Retele ale limbajului- Andrei Bodiu existenta ca mod de poezie

DESCRIERE

Lucrarea de fata aduce in atentie cadrul lingvistic pe care se construieste discursul transparent al poeziei cotidianului a carei particularitate definitorie o reprezinta limbajul prozaic. Demersul aplicativ il are in centru pe poetul brasovean Andrei Bodiu, reprezentant insemnat al „optecismului poetic”, deoarece poemele lui inregistreaza fidel experienta vietii simtite si o transcriu intr-o derulare directa, simultana si rapida, prin evocarea unor imagini mentale ale ei. Lingvistica si poetica cognitiva ofera baza teoretica pentru intuitia literara, stabilind reperele unificatoare pe care procesele cognitive le proiecteaza intr-un text literar.

 

Lucrarea se adreseaza studentilor, masteranzilor, doctoranzilor si tuturor celor preocupati de felul in care poezia realului incapsuleaza o ordine existentiala diferita ca dimensiune a experientei, dar totodata familiara prin atributele ei fundamentale: recuperarea umanului, sondarea experientelor fiintei prin interiorizarea unor trasee cognitiv-senzoriale si afective epuizante si exasperante.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0995 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.