Protocoale de diagnostic si tratament in MEDICINA DE FAMILIE, 2024

Preț: 160,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

 

 

Prezentul volum cuprinde prima parte a unui proiect mai amplu, adresat medicului de familie pentru practica de fiecare zi in cabinet, proiect care va fi editat sub egida Societatii Academice de Medicina Familiei (SAMF), societate in care sunt reprezentate in prezent disciplinele universitare de medicina famliei (MF) din cele 12 centre medicale universitare din tara. Materialul ce va fi publicat in ansamblu sintetizeaza preventia, diagnosticul clinic, diferential si managementul celor mai frecvente afectiuni din asistenta medicala a medicului de familie, afectiuni organice si functionale ale tuturor aparatelor si sistemelor.

Lucrarea este proiectata pe durata a trei ani, pentru primul an, in volumul de fata, fiind selectata patologia frecventa a trei dintre aparatele examenului clinic – respirator, digestiv si renourinar, precum si bolile infectioase. Materialul este structurat in patru capitole realizate de autorii cadre didactice de la cinci discipline universitare de MF din Bucuresti, Craiova, Brasov si Sibiu. In urmatorii doi ani volumele vor cuprinde in continuare toata patologia principalelor specialitati medicale cu care interactioneaza specialitatea de MF, intr-o interdisciplinaritate continua, cu contributia tuturor disciplinelor de MF.

Fiecare afectiune este prezentata prin algoritmul unui format comun care, dupa definirea afectiunii si datele specifice de epidemiologie, prezinta schematic factorii de risc, elementele de diagnostic, de prima linie, de preventie, cu precizarea metodelor de screening cand este implicat medicul de familie, apoi elementele diagnosticului diferential si tratament, prezentate de asemenea schematic, chiar intr-un sistem tabelar, care permite o lectura mai usoara.

Formatul fiecarui subcapitol cuprinde si elementele specifice activitatii concrete a medicului de familie in cabinet, respectiv evaluarea pacientului in cabinetul de MF si evaluarea interdisciplinara, cu identificarea momentelor si parametrilor adresarii pacientului pentru asistenta ambulatorie sau de spital, precum si educatia pentru fiecare pacient, prin prisma patologiei respective. Este adaugat apoi un caz clinic model care ilustreaza o experienta diagnostica frecventa cu abordare algoritmica si puncteaza elementele cele mai comune de diagnostic si tratament urmat de cateva intrebari pentru fixarea cunostintelor.

Informatiile prezentate sunt actualizate dupa ultimele ghiduri si consensuri nationale si internationale si sunt prezentate sintetic si didactic pentru a fi o lectura formativa si placuta atat pentru tinerii practicieni de MF, rezidenti si tineri specialisti, cat si pentru practicienii cu experienta. Speram ca lucrarea de fata sa devina un instrument util formarii si informarii in medicina de familie.

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0560 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.