Paisie

PRP: 10,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 7,50 lei
Diferență: 2,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Ieroarhimandritul Paisie Velicicovschi, staretul Manastirii Neamtului din Moldova, ocupa, in istoria monahismului ortodox si a Bisericei ortodoxe, un loc deosebit. In persoana staretului Paisie s-au intalnit in chip minunat sfintenia vietii personale, iubirea de ortodoxie sau aptitudinea remarcabila de a organiza comunitatile monahale cu viata de obste.

De asemenea, Paisie poseda priceperea de a atrage la sine si de a educa duhovniceste numeroase cete de ucenici, de a crea imprejurul sau o mare scoala de ascetism duhovnicesc ortodox, precum si un mare talent literar, care i-a ajutat sa savarseasca o opera insemnata si de mare trebuinta si anume sa indrepte traducerile vechi si sa faca traduceri noi din literatura ascetica a sfintilor parinti.

Monahismul romanesc datoreaza enorm activitatii staretului Paisie Velicicovschi, cel care a dat un indemn de propasire culturala si de pietate la Dragomirna, Secu si Neamt si in urma caruia s-a format"directia paisiana" in care s-au format marii ierarhi romani.

Sub influenta staretului Paisie in monahismul ortodox s-au educat si s-au format o multime de asceti vestiti, care si-au apropriat si si-au insusit in totul idealurile staretului. Prin rugaciune necontenita, prin atenta luare aminte de sine, prin lupta interna cu ispitele, prin descoperirea cugetelor, prin ascultare, prin smerenie, prin cetirea cu luarea aminte a cartilor sf. Parinti si prin pazirea poruncilor evanghelice, ei au ajuns la un inalt grad de viata duhovniceasca si au dobandit o mare inraurire nu numai asupra fratilor lor monahi, ci si asupra mirenilor.

Autorul, parintele Cetvericof a cercetat izvoarele rusesti, apoi a confruntat si completat izvoarele istorice si pe acelea de traditie la noi in tara.

Numar pagini:    480
Format:    130 x 200 mm
Aparitie:    Dec 2009

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0766 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.