Poezii de Mihai Eminescu (Maestrii literaturii romane)

PRP: 15,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 12,75 lei
Diferență: 2,25 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor - Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 312

DESCRIERE

Cartea autorului Mihai Eminescu „Poezii de Mihai Eminescu (Maestrii literaturii romane)" de la editura EXIGENT

NOTA BIO-BIBLIOGRAFICA

Eminescu, poet al mileniului al III-lea

Mihai Eminescu intra in mileniul al Ill-lea ca poet al eroziunii, al stingerii universale si al transformarii lumii intr-o gaura neagra, ca filosof liric al devenirii spre neflinta, dupa ce in secolul al XX-lea a performat ca autor de constructii cosmologice, care a imaginat chiar o reprezentare a big-bang-ului genezic.

Chiar din timpul vietii a fost perceput ca poet al Apocalipsei, mai degraba sociala decat geologica. Viziunea sa entropica asupra lumii, care a fost relevata chiar inainte ca entropia, ca stiinta a sistemelor in descompunere, ca un algoritm sau un concept negativ sa fie descoperita, are doua fundamente teoretice: apocalipsa crestina si primele rezolutii stiintifice care anticipau efectele de autodistrugere a cosmosului.

Aceasta parte rezistenta a operei sale ca si teoriile alternative si „intuitiile" stiintifice „traduse" in impecabile si inefabile textualizari poetice raman sa sustina renumele poetului in lumea noua a computerului si internetului. Sigur, in buna masura poezia sa erotia s-a demodat sau chiar a azut in evolutia gustului public, interesat mai degraba de "sexestasy" decat nevinovatele jocuri si platonice atitudini in iubire.

De asemenea, anarhismul si socialismul sau ideologic nu mai are nici o relevanta in afara unei atitudini de apostat, de neadaptat si creator insurgent. Portretul lui de tanar si vesnic furios, de hippy marginalizat social, de un fel de Che Guevara al fronturilor sociale demonstreaza ca are virtuti de multiplicare in viitor. Filosofia sa paseista ca si profetismul negativ al actiunilor sociale pot capata si conotatii postmoderniste. Cel Infrant pe fronturile vietii nu se suprapune chiar cu cel sarac cu duhul din dimensiunea crestina.

Nr. de pagini: 312
Anul aparitiei: 2018

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0510 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.