Managementul organizatiei scolare. Proiectul de dezvoltare institutionala (PDI) de Remus China
DESCRIERE
Cartea autorului Remus China „Managementul organizatiei scolare. Proiectul de dezvoltare institutionala (PDI) de Remus China" de la editura UNIVERSITARA
Remus CHINA Lector dr. in cadrul Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir" din Bucuresti, Facultatea de Stiinte ale Educatiei, sustine cursuri privind managementul calitatii in educatie si managementul organizatiei scolare, atat la programul de licenta, cat si la programul de master, Managementul Educational. Teza sa de doctorat in stiintele educatiei (2012), obtinuta la Universitatea din Bucuresti, este dedicata unei ample cercetari privind posibilitatile de imbunatatire a calitatii educatiei pe baza unor referentiale relevante din domeniul Managementului De la absolvirea Facultatii de Fizica (Universitatea Bucuresti, 1982) si pana in prezent, si-a desfasurat activitatea, exclusiv, in sistemul educational, ocupand de-a lungul timpului, diverse functii relevante in sistem: profesor de fizica, director de scoala, inspector scolar general, expert in cadrul ARACIP, inspector (invatamantul preuniversitar) Si consilier (invatamantul universitar) in cadrul Ministerului Educatiei. Experienta dobandita de-a lungul celor 37 de ani de activitate a constituit o oportunitate excelenta pentru intelegerea sistemului educational, a functionarii acestuia, precum si a identificarii perspectivelor de evolutie a organizatiilor scolare componente.
„Managementul organizatiei scolare: proiectul de dezvoltare institutionala (PDI) - planificare, implementare, evaluare, imbunatatire" - a treia lucrare a autorului in domeniul Managementului educatie, se adreseaza tuturor celor care lucreaza in sistemul de invatamant preuniversitar: profesori, directori de scoala, inspectori, experti evaluatori in autorizarea / acreditarea inspectori scolari generali, inspectori experti in cadrul Ministerului Educatiei. Lucrarea este centrata pe elaborarea de la „A la Z" a Planului strategic in scoala, denumit uzual Proiect de Dezvoltare Institutionala (PDI). Alcatuita din trei parti care pot fi studiate separat, lucrarea este elaborata astfel incat sa fie utilizata ca un ghid de catre viitorii directori care se inscriu la concursurile pentru ocuparea functiei respective, dar si de directorii aflati pe functie sau de catre membrii CA sau alte parti interesate. Fiecare parte a lucrarii are un mesaj specific ce contureaza o posibila traiectorie a scolii, de la functionarea obisnuita, la nivelurile relevante de performanta si, mai departe, la excelenta.
Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 186
Format: 17x24
OPINIA CITITORILOR