Lumea scrisa. Povesti care au schimbat oamenii, istoria si civilizatia - Traducere de Anacaona Mindrila-Sonetto
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Cartea autorului Martin Puchner „Lumea scrisa. Povesti care au schimbat oamenii, istoria si civilizatia - Traducere de Anacaona Mindrila-Sonetto" de la editura POLIROM
Martin Puchner ne poarta intr-o calatorie fascinanta de-a lungul istoriei, in care ne dezvaluie rolul esential al literaturii in configurarea lumii de astazi. Cu ajutorul a 16 texte fundamentale selectate din peste 4. 000 de ani de literatura universala, ne arata cum a inspirat scrierea ascensiunea si decaderea imperiilor si natiunilor, nasterea ideilor filosofice si politice si a credintelor religioase.
Vedem cum invataturile orale ale lui Buddha, Confucius, Socrate si Iisus au fost transcrise de discipolii lor. Facem cunostinta cu Murasaki, o doamna din Japonia secolului al XI-lea, autoarea primului roman din istorie, Povestea lui Genji. Ii urmarim pe Miguel de Cervantes, parintele romanului modern, luptind cu piratii si pe Goethe inventind conceptul de literatura universala. Puchner ne poarta in Troia, Pergam si China, sta de vorba cu laureatii Premiului Nobel Derek Walcott in Caraibe si Orhan Pamuk la Istanbul. El ne ofera mai mult decit o istorie a literaturii sau a tehnologiilor scrierii, aratind cum cartile au influentat istoria si cum literatura ne-a transformat planeta intr-o lume scrisa.
„O privire fascinanta asupra evolutiei scrierii in ultimii 5. 000 de ani.” (The Times)
„Oferind instantanee ale momentelor-cheie din evolutia lumii scrise, Puchner creeaza o pasionanta odisee intelectuala.” (Publishers Weekly)
„Puchner este un fin observator al ironiilor istoriei. Idealul lui este «literatura universala», o sintagma imprumutata de la Goethe. Amploarea uimitoare si entuziasmul molipsitor din cartea lui sint un omagiu adus acestui ideal.” (The Sunday Times)
„Merita o lectura atenta, pentru a intelege cum am ajuns sa citim.” (Margaret Atwood)
Nr. de pagini: 328
Anul aparitiei: 2018
OPINIA CITITORILOR