Nestemate Filocalice. Vorbe de duh ale Sfintilor Parinti (Culegere de texte si maxime alcatuita de Dan Sgarta)

Preț: 42,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011

DESCRIERE

Cartea„Nestemate filocalice. Vorbe de duh ale Sfintilor Parinti. Culegere de texte si maxime alcatuita de Dan Sgarta, prefatata de IPS Irineu, arhiepiscop de Alba Iulia”, este o sinteza a celor 12 volume filocalice traduse de Parintele Staniloae, avand o adresabilitate maxima, de la cei mai rafinati si pretentiosi intelectuali pana la cei mai simpli si modesti credinciosi.

Volumul Nestematele Filocalice cuprinde sentinte sau texte din Filocalia romaneasca, texte care sunt duh nu litera, viata si nu literatura. Daca lectura acestora va fi insotita de frica de Dumnezeu, vom simti revarsarea harului divin in fiinta noastra. Osteneala domnului Dan Sgarta este laudabila, si cred ca cei ce se vor indulci de roadele ei vor reusi sa urce ma usor pe scara desavarsirii morale, ajungand ,,la starea de barbat desavarsit, la masura varstei plinatatii lui Hristos" (cf. Efes. 4,13).

Volumul se constituie intr-un indrumator sufletesc de mare adancime si frumusete, usor prizabil si de un indiscutabil folos, fiind binecuvantat si prefatat de IPS Irineu, arhiepiscop de Alba Iulia.

Scrise pe parcursul unui interval de o mie de ani, textele filocalice sunt o insumare de invataturi practice ce au rostul de a te disloca si a te ridica din mijlocul unei existente limitate, fara sens si fara perspectiva, dezvaluindu-ti– cu onestitatea si gratuitatea unui prieten loial– rosturile tale constitutive, veritabile si neatinse de vremelnicie….

Prin harul si mila lui Dumnezeu, omul este facut sa fie mantuit si ridicat la demnitatea indumnezeirii prin har, ingrijindu-se in aceasta viata doar de ceea ce - sub semnul si suflul Duhului Sfant– poate invesnici…

Fragment din carte

Rogu-te parinte, spune-mi ce inseamna a avea indelunga rabdare? Si raspunse batranul:„A sta neclintit in imprejurari aspre si a rabda relele; a astepta sfarsitul incercarii si a nu da drumul iutimii la intamplare; a nu vorbi cuvant neintelept, nici a gandi ceva din cele ce nu se cuvin unui inchinator al lui Dumnezeu”.

„Propriu indelungii rabdari mai este si a se socoti pe sine pricina incercarii; fiindca multe din cele ce ni se intampla ni se intampla spre indrumarea noastra sau spre stingerea pacatelor trecute, sau spre indreptarea neatentiei prezente sau spre ocolirea pacatelor viitoare…”


Anul aparitiei: 2011
Nr.pagini: 494

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0502 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.