Noi tendinte in criminalitatea cibernetica. Terorismul informatic

DESCRIERE

Lumea este restructurata in jurul utilizarii CIC (comunicarea prin intermediul calculatorului), afectand modul in care interactionam cu guvernele, companiile si unii cu ceilalti. In plus, utilizarea tehnologiei creeaza o diviziune intre generatii, bazata pe felul in care indivizii folosesc tehnologia in viata lor de zi cu zi. Noua generatie adapteaza diverse tehnologii, cum ar fi computerele si internetul, pentru a submina proiectele si aplicatiile lor benefice originale, pentru a comite forme noi si modificate de infractiuni.

 

Evolutia continua a comportamentului uman, ca urmare a inovatiilor tehnologice, a creat oportunitati de neegalat pentru infractiuni si abuzuri. In ultimele trei decenii, a existat o crestere substantiala a utilizarii tehnologiei de catre infractorii comuni si noile aplicatii ale tehnologiei, au creat premisele pentru noi forme de criminalitate care nu existau anterior. World Wide Web si Internetul ofera, de asemenea, un loc accesibil persoanelor care savarsesc infractiuni si deviante, pentru a comunica si a impartasi informatii, fapt care nu este posibil in lumea reala. Ca urmare, este vital sa incepem sa intelegem cum au loc aceste schimbari si ce inseamna pentru infractionalitate in secolul XXI.

 

Aceasta carte analizeaza Criminalitatea Cibernetica si Terorismul Cibernetic, forme ale criminalitatii societatii tehnologice digitalizate, ce au avut un parcurs evolutiv si au dobandit un caracter universal datorita prezentei, nu doar intr-un anumit sistem de drept sau in state cu un anumit specific cultural socio-juridic, ci in majoritatea statelor lumii, raportate la cele trei modalitati cheie prin care tehnologiile informatice si celulare pot fi abuzate sau subminate de infractori: 1. ca mediu de comunicare si dezvoltare a subculturilor online; 2. ca mecanism de directionare a resurselor sensibile si de implicare in infractiuni si deviante si 3. ca dispozitiv adiacent pentru a facilita infractiunea si a furniza dovezi ale activitatii infractionale atat online, cat si offline.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0457 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.