Mai este Curtea Europeana a Drepturilor Omului un mecanism judiciar eficient?

PRP: 35,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 31,50 lei
Diferență: 3,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Volumul Mai este Curtea Europeana a Drepturilor Omului un mecanism judiciar eficient? reuneste lucrarile sectiunii de Drept european si international a Conferintei Internationale Bienale, organizate de Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara in 12-13 octombrie 2012.

Cartea cuprinde nouasprezece texte care discuta, la modul general, daca si in ce masura se mai poate sustine in prezent ca sistemul european al drepturilor omului– reprezentat de figura simbolica a Curtii Europene de la Strasbourg– constituie un mecanism judiciar eficace.

Volumul Mai este Curtea Europeana a Drepturilor Omului un mecanism judiciar eficient? a fost structurat in cinci capitole menite sa sugereze punctele de forta ale dezbaterii: (1) o prima sectiune, Limite, inventariaza criticile curente aduse Curtii Europene a Drepturilor Omului, pe care incearca sa le evalueze; (2) a doua sectiune, Expansiune, este centrata pe prognozata aderare a Uniunii Europene la sistemul Conventiei Europene a Drepturilor Omului; (3) sectiunea a treia, Interferente, surprinde interactiunea dintre activitatea Curtii Europene a Drepturilor Omului si ordinea juridica a statelor parte la Conventie, mijlocita sau nu de sistemul de drept al Uniunii Europene; (4) sectiunea a patra, intitulata Iritanti, include texte avand ca nota comuna diagnosticarea activitatii Curtii Europene a Drepturilor Omului din perspectiva interdisciplinara sau din unghiuri inedite de analiza; (5) analiza unor categorii sau particularitati specifice dreptului public national care prezinta relevanta pentru subiect constituie miza ultimei sectiuni, Adjuvanti.

Autorii lucrarilor reunite in volum sunt profesori de drept international sau de drept al Uniunii Europene din Romania sau din strainatate, cercetatori stiintifici, reprezentanti ai unor organizatii europene de protectie a drepturilor omului, avocati sau notari publici, care au considerat ca cercetarea lor si practica proprie pot oferi piste utile de reflectie asupra temei pe care aceasta carte o propune.


Ed. coord. de:Raluca Bercea
Data aparitiei: Mai 2013
Format: Academic
Pagini: 260

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0570 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.