O Romanie migratoare. Plecarea in strainatate a romanilor intre sacrificii si bunastare

PRP: 50,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 37,50 lei
Diferență: 12,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2018
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Pe tot parcursul ei, aceasta carte ofera cititorului o multitudine de date despre fenomenul migratiei, incercand sa prezinte o radiografie nu doar a situatiei de fapt, ci si a trasarii unor solutii implicite in urma acestei radiografii sociale, solutii care sa imbunatateasca viata celor care au ales optiunea migratiei, dar care si sa stopeze acest fenomen prin promovarea unor politici educationale, sociale si culturale bine articulate si eficiente.
Avand in vedere ca este o carte care apare in Anul Centenarului, an in care Romania si romanii isi serbeaza fiinta nationala, dar in acelasi timp isi fac si bilantul reusitelor ultimei sute de ani, o recomandam tuturor celor care vor sa dobandeasca informatii importante drept raspunsuri la intrebarile esentiale privind fenomenul migratiei in Romania. (Prof. Univ. Dr. Traian Rotariu)

* * *

Desi este o carte de specialitate, in speta de sociologie, care ar putea sa fie tratata cu rezerva de cititorii care prefera cartile de popularizare a stiintei, va indemn sa o cititi cu o motivatie autentica si cu siguranta va veti oferi un timp de lectura care va va incita la intrebari, va va oferi explicatii, va va stimula gandirea critica si uneori va va contraria in privinta cauzelor care ii determina pe romani sa isi paraseasca tara, dar cu siguranta veti intelege mult mai bine de ce unii aleg sa plece si de ce altii aleg sa ramana.
Publicand aceasta carte, prestigioasa Editura Scoala Ardeleana nu face decat sa ofere cititorilor de diverse varste oportunitatea de a lua contact cu o realitate care la nivel international si national a schimbat si continua sa schimbe politicile educationale, culturale si sociale. Fenomenul migratiei si modul in care acesta va fi inteles si integrat isi va pune amprenta in mod fundamental asupra a ceea ce va fi lumea de maine. (Prof. Univ. Dr. Adrian Rosan)

* * *

Col. (r) Viorel Sirca este licentiat in drept, doctor in sociologie al Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. In prezent, este cadru didactic universitar asociat al Departamentului de Psihopedagogie Speciala, din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca si al Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir”, Facultatea de Drept Cluj-Napoca. Domenii de interes: migratia internationala, sociologia populatiei, drepturile omului, sociologia dreptului si intersectii ale acestor arii cu psihopedagogia. A publicat o serie de articole si studii in reviste de specialitate si a realizat microcercetari sociologice prezentate la conferinte si simpozioane nationale si internationale. A lucrat ca militar si functionar public cu statut special in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, avand de-a lungul carierei profesionale si functii de conducere. Face parte din mai multe asociatii profesionale.
Volumul O Romanie migratoare. Plecarea in strainatate a romanilor, intre sacrificii si bunastare inglobeaza teorii si date stiintifice de profil sociologic dar nu numai, expunand paradigme fundamentale, tendinte statistice dar si interpretari si viziuni actuale privind fenomenul migratiei externe a romanilor, avand in centrul analizei cercetarile proprii pe subiect, care au fost descrise in lucrarea de doctorat.




ISBN: 978-606-797-360-0
Nr pagini: 330
Format: 16x23 cm
Anul aparitiei: 2018

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Istorie

Created in 0.0516 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.