Managementul sectiei de spital

PRP: 38,53 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 33,14 lei
Diferență: 5,39 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Managementul sectiei de spital reprezinta, actual, orientarea cu cea mai mare relevanta practica in managementul sanatatii romanesti. Istoria zbuciumata a sistemului de sanatate autohton a aratat ca toate reformele, toate promisiunile si schimbarile de nivel superior nu au avut rezultate in planul modernizarii asteptate de beneficiarii si de salariatii sistemului. Rezultatele semnificative au fost obtinute prin eforturile medicilor, sefilor de sectie, clinica. Toate problemele sistemului au fost profund resimtite de catre practicieni, de catre pacienti. Aceasta realitate ne-a condus la promovarea mai multor lucrari de specialitate in managementul sanatatii, cu trimitere directa catre managementul organizatiei, unitatilor medico-sanitare: Managementul sistemelor si organizatiilor sanatatii (2010, Editori: A. V. Ciurea, Cary L. Cooper, Eugen Avram, Editura Universitara„Carol Davila”, Bucuresti), Management Modern in Organizatiile Sanatatii. Perspective in Serviciile de Neurochirurgie (2009, autori: A. V. Ciurea, V. G. Ciubotaru, E. Avram, Editura Medicala, Bucuresti), Dezvoltarea managementului in organizatiile sanatatii. Excelenta in serviciile de neurochirurgie (2007, autori: A. V. Ciurea, V. Gh. Ciubotaru, E. Avram, Editura Universitara, Bucuresti).

 
Fiecare sef de sectie a invatat ca intr-un sistem debusolat numai practicarea unui management coerent la nivel de sectie poate constitui salvarea! Practicienii trebuie sa gaseasca solutii interne fara a mai astepta ca sistemul sa ii spijine. Asadar, managementul sectiei de spital constituie solutia cea mai relevanta in contextul actual. Fiecare trebuie sa se autogospogareasca, sa ingrijeasca propria sectie, clinica, propriul departament, compartiment, incercand sa evite“meteoritii” care vin cu mare viteza dinspre Minister, dinspre sistem si care produc curemure. Fiecare medic trebuie sa se concentreze pe„gradina” sa.
 
 Aceasta carte propune un nou destin celor care s-au dedicat medicinii: a manageria sectia, acceptand sa fie parasiti de sistem. Desigur ca pana acum toti sefii de sectie, toti practicienii au facut acest lucru, insa de acum inainte este oficiala aceasta tendinta. Ea ne solicita sa punem la punct noi coordonate de organizare, mobilitare. Cu alte cuvinte, astazi noi trebiue SA NE RELANSAM intr-un moment istoric de criza, intr-un sistem debusolat, intr-o societate in care suntem blamati si invitati sa plecam sa servim alte sisteme de sanatate. Da, trebuie sa ne revigoram in sectiile noastre, sa ne preocupam de pacientii nostrii, sa conducem salariatii pe calea cea buna, sa reusim sa ne indeplinim datoria si menirea!

 
Lucrarea completeaza demersurile noastre editoriale din anii trecuti si face trecerea la de la nivelul managementului de sistem, al managementului organizatiei la nivelul managementului departamental.
 
 Aparitia editoriala de fata cuprinde contributiile mai multor autori apreciati in practica si litratura medicala. Fiecare analizeaza o serie de realitati actuale si propune unele remedii la nivel intern, de sectie.
 
 In partea I sunt tratate aspecte manageriale ale organizarii si conducerii sectiei/ departamentului: tendinte actuale ale managementului sectiei de spital pe fondul provocarilor actuale din sistemul de sanatate, managementul prin obiective, conducerea sectiei clinice, stresul si riscurile profesiei.
 
 Partea a II-a are in vedere managementul resurselor umane, pregatirea profesionala, satisfactia si motivatia in munca, principii de management si relocarea personalului.
 
 Partea a III-a este dedicata relatiei dintre personalul medico-sanitar si pacient, inclusiv familia acestuia. Capitolele cuprind abordari interesante referitoare la increderea in relatiile personal-pacient, aspecte specifice relationarii cu pacientii terminali, varstnici sau diagnosticati cu cancer, relatia cu insotitorii pacientului.
 
 Fara a avea pretentia ca epuizeaza paleta de problematici sau teme situate la nivelul de baza al organizatiilor reprezentative din sistemul sanitar, sectia de spital, lucrarea are ca obiectiv mobilizarea interna, provocarea tuturor medicilor pentru a propune solutii manageriale locale. In mod deliberat lucrarea nu trateaza aspecte administrative sau ce tin de managementul serviciilor, ci se concentreaza pe pe abordarea organizationala vizand doua aspecte majore:
 
 1. sistemul de management, relevand oportunitati de dezvoltare orientate catre procese si comportament organizational,
2. relatia cu clientul/ pacientul, selectand analiza unor categorii speciale de pacienti, luand in calcul personalitatea si conduita personalului medico-sanitar, dar si a familiei sau„apartinatorilor” pacientului.



Prof. Dr. A. V. Ciurea


Sef de Sectie Clinica I Neurochirurgie,

Sp. Cl. de Urg. Bagdasar-Arseni, Bucuresti

Despre autor

Vasile Gh. Ciubotaru

Dr. Vasile Gh. Ciubotaru este medic primar neurochirurng, doctor in stiinte medicale. Este Seful Clinicii III Neurochirurgie de la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni. Realizari profesionale deosebite: prima ventriculocisternostomie endoscopica in Romania; prima determinare intraoperatorie a potentialelor evocate in Romania; introducerea microscopului operator si asistarea endoscopica in abordul transsfenoidal al tumorilor hipofizare; primul abord transfenoidal endoscopic al unei tumori hipofizare in Romania. Este Trezorier al Societatii Romane de Neurochirurgie din 1990; organizator a peste 20 de manifestari stiintifice nationale si internationale; peste 100 de participari la evenimente stiintifice; autor a numeroase lucrari in domeniul neurochirurgiei si managementului sanatatii.

Eugen Avram

Eugen Avram este Lector univ. dr., titular in Catedra de Psihologie/ P. S. E. a Universitatii din Bucuresti.
Are trei mastere in psihologie.
Activitatea sa didactica a cuprins in mod constant disciplinele: psihologie organizationala, psihologie manageriala, leadership si management, schimbare si dezvoltare organizationala.
Este responsabil de activitatea Departamentului de Management al Societatii Romane de Neurochirurgie si efectuaza activitati de cercetare-dezvoltare organizationala in sanatate, Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni.
A publicat peste 30 de studii si cercetari in reviste de specialitate.
Este coordonator al mai multor volume:
- Tendinte actuale in psihologia organizational-manageriala, Polirom, Iasi (2008, coeditor: Cary L. Cooper),
- Psihologia in organizatiile moderne (2008),
- Psihologia intr-o lume pozitiva (2008),
- Psihologie organizational-manageriala - perspective aplicative (2007),
- Psihologie organizational-manageriala in context european (2007, coeditor: R. Z. Cretu) (toate la Editura Universitara, Bucuresti).
Este autor al primei carti de psihologie organizationala cu aplicatii in sanatate/ serviciile de neurochirurgie: Dezvoltarea managementului in organizatiile sanatatii– Excelenta in serviciile de neurochirurgie, Editura Universitara, Bucuresti (impreuna cu A. V. Ciurea si V. Gh. Ciubotaru).



Anul publicarii: 2010
Pagini: 310
Editia: I
 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0586 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.