Mic dictionar enciclopedic - Editie cu coperti cartonate
DESCRIERE
Cartea autorului *** „Mic dictionar enciclopedic - Editie cu coperti cartonate" de la editura NICULESCU
Cultura generala, un bun personal de pret, pentru oricare dintre noi, suma de acumulari pe bancile scolilor prin care am trecut, cu adaos de aprofundari personale (de-o bucata buna de vreme cu o contributie importanta a facilitatii zilelor noastre, numita internet), la care, vrand-nevrand, se alatura si expertiza dobandita, dupa o vreme, intr-o directie profesionala sau alta, nu urmeaza, din pacate, regula aceea, cu vinul cel vechi. Iar cunostintele detinute intr-o etapa a vietii sunt departe de-a se arata in totalitate imuabile.
Ca sa nu mai spunem ca asa-i cu mintea asta omeneasca, cu ea memoram si tot cu ea... uitam. Din fericire, pentru asemenea situatii, s-au inventat... dictionarele enciclopedice. Mai mari sau mai mici, adica in editii extinse, pe parcursul mai multor volume, sau in formula editiilor-concentrate, de un singur volum si un continut riguros selectat, de ajutor in mai toate situatiile (scoala, casa, serviciu), dictionarele enciclopedice sunt depozitare sarguincioase a ceea ce ne va face intotdeauna mai isteti si, desigur, mai mandri de o asemenea ascutime a mintii.
Este si ceea ce urmareste cartea noastra, din cea de-a doua categorie, a concentratelor, cu cele peste 3 000 de intrari ale ei, un volum care pune la indemana consultantului sau explicatii limpezi, tintite, la nivelul de cunoastere actual, acoperind o larga diversitate de domenii ale cunoasterii – stiinte umaniste, stiinte exacte si ale naturii, literatura si arta –, cu numeroase dintre increngaturile lor, ilustrat (in buna parte), prinzand, alaturi de detalierile notionale, microbiografiile unor oameni de seama ai politicii, armelor, artelor si culturii si, in spiritul vremurilor noi, furnizand un numar consistent de adrese ale unor site-uri Web.
Volumul este completat de o Addenda, oferind: • coeficientii de conversie a unitatilor de masura din sistemul anglo-saxon in cel metric si din cel metric in cel anglo-saxon • clasamentul celor mai populate tari de pe glob (1999) si perspectiva demografica in lume (2050) • succesiunea suveranilor Angliei si ai Regatului Unit (din anul 899 pana in zilele noastre) • succesiunea prim-ministrilor Marii Britanii si ai Regatului Unit (1721-2008) • succesiunea presedintilor Statelor Unite ale Americii (1789-2008) • ora locala in diferite orase de pe glob.
Nr. de pagini: 576
Anul aparitiei: 2005
OPINIA CITITORILOR