Practica avocatiala. Cereri, aparari, cai de atac, concluzii scrise, consultatii, reguli si proceduri interne

PRP: 75,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 67,50 lei
Diferență: 7,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Editia a II-a, revazuta si adaugita. Conform Noului Cod de procedura civila

Orice abordare a activitatii avocatului trebuie sa aiba in vedere realitatile mediului juridic romanesc, cu plusurile si minusurile lui.

Practica profesionala a avocatilor este expresia societatii in care traim!

Lucrarea Practica avocatiala se inscrie in seria demersurilor de prezentare a activitatii avocatului intr o perspectiva mai apropiata de lumea dezideratelor decat de lumea reala...

Desi nu este primul efort de realizare a unei selectii de acte profesionale specifice profesiei de avocat care sa poata servi pentru orientarea tinerilor avocati (o lucrare asemanatoare a existat in perioada interbelica), lucrarea Practica avocatiala are meritul de a sintetiza stralucit si a oferi un instrument de lucru util tinerilor avocati, dar si avocatilor cu experienta ale caror preocupari nu sunt totdeauna cele ale sistematizarii practicilor, ori al ofertei de modele de practici profesionale ce pot deveni standarde de lucru. Un astfel de demers este cu atat mai demn de a fi apreciat cu cat cu oportunitatea de a avea la indemana o lucrare de initiere in practica profesiei de avocat tinerii avocati nu se intalnesc prea des, intr o vreme in care atitudinea de mare solicitudine si de generozitate din partea avocatilor pe langa care tinerii patrund in tainele profesiei este, adesea, inca un deziderat, iar preocuparile tanarului profesionist sunt orientate, mai degraba, spre succese profesionale facile si rapide, oferite cu titlu de”modele de succes” cu o generozitate greu de egalat de practica reclamei profesionale aflate la limita regulilor deontologice!

Practica avocatiala nu este o culegere de modele, si cu atat mai putin o colectie de formulare utilizabile in practica avocatiala. Ea este o colectie de idei de lucru. Facand o paralela cu jocul de sah, se poate spune ca lucrarea ofera cateva succesiuni de mutari specifice jocului de mijloc, prin care jucatorul incearca sa transforme o pozitie oarecare intr o pozitie buna. Jocul nu s a terminat, mutarile nu sunt decisive... Intotdeauna din poveste inainte mult mai este...

Desi autorii nu recunosc, actele prezentate in carte nu sunt acte„reale”, ci sunt prelucrate in vederea publicarii. De aceea, cartea poate constitui un material util pentru formularea si analizarea unor studii de caz.

Autorii nu sunt sententiosi, nu formuleaza solutii de tip„magister dixit” si adesea duc rationamentul doar pana in punctul in care judecatorului ii este usor sa l completeze cu o singura idee simpla, pentru a ajunge la solutia propusa de avocati. Este de apreciat faptul ca”tiparele” de acte avocatiale imaginate de autori, desi sunt coerente si redactate cu minutiozitate, nu au caracter de demonstratie matematica, nu cauta sa forteze solutia. Se simte experienta autorilor de avocati care practica profesia in elaborarea tacticii si strategiei de aparare, gestionarea si sustinerea apararilor in litigii.

Publicarea Practicii avocatiale dezvaluie preocuparea autorilor pentru valorile profesiei de avocat de calitate, realizata cu respect fata de lege si fata de client, precum si fata de adversar si instanta de judecata, asa cum ne dorim cu totii. Solutiile juridice prezentate in carte nu sunt intotdeauna la adapost de orice critica, dar este evidenta preocuparea autorilor pentru aceste valori, a caror conciliere este mai usor de facut in teorie decat in practica avocatiala.

Demersul autorilor este unul reusit. Autorii pun in circulatie in forma scrisa o lucrare remarcabila, care implica responsabilitate si care merita intreaga atentie a comunitatii profesiilor juridice!

av. dr. Gheorghe Florea
Presedinte Uniunea Nationala a Barourilor din Romania

Stimate cititor, noua editie a lucrarii Practica avocatiala este imbogatita cu acte noi: cereri de chemare in judecata, intampinari, note de aparare si cai de atac. In plus, toate actele au„haine” noi, adaptate modificarilor legislative aparute intre prima editie si cea de fata, in special celor doua acte normative esentiale: noul Cod civil si noul Cod de procedura civila.

Am pastrat, la fel ca in editia precedenta textele unor consultatii avocatiale, precum si un capitol special, dedicat organizarii unei societati de avocatura.

Intrucat o buna bucata de timp practicienii se vor confrunta cu probleme de drept legate de trecerea la aceste doua noi legi importante, veti gasi in noua editie a lucrarii Practica avocatiala, alaturi de abordarea integrala a unor probleme de drept specifice noilor coduri, si solutii ale unor probleme particulare de drept tranzitoriu.

Am avut in vedere, in redactarea documentelor, data maxima de referinta de 15 februarie 2013. Insa dinamica raporturilor sociale si juridice surprinse in acte, pe care am incercat, adaptand-o noilor realitati legislative, sa o pastram veridica, precum si dorinta noastra de a ne raporta la dispozitiile noului Cod de procedura civila, nu ne-au permis sa ne plasam in acest moment limita pentru toate documentele. Cititorul va observa ca unele documente poarta date ulterioare, din motive diverse, cum ar fi, de exemplu, necesitatea parcurgerii procedurii prealabile a informarii cu privire la avantajele medierii. De asemenea, documentele declansatoare ale cailor de atac sau alte documente specifice acestor etape procesuale vor fi ulterioare datei de 15 februarie 2013, avand in vedere ca numai procesele incepute dupa aceasta data vor fi carmuite de dispozitiile noului Cod de procedura civila.

Daca dumneavoastra, stimate cititor, veti aprecia parcurgand aceasta carte ca nu tot ceea ce am scris este la adapost de critica, daca veti avea alte pareri decat ale noastre cu privire la problemele de drept abordate, va rugam sa aveti in vedere ca in focul luptei judiciare ies scantei. Toate textele din carte sunt crampeie din activitatea reala a avocatilor. Prelucrarea textelor s a facut doar in scop editorial.

Aceasta nu este o carte cu modele, subliniem. Ea nu ofera indrumare. Profesionistii dreptului, carora li se adreseaza aceasta lucrare, nu au nevoie de indrumare, ci de inspiratie. Ne-am straduit sa publicam un corp de documente relevante, care sa poata constitui o sursa de inspiratie pentru activitatea practica. Speram sa putem fi de folos, mai cu seama generatiilor de profesionisti ai dreptului care se ridica tragand dupa ei in sus intreaga societate romaneasca.

Am fi bucurosi ca urmatoarea editie a acestei carti sa contina si lucrari realizate de dumneavoastra, stimate cititor. Vom fi bucurosi sa ne scrieti pentru a ne impartasi opiniile si experienta dumneavoastra.

Nr. de pagini : 788
Anul aparitiei : 2013
Autori : Andrei E. Savescu, Marinela Cioroaba, Ruxandra Nitoiu

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0566 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.