Owen Renik, Cu cartile pe fata. Elemente de psihanaliza relationala

PRP: 33,72 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 25,29 lei
Diferență: 8,43 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Traducere din engleza de Smaranda Nistor

Esti curios sa afli ce aduce schimbarea intr-o psihanaliza? Care este acel ingredient miraculos ce apare in relatia dintre terapeut si pacientul sau, facilitand vindecarea acestuia din urma? Owen Renik, „rebelul”, asa cum este numit de confratii sai, ne invita in cabinetul sau si ne lasa sa patrundem delicatele tesaturi ale colaborarii ce se petrece acolo pe doua planuri: constient si inconstient. El ne ofera imaginea unui psihanalist mai degraba cald si empatic, deschis, interesat impreuna cu pacientii sai de eliminarea simptomelor si a disconfortului acestora.

Cartea este construita pe baza unor exemple clinice dintre cele mai diverse, surprinse in momente de cotitura ale terapiei, Renik ilustrand prin intermediul lor, intr-un limbaj accesibil, propria viziune asupra unor concepte de baza ale psihanalizei.

Caprivanta inca de la primele randuri, ea se adreseaza cititorului pasionat de domeniul„psi”, fie el profesionist sau profan.

„Scopul meu este sa discut de o maniera pragmatica si nepretentioasa ceea ce, in experienta mea, ar fi util ca atat analistul, cat si pacientul sa aiba in vedere atunci cand colaboreaza in stradania de a-l face pe acesta din urma sa se simta mai bine; si cred ca modul cel mai potrivit in care pot face acest lucru este prin a oferi o culegere de istorisiri cu talc, impreuna cu reflectiile mele despre ele.”– Owen Renik

„Maturizarea intelectuala a lui Renik s-a produs in interiorul culturii psihanalitice care s-a dezvoltat pe parcursul ultimului secol. El o cunoaste bine, ar fi in stare sa se descurce cu ochii inchisi prin labirintul ei… Invatatura primita e acceptata fara plecaciuni, iar daca nu-si are rostul, e data deoparte fara multa ceremonie. Incepand cu prima pagina, ne dam seama ca ne aflam intr-un atelier de lucru, nu intr-un templu. Pragmatismul lui iti taie rasuflarea: ce ne foloseste e important, ce nu, n-are rost sa ne pierdem vremea. Chilia ce nu permite decat gandire inghesuita s-a transformat in spatiu deschis care cheama noutatea. Drept-credinciosii trebuie avertizati: s-ar putea sa nu mai fie niciodata la fel ca inainte.”– Allen Wheelis, autorul cartilor How People Change si The Way We Are.

Owen Renik este psihanalist formator si supervizor in cadrul Societatii de psihanaliza din San Francisco si lucreaza in practica privata in acelasi oras.

Nr. de pagini: 248
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0605 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.