Nicholas A. Christakis, Connected - Puterea surprinzatoare a retelelor sociale si felul in care ne modeleaza viata
PRP: 40,46 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 30,35 lei
Diferență: 10,11 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor - Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor: Nicholas A. Christakis
Editura: CURTEA VECHE
Anul publicării: 2015
DESCRIERE
Stiai ca starile de spirit ale persoanelor din jur sunt contagioase?
Ca viitorul tau partener de viata s-ar putea afla printre cunostintele unor colegi?
Sau ca poti slabi motivat de prieteni virtuali?
Ca viitorul tau partener de viata s-ar putea afla printre cunostintele unor colegi?
Sau ca poti slabi motivat de prieteni virtuali?
Explicatia: retelele sociale din care facem parte ne determina aproape fiecare aspect al vietii - emotiile, partenerii, bolile, veniturile, optiunile electorale si multe altele.
Paradoxal, aparentul haos din societate este guvernat de Regula celor trei trepte de influenta:
Influentam si suntem influentati de oameni care se afla la trei trepte distanta de noi, iar pe unii dintre acestia nici macar nu-i cunoastem.
Demitizand ideea ca individul primeaza, autorii ne ofera o paradigma revolutionara: asa cum bancurile de pesti isi schimba directia la unison, la fel si noi ne lasam condusi inconstient de oamenii care ne inconjoara.
Totul depinde de ceea ce fac, simt si gandesc altii.
Fraudele politice, tulburarile alimentare, abuzul de substante, sinuciderile in masa si participarea la vot, inovatiile si actele„intamplatoare“ de bunatate— toate sunt determinate de retele sociale extinse.
Cea mai buna carte a anului in topul Best Innovation and Design Books (BusinessWeek).
Tradusa in aproape 20 de limbi.
Castigatoarea premiului Books for a Better Life.
Prezentare speciala in New York Times Magazine.
Dr. Nicholas A. Christakis
Este un reputat medic si sociolog. (Medicina si sociologia sunt rude ceva mai indepartate, insa, atunci cand se reintalnesc, isi dau seama ca au foarte multe in comun, dupa care se iau la harta.) Christakis incearca de ani de zile sa arbitreze aceasta relatie dintre cele doua specializari ale sale, uneori inregistrand succese surprinzatoare. Asadar, este profesor de sociologie medicala la Harvard Medical School si profesor de sociologie la Harvard Faculty of Arts and Sciences; dar e si profesor de medicina si medic practician la Harvard Medicine School. Conduce Human Nature Lab la Yale si este codirector al Yale Institute for Network Science.
Inca din 1999 studiaza felul in care factorii si interactiunile sociale afecteaza sanatatea si longevitatea. Din 2006 este membru al National Academy of Sciences (SUA). De multa vreme, e renumit pentru studiile sale despre cum se formeaza si functioneaza retelele sociale.
In 2009, revista Time l-a inclus in topul celor mai influ-enti 100 de oameni din intreaga lume.
--
Dr. James H. Fowler
Este un inovator in stiintele politicii. Incercand sa le unifice pe acestea cu stiintele naturii, a largit limitele domeniului sau pentru a identifica fortele sociale si biologice care se afla la baza naturii umane. Prin urmare, este profesor de genetica medicala si stiinte politice la University of California, San Diego. Studiile sale se refera la evolutie, comportamente, implicare politica, genopolitica, statistici macro si, bineinteles, retele sociale. Face parte din topul Foreign Policy al celor mai importanti ganditori ai lumii.
Outliers
Colectia celor mai avangardiste carti scrise de:
Ganditori de exceptie
Experti ce au depasit limitele stiute ale succesului
Inovatori in domenii revolutionate sau create de ei
Ideile lor metamorfozeaza structuri si paradigme, schimba complet fizionomia afacerilor si redefinesc ce e nou, original si indraznet. Sunt primii care urca pe scara evolutiei si tot ei dezvaluie mecanismele secrete ale reusitei.
Sfideaza si tu rezonabilul si fii cu un pas inaintea tuturor!
„Christakis si Fowler au scris cea mai buna carte despre noua si incitanta stiinta a retelelor sociale. Ne imaginam ca suntem indivizi care isi controleaza singuri destinele; insa, dupa cum demonstreaza autorii, nu suntem decat niste celule in sistemul nervos al unei creaturi cu mult mai mari. Faptul ca unul dintre cunoscutii tai citeste Connected iti poate schimba viata pentru totdeauna. In ce fel? Citeste si tu— si vei afla.“
—Daniel Gilbert
autorul cartii
In cautarea fericirii
„Daca privesti relatiile sociale din perspectiva lui Dumnezeu, simti ca te cuprinde ameteala. Fiecare om de afaceri, profesor sau parinte ar trebui sa-si analizeze viata din acest punct de vedere.“
—Chip Heath
coautor al cartii
Idei cu impact garantat
Dr. Nicholas A. Christakis, este medic si sociolog. Medicina si sociologia sunt asemenea unor verisoare indepartate care se intalnesc din cand in cand, inteleg ca au multe in comun si apoi incep sa se certe. Timp de multi ani Christakis a incercat sa arbitreze aceste neintelegeri, uneori reusind cu succes. El este profesor de sociologie medicala la Catedra de Sanatate publica de la Harvard Medical School, profesor de sociologie la Catedra de Sociologie de la Harvard Faculty of Arts and Sciences, profesor de medicina si medic la Catedra de Medicina de la Harvard Medical School). In anul 2006 a devenit membru al Institute of Medecine din cadrul National Academy of Sciences. Dupa terminarea pregatirii de specialitate in medicina interna, a combinat cercetarea cu practica medicala ca medic intr-un azil de batrani, cautand mijloace de a imbunatati ingrijirea bolnavilor aflati in faza terminala. Din 1999 a cercetat modul in care factorii sociali si interactiunile sociale afecteaza sanatatea si longevitatea. Christakis este celebru pentru studiile sale asupra modului in care retelele sociale se formeaza si functioneaza. Cand nu este in laborator, le preda studentilor de la mai multe specializari din cadrul Harvard University si din spitalele afiliate acestei universitati, si este votat ca„profesor preferat” in mod regulat de catre absolventii Harvard, datorita stilului sau captivant de a tine cursurile si orelor suplimentare dedicate studentilor. Revista Time l-a mentionat printre cele mai influente 100 de personalitati ale lumii, in anul 2009.
Dr. James H. Fowler reprezinta un nou tip de politolog. Intr-un efort de a se conecta la stiintele naturii, el a fortat limitele domeniului sau de activitate pentru a identifica fortele sociale si biologice care stau la baza naturii umane. Munca lui Fowler ca voluntar al Corpului Pacii in satele afectate de holera din Ecuador l-a motivat sa se intrebe de ce unii oamenii infrunta mai bine provocarile grupului din care fac parte decat altii? A studiat stiintele politice la Harvard University unde a obtinut doctoratul in filosofie si, incepand de atunci, si-a dedicat viata unificarii studiului rezultatelor politice cu studiul proceselor naturale. In prezent este profesor asociat la University of California, San Diego, la Catedra de Stiinte Politice si la Center for Wireless and Population Health Systems. Pe langa munca sa legata de retelele sociale, Fowler este cunoscut pentru studiul sau despre evolutia colaborarii, economia comportamentala, participarea politica si genetica politica (studiul bazei genetice a comportamentului politic). In vreme ce la Harvard a castigat mai multe premii pentru activitatea sa de predare, studentii il cunosc drept profesorul care a descoperit prima dovada stiintifica a“efectului Colbert”, un fenomen in care candidatii politici primeau mai mult sprijin dupa aparitia la emisiunea satirica de televiziune a lui Stephen Colbert.
Nr. de pagini: 344
Anul aparitiei: 2015
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
OPINIA CITITORILOR