Lucratorul in dreptul european - Adrian Claudiu Popoviciu

PRP: 59,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 51,51 lei
Diferență: 8,39 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014

DESCRIERE

Libera circulatie a fortei de munca si dreptul lucratorilor de a se bucura de toate beneficiile acestei libertati vor putea deveni realitate numai atunci cand barierele invizibile existente vor fi cat mai mult reduse si normele nationale, care impiedica in prezent in mod disproportionat exercitarea dreptului la munca, vor fi abrogate. Chiar daca unele dintre statele membre ale Uniunii Europene se numara printre cele mai moderne si dezvoltate economii ale lumii, aceasta constructie sui generis, denumita in prezent Uniunea Europeana, are cele mai mari sanse de reusita doar daca devine un tot unitar si sincronizat, daca functioneaza ca o constructie comunitara in care solidaritatea, bunastarea si statul de drept reprezinta azimuturi profunde si esentiale in care au crezut nu doar parintii vizionari ai Uniunii, ci in care trebuie sa se regaseasca fiecare cetatean al Uniunii Europene.

Din cuprins

    accesul pe piata muncii
    politica de ocupare a fortei de munca a Uniunii Europene
    formarea profesionala
    nediscriminarea si egalitatea in dreptul european
    relatiile individuale de munca
    EURES– portalul european al mobilitatii muncii

Puncte forte

    primul studiu din literatura juridica nationala, care cerceteaza punctual problematica statutului juridic al lucratorului in dreptul social european, dublat de studiul de caz dedicat lucratorului frontalier
    analiza atat din perspectiva dihotomica, cat si sincronica a lucratorului in spatiul european
    prezentarea lucratorului din perspectiva statutului sau juridic, asa cum este el conceput, promovat si legiferat la nivelul Uniunii Europene, dar si la nivelul Consiliului Europei

Despre autor

Doctor in drept, lector universitar in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea din Oradea, si lector asociat in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti. Autorul a scris numeroase articole publicate in reviste de specialitate si a participat la numeroase conferinte in tara si in strainatate.

Public tinta

cadre didactice si cercetatori; doctoranzi; masteranzi si studenti la specializarile Drept, Relatii internationale si studii europene, Stiinte politice; practicieni ai dreptului; functionari publici.



Numar pagini:488
Anul aparitiei:2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0486 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.