Noile tipuri de contracte in relatiile economice internationale in Romana si Engleza
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Lucrarea Noile tipuri de contracte in relatiile economice internationale in Romana si Engleza, se inscrie in traditia Editurii Niculescu de a actualiza permanent tematicile din diferite domenii de activitate prezentate in decursul timpului. Este vorba de noile tipuri de contracte privind comercializarea marfurilor si serviciilor, redactate in limbile romana si engleza.
Acest nou volum continua seria cartilor bilingve lansate de Editura Niculescu, avand atat un scop didactic, pentru uzul studentilor si al profesorilor care predau limba engleza la facultatile economice si de drept, cat si un scop practic la indemana tuturor celor implicati direct sau indirect in activitatea comerciala, financiar-bancara, de drept comercial etc.
CUVANT INAINTE
Activitatea de contractare pe plan international este un proces deosebit de dinamic.
O dovada in acest sens o constituie si modificarea periodica a uzantelor care reglementeaza diferite aspecte din domeniul tranzactiilor internationale (conditii de livrare, conditii de plata, conventii privind franciza, leasing-ul, engineering-ul etc).
Aceste modificari, alaturi de preocuparile in directia uniformizarii practicilor contractuale cu cele ale Uniunii Europene si a respectarii recomandarilor Organizatiei Mondiale a Comertului, impun revizuirea periodica a modelelor de contracte recomandate exportarorilor si importatorilor din Romania.
Sa nu uitam ca in cadrul raporturilor contractuale internationale, profesionalismul firmelor romanesti poate juca un rol hotarator in realizarea unor tranzactii rentabile.
Plecand de la aceste considerente autorii cartii isi propun sa continue traditia existenta in literatura de specialitate din Romania de a prezenta modele ale principalelor tipuri de contracte de export-import pentru marfuri si servicii adaptate la noile realitati ale pietei internationale, cu luarea in considerare a recomandarilor organismelor internationale de specialitate ca si a modificarilor intervenite in ultimii ani in legislatia in domeniu in Romania.
Cartea are la baza exemple concrete din practica de afaceri curenta pe care au fost grefate formele contractelor economice in limbile romana si engleza, pentru a putea oferi solutii utile de pregatire si negociere operativa a tranzactiilor internationale.
Autorii cartii si-au propus sa-si valorifice experienta teoretica si practica de mai multe decenii in acest domeniu pentru a acoperi un spatiu economic de stringenta actualitate.
Daca toti cei interesati, care vor folosi modelele de contracte prezentate in aceasta carte, vor aprecia ca le sunt utile, pentru autori va fi o dovada ca au reusit sa-si atinga scopul.
Despre autori
Andrei Dobrescu este profesor, sef de catedra la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti.
Absolvent al Facultatii de Comert Exterior, are o bogata experienta in domeniul practicii si teoriei comertului international.
A lucrat in intreprinderi de comert exterior, Ministerul Finantelor si Ministerul Comertului Exterior, iar dupa 1990 la sectia economica a ambasadei Romaniei, la New York.
Este directorul Centrului de management si consultanta in comertul exterior Terra International, fiind implicat si in programele UNCT AD de perfectionare a specialistilor romani din domeniul afacerilor economice
internationale.
A publicat numeroase articole si carti in domeniul comercial si financiar-valutar.
Mihai Berinde este presedintele Consiliului Concurentei.
Absolvent al facultatii de Comert din cadrul ASE Bucuresti, este recunoscut ca unul dintre cei mai competenti specialisti in domeniul negocierilor privind integrarea economica a Romaniei.
A lucrat in Directia Generala a Vamilor, in Ministerul Comertului Exterior, iar dupa 1990 in Ministerul Comertului si Turismului, Ministerul Industriei si Comertului, Ministerul Industriei si Resurselor si in Ministerul Economiei si Comertului, unde a indeplinit functii de conducere la nivel de demnitar.
Desfasoara si o sustinuta activitate didactica, fiind conferentiar in cadrul SNSPA si Universitatii Romane-Americane din Bucuresti.
Liliana Rusu este doctor in filologie, cadru didactic cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul predarii limbii engleze.
Este autoarea mai multor cursuri de limba engleza, ca si a unei serii de traduceri destinate atat studentilor in stiinte economice, cat si oamenilor de afaceri.
In prezent conduce Departamentul de limbi straine al Universitatii
Romano-Americane din Bucuresti.
Autori: Andrei Dobrescu, Mihai Berinde, Liliana Rusu
Anul aparitiei: 2007
Nr. pagini: 232
OPINIA CITITORILOR