Paradisul dispretului

Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2004
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Turismul inapoi in viitor nu mai este un joc de cuvinte. Poti ocoli Pamantul mergand fie inspre Est, fie inspre Vest, dupa un timp tot acolo ajungi. Ori inventezi ciclotronul, ori inveti limba sanscrita, descoperi aceleasi lucruri.
Dezvolt acest proiect eseistic din dorinta de a ajuta oamenii sa observe legile obiective ce guverneaza evenimentele care ne obliga prin presiunea lor celesta sa le traim in cursivitate terestra. Am vrut sa arat ca distanta de la primordial la derizoriu este infima, desi pare infinita.
Mica celula a reconstituit dupa proiectul ADN incorporat, intreaga fiinta umana, dar a fost necesara o intreaga recuzita: maternitati, spitale, scoli, universitati, academii. Oare cat ii va trebui sa poata reconstitui intreg Universul si de ce ar mai avea nevoie? Nu stiu de cat timp va fi nevoie, ceea ce vreau sa spun este insa altceva. Asa cum constructia anatomica a omului a reprodus proiectul ADN, cu ochi si sprancene, la cel mai neinsemnat detaliu, fara a putea iesi din sablon, la fel va fi plafonata si activitatea sa creativa. Adica omul nu poate fi creator decat in limitele dinainte programate, asa cum nu a divagat nici cand si-a reprodus corpul fizic. Cele mai extraordinare inventii ale sale nu sunt decat etape ale actului reproductiv extins, dupa ce si-a finalizat structura biologica. Din acest motiv tot ce inventeaza este de fapt imitatie dupa natura. Un proces reproductiv continuat dupa o extensie a ADNului, ce nu mai priveste structura instalatiei umane propriu zise, depasind-o cu mult, asa incat bionica nu face decat sa inventarieze plagiatele dupa natura, iar bisericile seamana leit cu navele cosmice ale creatorilor nostri [Persia si dispersia, (138)].
Singura, legea suprema, flancheaza intreg itinerariul: Nimeni nu se poate abate de la program, adica de la ADN. Daca se intampla, hibridul nu prolifereaza. Asa cum nici un element nu se poate aseza in afara Tabelului visat, ca din intamplare, de Mendeleev. Daca o face, a deviat, si ajunge un fel de hibrid, adica izotop provizoriu.
Budhismul a dat definitia hologramei acum trei mii de ani. Denis Gabor a inteles bine definitia si a produs practic prima holograma in anul 1971 [160,(101)]. incercand, in 2003, sa gasim o figura de stil adecvata spuneam:"E ca si cum un scrib ar scrie o carte in urmatoarele conditii: Fiecare litera contine in corpul ei transcrierea intregii pagini, iar fiecare pagina ar contine concomitent si toata cartea." [150,(46)]. Adica intregul compus din parti, care fiecare separat permite reproducerea intregului! Hologramele sunt insa doar proiectii in trei dimensiuni. Daca acordam atentie si zeului TIMP, surpriza va fi cand vom intelege ca prin acelasi mecanism, prin acelasi chimism, cu un sistem adecvat de relee genetice de timp, comandate direct sau de la distanta prin unde, se poate programa orice, chiar si pe termen foarte lung: structura omului, secretiile, impresiile artistice, comportamentul uman, evolutia relatiilor interetnice, cruciadele, evenimentele planetare, intr-un cuvant DESTINUL.
Sistemele mari nu se conduc insa dupa legile sistemelor mici. Nici o broasca nu a ajuns printr-un bun management al baltii, cat balena. Globalizarea la care ravneste occidentul din heghemonism, inseamna largirea granitelor. Extrapoland granitele trebuie amendate si principiile. Preceptul de baza al religiei crestine, Iubeste-ti aproapele, in conditiile globalizarii devine Iubeste-ti aproapele, dar iubeste-ti si departele. Daca granitele au disparut, tehnic vorbind distantele se comprima, in cateva ore departele a devenit aproape. Daca ai extins sistemul si l-ai transformat din nou in imperiu, nu-i mai poti separa oamenii. Poti sa-i separi pe prosti de destepti, fiindca selectia e conventionala, le tatuezi pe frunte IQ ul si gata, dar nu-i poti separa pe satui de flamanzi. N-a reusit asta nici un imperiu. De asta le invatam acum la istorie. Pentru ca occidentul nu-si iubeste departele si se iubeste doar pe sine, globalizarea moderna are aceiasi soarta ca-si globalizarea lui Alexandru Machedon.
Daca are nevoie de resursele altora, si e cert ca are, atunci occidentul trebuia sa invete din gandirea dictatorului roman, pe care il admira instinctiv, fiindca nu orice prost poate sa puna hatul pe capul romanului 25 de ani. Trebuia sa impanzeasca planeta de investitii care sa le procure resursele dupa care li se scurg ochii, dar sa asigure si traiul fericit celor ce le poseda. Un singur om, sa nu sufere de foame, altfel ce valoare au lozincile cu drepturile omului? Sau ce sens are libertatea cuvantului ingradit in tarcul delictului de opinie. Desigur fiind vorba de propria cunoastere sau experienta, toate punctele de vedere raman ancorate in limitele controversabile ale subiectivismului.
Oare generatia spontanee de dizidenti ai socialismului aparuta dupa popicaria din 1989, sa fi ingretosat atat de mult lumea incat sa nu mai fie in veci nevoie de dizidenti? Se prea poate, daca nu vor mai fi veci, cui i-ar mai servi dizidentii?
Trimiterile bibliografice sunt prezentate dupa urmatoarea morfologie: [indice bibliografic], sau [indice bibliografic, pagina], sau [indice bibliografic, capitol, verset]. Pentru a indica o trimitere la una din sectiunile interne ale prezentei lucrarii, la randul lor numerotate, am folosit topica: (numar). Lista bibliografiei poate fi consultata ca o carte, in cadrul colectiei si are titlul BIBLIOGRAFIE.
PARADISUL DISPRETULUI este al patrulea volum dintr-o serie de zece dintre care sase sunt la dispozitia dvs., al saptelea este in finalizare, iar celelalte trei asteapta sa fie scrise.
CUPRINSUL:
CUVANT INAINTE
(159) Constante universale
(160) Hrana vietii
(161) Magistrala manipulare
(162) Embargoul mental
(163) Dreptul la insulta si calomnie
(164) Ordinea si haosul
(165) Aerofagia
(166) Vidia si invidia
(167) Cine manipuleaza Universul
(168) Dupa ce
(169) Paradoxul evolutiei
(170) Dumnezeu ne e singur
(171) Caruselul penitenciarelor
(172) Paradisul dispretului
(173) Procentul cititorului
(174) Schema ilogica
(175) Dictionar
(176) Adevarul eliberator
(177) Ultima foaie de parcurs
(178) Stele cazatoare
(179) Jocurile copilariei
(180) Misiunea divina a luiî din a
(181) Tripleta impozite, taxe, amenzi
(182) Eseu dedicat
(183) Ministri telespectatori
(184) Apocalipsele
(185) Omagiu specialistului
(186) Clatinarea axelor
(187) Taina popoarelor migratoare
(188) ADNul-cheia destinului
(189) Aurul - ochiul dracului
(190) Directia migratiilor
(191) Rabojul zeilor
(192) Binefacatorul nostru - gunoierul
(193) Dispretul tiganesc
(194) Dispretul romanului
(195) Tunelul timpului



Format:    13x20
Nr. Pag.:    184
Data aparitie:    2004

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0601 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.