intensa a resurselor stiintei in procesele de studiu al riscului, precum si ca urmare a amplificarii si diversificarii pe care aplicatiile si tehnicile de analiza a riscului le-a generat in cadrul mediului social, in natura sau la nivelul fiecarui agent economic.

Autorul, dupa ce si-a facut o expertiza in problematica expusa, se bucura sa impartaseasca si altora aceasta experienta, prezentand strategii si optiuni pentru gestionarea reducerii riscurilor. Identificarea si evaluarea riscurilor este importanta din mai multe motive semnificative: reprezinta un suport in luarea deciziilor, constituie un sprijin in dezvoltarea durabila a intreprinderii prin diminuarea continua a riscurilor, creeaza o legatura intre evaluarea riscurilor si previziunile economico-financiare ale firmelor, imbuna­tateste sistemul de comunicare a intreprinderii cu partile interesante prin cuan­tificarea previziunilor economico-financiare pentru urmatorii 4-5 ani si cresterea performantelor organizatiei.

Expunerea curge normal, fara pretiozitati si artificii intr-un discurs care implica mereu, parca, complicitatea cititorului datorita soliditatii argumentelor. Astfel, fiecare este tentat sa creada ca logica prezentata este cea mai fireasca si reflecta impulsul natural pentru solutiile rezultate. Este, pana la urma, cea mai subtila forma de influentare pe care o urmareste managerul: a fixa obiective pentru altii, astfel incat acestia sa aiba perceptia ca ei insisi le-au fixat. Cu alte cuvinte, discursul stiintific promovat de autor este un discurs care se deruleaza intr-o fluenta naturala ce strange argumente investite cu autoritatea norma-litatii.În acest context, salut cu caldura contributia dlui dr. Costel Ceocea pentru editarea acestei carti de mare importanta pentru formarea managerilor romani.



Prof. dr. ing. ec. Costache RUSU



Autor: Costel Ceocea
Anul aparitie 2010
Pagini: 380
Format: 17x24 cm

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0623 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.