Marin Gheorghita, Podgoria Dragasani. Marele areal colinar cu potential vinicol calitativ total - repere stiintifice si tehnologice

PRP: 105,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 94,50 lei
Diferență: 10,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Agricultura

DESCRIERE

Cartea autorului Marin Gheorghita „Marin Gheorghita, Podgoria Dragasani. Marele areal colinar cu potential vinicol calitativ total - repere stiintifice si tehnologice" de la editura SITECH

Marea si frumoasa podgorie a Dragasanilor, "acest templu maret si unic al Tarii", asa cum l-a numit ilustrul specialist si carturar Profesorul universitar I. C. Teodorescu - ctitorul viticulturii moderne romanesti, are, cu certitudine, o istorie milenara.


In lucrarea de fata, se gasesc si numeroase date privind: structurile constituentilor polifenolici, fondul aromatic terpenic, microflora vinicola spontana, modul cum evolueaza vinurile rosii de calitate superioara pe parcursul fazelor de maturare si invechire; unele posibilitati de optimizare a biotehnologiilor de elaborare a vinurilor albe, semiaromate, aromate si rosii, aspecte cu importanta majora de ordin stiintific, practic si economic.

Cuprins:
Capitolul I: Studiu introductiv. Podgoria Dragasani - consideratii de ordin geografic, istoric si de traditie. Valente in noul concept privind viticultura la nivel mondial.
Capitolul II. Cadrul ecologic general al podgoriei Dragasani.
Capitolul III. Cunostinte stiintifice de specialitate - baza de documentare in perioadele studiului privind vocatia oenologica a podgoriei Dragasani.
Capitolul IV. Repere oenologice comparative privind aptitudinea podgoriei Dragasani pentru vinuri rosii de inalta calitate.
Capitolul V. Potentialul calitativ - tehnologic al soiurilor din sortimentele pentru vineri pe ansamblul podgoriei Dragasani.
Capitolul VI. Posibilitati privind imbunatatirea biotehnologiilor si tehnologiilor de elaborare a vinurilor albe in podgoria Dragasani.
Capitolul VII. Optimizarea factorilor biotehnologici si tehnologici de vinificatie primara la elaborarea vinurilor rosii, semiaromate si aromate in podgoria Dragasani.
Capitolul VIII. Compozitia fizico-chimica de baza a vinurilor in raport cu zonele viticole si perioada anilor de productie.
Capitolul IX. Argumentatie finala privind atribuirea podgoriei Dragasani a denumirii de "Mare teritoriu colinar cu potential vinicol calitativ total".


Autor: Marin Gheorghita, Laura Costinela Ionica, Cristian Nicolaescu, Mihai Cocos, Tiberiu Costea
Anul aparitiei: 2016
Format: 18X24. 5 cm
Pagini: 396

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0713 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.