Recuperarea in urma traumei, abuzului sau neglijentei emotionale - PTSD: 13 pasi esentiali ai procesului de vindecare

PRP: 58,50 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 47,97 lei
Diferență: 10,53 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Daca te-ai simtit nedorit, respins, urat, dispretuit intr-o perioada a copilariei tale, trauma poate fi bine intiparita in mintea, inima si corpul tau. Acesta este un ghid practic de vindecare destinat atat specialistilor cat si un ghid self -help pentru publicul larg. Prin exemple practice cartea iti ghideaza pasii de la mostenirea toxica a trecutului la o viata armonioasa si plina de sens.

PTSD complex sau CPTSD (In romana TSPT complexa – Tulburare de stres post-traumatic complexa) este un set de reactii invatate si reprezentate de nereusita de a indeplini numeroase sarcini de dezvoltare importante. Aceasta inseamna ca tulburarea este dobandita, nu mostenita genetic. Cu alte cuvinte, spre deosebire de majoritatea diagnosticelor cu care este confundata, nu este nici innascuta, si nici nu reprezinta un defect de caracter. Asadar, este invatata. Nu este intiparita In ADN-ul tau. Este o tulburare cauzata de cultura [mediului] in care ai fost ingrijit (sau In care nu ai fost ingrijit), nu de natura ta.

Aceasta carte descrie o abordare de tratament multimodal a CPTSD. Este orientata catre cea mai intalnita forma de CPTSD, aceea care provine din cresterea intr-o familie unde au existat abuzuri severe si/sau neglijenta. Astfel, cartea descrie un parcurs de vindecare a ranilor provocate de trauma abuzului si abandonului. Putem vorbi de abuz traumatizant si abandon la nivel verbal, emotional, spiritual si/sau fizic. Mai mult, abuzul sexual este deosebit de traumatizant. Sunt de parere ca exista o epidemie de familii traumatizante.

Aceasta carte este efortul meu plin de speranta de a crea o harta pe care sa o poti urma pentru a vindeca ranile care vin din faptul ca nu ai primit suficienta dragoste in copilarie. Daca uneori devin putin repetitiv cu privire la unele probleme, precum diminuarea vocii critice si trairea doliului pentru pierderile din copilarie, fac asta in incercarea mea de a gasi diferite modalitati de a sublinia din nou si din nou importanta capitala a abordarii acestor teme ale procesului de recuperare. Daca te ratacesti si nu esti sigur cum sa regasesti drumul, aceste teme vor fi intotdeauna elemente esentiale care te vor ajuta sa revii.” Pete Walker, autor.

 *

Parintii care abuzeaza si abandoneaza ne pot rani si abandona la multe niveluri: cognitiv, emotional, spiritual, fizic si relational. Ca sa te recuperezi, trebuie sa inveti cum sa te autosustii pentru a-ti satisface nevoile de dezvoltare nesatisfacute la fiecare nivel care este relevant pentru experienta ta traumatica din copilarie.”

 *

„Un supravietuitor cu PTSD poate invata sa isi elimine prin doliu frica – acea moarte a sentimentului de siguranta. El poate invata sa isi elimine prin doliu rusinea – acea moarte a sentimentului ca esti valoros. El poate invata sa isi elimine prin doliu depresia – acea moarte a sentimentului ca esti cu adevarat viu.” 

*

„In cele din urma, sa intelegi cu adevarat semnificatia profunda a neglijentei emotionale din copilarie este o realizare care Iti da putere. Adesea flashbackul din PTSD este anulat daca realizezi pe moment ca lipsa de speranta si confuzia este o retraire emotionala a traumei din copilarie.

 

PARTEA I

O IMAGINE DE ANSAMBLU ASUPRA VINDECARII

Capitolul 1. Calatoria de vindecare a CPTSD

Capitolul 2. Niveluri de recuperare

Capitolul 3. Imbunatatirea relatiilor

Capitolul 4. Evolutia recuperarii

PARTEA A II-A

NUANTELE FINE ALE RECUPERARII

Capitolul 5. ?i daca nu am fost niciodata lovit?

Capitolul 6. Care este tipul meu de trauma?

Capitolul 7. Recuperarea din codependenta cauzata de trauma

Capitolul 8. Gestionarea flashbackurilor emotionale

Capitolul 9. Atenuarea criticului interior

Capitolul 10. Atenuarea criticului exterior

Capitolul 11. Doliul

Capitolul 12. Harta: gestionarea depresiei de abandon

Capitolul 13. O abordare relationala a vindecarii abandonului

Capitolul 14. Iertarea: incepe cu tine

Capitolul 15. Biblioterapia si comunitatea cartilor

Capitolul 16. Instrumente de self

BILBIOGRAFIE

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0584 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.