Prizonierii geografiei. Lumea noastra explicata in 12 harti simple, Solea Marius Marian, Cartex
DESCRIERE
Cartea autorului Solea Marius Marian „Prizonierii geografiei. Lumea noastra explicata in 12 harti simple de Solea Marius Marian" de la editura CARTEX
La origine, poezia nu a fost altceva decat încercarea de a spune Dumnezeu pe limba oamenilor, plecand de la o experienta personala. Poezia de azi a lui Marius Marian Solea nu coboara de la om ci de la Dumnezeu; pentru ca nu sugereaza vreun efort de împacare cu drumul care ne-a fost harazit sau cu ideea cautarii serenitatii.
Avem de-a face însa cu o fotografie miscata a divinului, trezindu-ne, dar neparasindu-ne; daca sunt versuri care par a spune contrariul, initiind un joc antropozofic, acestea sunt doar expresii ale unor libertati imediate, caci este evident ca poetul nu alege, ci a fost ales. (Lucian Pricop)
Marius Marian Solea - nascut în 11 octombrie 1974, în Bucuresti. Licentiat în Drept si Administratie Publica, Teologie si Arte plastice. Din 1994, colaborator al unor institutii de presa si reviste culturale, dintre care TVR Iasi, Radio Iasi, Radio Contact Iasi, Radio Romania Cultural, Radio Targu-Jiu, Literatorul, Brancusi, Scrisul Romanesc, Calende, Convorbiri Literare, Poesis, Hyperion, Viata Romaneasca, Luceafarul, Poezia, Contemporanul. Intre 1996 si 2000, presedinte al sectiunii romane a Miscarii Europene, filiala Iasi. In 2001, redactor sef al saptamanalului Gazeta de Gorj; 2002-2004, editorialist la Radio Tîrgu-Jiu si Gorjul de azi, cotidianul. ro.
Volume publicate: Mereu secunda, mereu si Dumnezeu, Editura Alexandru Stefulescu, Tîrgu-Jiu, 1995, cu o prefata de Mihai Ursachi si o postfata de George? arnea; Universul din piatra, Editura A 92, Iasi, 1996; Pasii de sub simt, Editura A 92, Iasi, 1997, cu o prefata de Ioan Holban; Semantice umbre, Editura Junimea, Iasi, 1998, cu o prefata de Cezar Ivanescu; Cobilita cu furnici si alte proceduri, Editura Clusium, Cluj-Napoca, 1999, cu un argument de Catalin Florian Giurma; Lungul poem haiku de o mie de strofe (prima parte), Editura Albatros, Bucuresti, 2000, cu o postfata de Valentin Tascu; Blestemul barbatiei si alte imagini sociale, Editura Eminescu, Bucuresti, 2002, cu o înstiintare de acad. Matilda Caragiu Marioteanu; Un peschir si o tara dragoste, Editura Muzeul Literaturii Romane, Bucuresti, 2004, cu o interfata de Valentin Tascu; Contemporan cu Dumnezeu, Editura Muzeul Literaturii Romane, Bucuresti, 2005, cu o prefata de Liviu Ioan Stoiciu; Graiul vostru, viziunea taranului din Gorj asupra lumii, Editura Eikon, Cluj Napoca, 2006, cu o prezentare de Marin Mincu; Crima si pace buna, volumul I, Editura Paralela 45, Pitesti, 2007, cu o prefata de Lucian Chisu si o prezentare de Tudorel Urian; Ministerul groazei, demnitarii crimei, Editura Fundatiei Culturale Libra, Bucuresti, 2007, cu o prefata de Florin Chilian; Liber, Editura Vinea, Bucuresti, 2008, cu o prefata de Marin Stoian si o postfata de Paul Bogdan; Generatia suspendata, Editura EDO, Bucuresti, 2010, volum distribuit împreuna cu albumul artistului Florin Chilian, Autistul, nu-l mai goniti pe Brancusi; Adevarul, pe întelesul femeilor, Editura Vremea, Bucuresti, 2011; Scrisori pentru departarile din voi o Carta tra dipartarli dit voi, Editura Societatii Culturale Aromane, Bucuresti, 2012; Limita de existenta, Editura Ars Docendi, Bucuresti, 2013; Podul dintre doua distante, Editura Timpul, Iasi, 2013; Singuratati si oameni, Editura Muzeul National al Literaturii Romane, Bucuresti, 2013; Chipurile omului, Editura Vremea, Bucuresti, 2014; Evident, adevarul, Editura Pim, Iasi, 2015; Avertizari, Editura Pim, 2016. Din 1998, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. In prezent, consilier la Secretariatul de Stat pentru Culte.
Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 170
Format: 16x16
OPINIA CITITORILOR