Retete culinare si conserve cu ciuperci
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Ioana Tudor
Editura: NOMINA LEX
Anul publicării: 2010
DESCRIERE
Ciupercile comestibile constituie un produs agroalimentar foarte apreciat in arta culinara. Acest fapt se datoreaza in primul rand, valorii nutritive deosebite care depinde in principal, de compozitia chimica complexa a lor.
Compozitia chimica difera de la o specie la alta, iar in cadrul aceleiasi specii depinde de stadiul de dezvoltare, de substratul nutritiv pe care se dezvolta, de partea carpoforului luata in consideratie (palarie, picior, lamele etc.), de factorii ecologici in perioada de crestere etc..
In general, compozitia ciupercilor este alcatuita din apa (care reprezinta peste 80% din greutatea totala) si substanta uscata (materii organice si minerale).
Prezentate, procentual, principalele grupe de substante care intra in alcatuirea ciupercilor raportate la 100 g substanta proaspata: Apa: 82-92%
Substanta uscata: 8-18% din care:
1. substante organice: 7,5-16,5%:
– proteine: 3-6%
– glucide: 1-3%
– alte substante lipsite de azot: 2,5-5%
– lipide (grasimi): 0,5-1%
2. alte substante organice: 0,5-1,5%
Cuprins:
1. Importanta ciupercilor in alimentatie
2. Pregatirea unor produse destinate preparatelor culinare
3. Unitati de masura folosite in bucatarie
4. Aperitive
5. Salate
6. Borsuri, ciorbe, supe
7. Sosuri
8. Mancaruri
9. Conserve cu ciuperci
10. Bibliografie
11. Index
Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 243
Format: A5
Compozitia chimica difera de la o specie la alta, iar in cadrul aceleiasi specii depinde de stadiul de dezvoltare, de substratul nutritiv pe care se dezvolta, de partea carpoforului luata in consideratie (palarie, picior, lamele etc.), de factorii ecologici in perioada de crestere etc..
In general, compozitia ciupercilor este alcatuita din apa (care reprezinta peste 80% din greutatea totala) si substanta uscata (materii organice si minerale).
Prezentate, procentual, principalele grupe de substante care intra in alcatuirea ciupercilor raportate la 100 g substanta proaspata: Apa: 82-92%
Substanta uscata: 8-18% din care:
1. substante organice: 7,5-16,5%:
– proteine: 3-6%
– glucide: 1-3%
– alte substante lipsite de azot: 2,5-5%
– lipide (grasimi): 0,5-1%
2. alte substante organice: 0,5-1,5%
Cuprins:
1. Importanta ciupercilor in alimentatie
2. Pregatirea unor produse destinate preparatelor culinare
3. Unitati de masura folosite in bucatarie
4. Aperitive
5. Salate
6. Borsuri, ciorbe, supe
7. Sosuri
8. Mancaruri
9. Conserve cu ciuperci
10. Bibliografie
11. Index
Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 243
Format: A5
Titluri de aceiași autori
‹
15,20 lei
PRP: 19,00 lei
20,80 lei
PRP: 26,00 lei
›
Categorii
+-- Carte straina
- Carte scolara
- Carti medicale
- Dictionaries
- Grammar
- Carti pentru copii in limba engleza
- Activity books
- Art and craft books
- Babies and toddlers books
- Childrens fiction books
- Christmas books
- Colouring books Tweet
- Cooking and gardening books
- Encyclopedias, general knowledge
- English language
- Fairy tales and classic stories
- Foreign languages
- Geography books and atlases
- Gift books
- Growing up and mental health
- History books
- Maths books
- Music books
- Nature and outdoors
- Picture books
- Puzzles, games and quizzes
- Religions
- Science books
- Sports books
- Sticker books
- Literatura
- Carti diverse
- Carti in dar
- Carti la pret redus
- Jucarii si jocuri
- Beletristica
- Carte scolara
- Carti diverse
- Colectii
- Drept
- IT&Calculatoare
- Limbi straine
- Literatura pt. copii
- Manuale scolare
- Medicina
- Multimedia
- Stiinte economice
- Stiinte exacte
- Stiinte umaniste
- Materiale didactice
- Biologie
- Stiinte pentru clasele primare
- Fizica
- Chimie
- Matematica
- Informatica - planse
- Geografie
- Istorie
- Limba romana
- Limbi straine
- Arte
- Planse pentru clasele I-IV si V-VIII
- Sport
- Mobilier scolar
- Mobilier de laborator
- Tablete interactive
- Videoproiectoare interactive si clasice
- Echipamente audiovizuale (ecrane de proiectie)
- Aviziere si table scolare
- Jucarii matematice
- Birotica si papetarie
- Accesorii computer
- Afisare si prezentare
- Accesorii table magnetice
- Agende
- Agrafe, pioneze, ace cu gamalie
- Benzi adezive si dispensere
- Cabinete, flipcharturi si hartie
- Capsatoare, capse, decapsatoare
- Cosuri pentru hartii
- Ecusoane si accesorii
- Elastice, accesorii ambalare
- Foarfeci
- Mape pentru birou
- Panouri, suporti, aviziere
- Perforatoare de birou
- Seturi pentru birou
- Suporti articole birou
- Table magnetice, plannere
- Tavite, suporti documente
- Tipizate
- Articole birotica
- Consumabile imprimante
- Coperti si etichete
- Crafting si hobby
- Hartie si accesorii
- Instrumente de scris
- Ascutitori
- Corectoare
- Creioane mecanice, creioane
- Instrumente de scris de lux
- Linere
- Markere cerneala pe baza de apa
- Markere cu destinatie speciala
- Markere pentru CD/DVD
- Markere pentru desen
- Markere pentru textile
- Markere permanente
- Markere table si flipcharturi
- Markere universale
- Mine creion mecanic
- Pixuri cu gel
- Pixuri cu mecanism
- Pixuri de unica folosinta
- Pixuri fara mecanism
- Pixuri metalice
- Pixuri multifunctionale
- Rezerve pixuri
- Rollere
- Seturi pix si stilou
- Stampile, tusuri, tusiere
- Stilouri si rezerve
- Textmarkere
- Lucru
- Mobilier si accesorii
- Organizare si arhiva
- Protocol si curatenie
- Rechizite scolare
- Acuarele si seturi pictura
- Adeziv / Lipici
- Ascutitori
- Caiete scolare format A4, A5
- Caiete speciale
- Carioci si markere
- Carnetele A6, A7
- Creioane si creioane colorate
- Foarfeci pentru copii
- Genti, rucsaci si penare scolare
- Ghiozdane
- Instrumente de desen
- Instrumente de scris
- Plastilina si materiale modelaj
- Portofele
- Radiere
- Uz didactic
- Tehnica de birou
- Reviste si integrame
Edituri
+-- ARAMIS [-25%]
- PRESTIGE [-20%]
- TREI [-25%]
- NATIONAL [-18%]
- POLIROM [-14%]
- CORINT [-40%]
- FARMA MEDIA [-15%]
- BUSINESSTECH [-35%]
- CARTEX [-30%]
- ROXEL [-35%]
- C.H.BECK [-14%]
- HUMANITAS [-20%]
- CORUT PAVEL
- RAO GRUP EDITORIAL [-25%]
- METEOR PRESS [-15%]
- SHIK [-26%]
- UNIVERSITARA [-14%]
- 3D MEDIA COMMUNICATIONS [-30%]
- MIX [-18%]
- NICOL [-10%]
- ALL [-10%]
- ...alte edituri
OPINIA CITITORILOR