Mihai I al Romaniei. Regele nostru. Martori, experiente, amintiri regale (Alexandru Muraru) - antologie de texte despre Regele Mihai I al Romaniei
DESCRIERE
Cartea autorului Alexandru Muraru „Mihai I al Romaniei. Regele nostru. Martori, experiente, amintiri regale (Alexandru Muraru) - antologie de texte despre Regele Mihai I al Romaniei" de la editura CURTEA VECHE
Restabilind legatura monarhiei romane in acelasi timp cu ideile originare despre Regalitate si cu postmodernismul, Regele Mihai ar putea sa fie vazut, in viitor, ca un „Monarh al Tuturor Vremurilor“.
Trebuie sa speram ca oamenii mai luminati din democratia tulbure a Romaniei vor ajunge sa recunoasca macar acum rolul deosebit pe care Regele si descendentii lui l-au jucat in evolutia Romaniei si in restabilirea sentimentului sau de mandrie si de aspiratie nationala.
Roger Griffin
Textele sunt semnate de personalitati ale vietii publice romanesti si straine, inalti prelati, jurnalisti, istorici sau oameni politici, diplomati, scriitori sau creatori de cultura, care astern marturii si amintiri inedite despre legatura lor cu Suveranul.
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Romane
Emil Hurezeanu
Constanta Iorga
† Daniel, P. B. O. R.
Roger Griffin
Jonathan Eyal
Andrei Muraru
Dan Grigore
Adrian-Silvan Ionescu
Keith Hitchins
Teodor Ilincai
Petre Guran
Ion M. Ionita
Ana Blandiana
Michael Shafir
Maria-Denise Theodoru
Remus Azoitei
Stefan Caltia
Theodor Paleologu
Simona N. Vrabiescu Kleckner
Liviu Bota
Nicolae Dragusin
Mihai Ricci
Alexandru Muraru
Liviu Antonesei
Gabriel Badea-Paun
Flavius Boncea
Mircea Hortopan
Mihai Firica
Mihai Copaceanu
La Arcul de Triumf am avut cea mai glorioasa intrare posibila. Oamenii au oprit convoiul, dar cu dragoste, cu euforie. Au dat lanturile la o parte in ciuda politistilor pierduti cu firea, si au indemnat masina Regelui sa treaca pe sub Arc, asa cum i se cuvine noului invingator, primul dupa exemplul bunicului Intregitor. In acel moment, un strigat de satisfactie generala. Era ultima sau prima victorie regala dupa decenii de republica comunista. Atunci de-abia si acolo.
Emil Hurezeanu
Nr. de pagini: 330
Anul aparitiei: 2018
OPINIA CITITORILOR