Revista romana de drept privat nr. 3/2017
DESCRIERE
Revista Romana de Drept Privat este o marca a Editurii Universul Juridic, aparuta din initiativa si datorita dedicarii cu care profesorul Marian Nicolae a contribuit la acest proiect. Revista a debutat in anul 2007, dupa discutii si aprofundari ale redactiei pentru a vedea in ce masura un asemenea proiect poate fi bine primit de catre mediul academic si stiintific. In acesti 10 ani de existenta, Revista si-a castigat un binemeritat renume, fiind in acest moment considerata cea mai buna revista de cercetare juridica fundamentala din Romania.
Decernarea premiilor Revistei Romane de Drept Privat reprezinta un eveniment anual strans legat de activitatea Revistei ce doreste sa celebreze cercetarea juridica fundamentala, premiile fiind acordate in parteneriat cu uniunile profesionale – UNBR, UNEJ, UNPIR, UNNPR. Aceasta manifestare a devenit, la randul ei, una de traditie, bucurandu-se de recunoastere si implicare din partea mediului profesional.
Incepand cu anul 2017, Revista Romana de Drept Privat va aparea trimestrial, iar conducerea acesteia va fi asigurata de catre dl prof. univ. dr. Valeriu Stoica, ca Director, si de dl prof. univ. dr. Mircea Dan Bob, in calitate de Redactor-sef, urmand ca Revista sa-si modifice intr-o oarecare masura viziunea editoriala, dedicand fiecare numar unei anumite chestiuni de drept. In acest sens, primul numar din anul 2017 va fi dedicat recentei dezbateri cu privire la darea in plata, urmand a fi publicate in cuprinsul acestuia o serie de articole ale celor mai reputati autori; numarul 2/2017, care va fi coordonat de catre dl prof. univ. dr. Lucian Bercea, va cuprinde articole in care vor fi analizate anumite aspecte de drept bancar, si anume formele speciale ale creditului bancar, iar cel de-al treilea numar din acest an va fi dedicat bunurilor incorporale, urmand a fi coordonat de dna prof. univ. dr. Irina Sferdian. Urmeaza, desigur, ca numarul 4 sa trateze un subiect a carui dezbatere va fi considerata oportuna in perioada care preceda data aparitiei respectivului numar.
Viitorul Revistei Romane de Drept Privat, in contextul noii politici editoriale si al schimbarilor de management, isi va avea insa bazele in cei primi 10 ani de fiintare a Revistei, incercandu-se, totodata, racordarea acesteia la timpurile actuale, precum si la necesitatile mediului juridic si la asteptarile pe care acesta le poate avea de la un asemenea proiect.
OPINIA CITITORILOR