Louis Zamperini - Nu ceda, nu renunta. Lectii dintr-o viata extraordinara. Carte audio - CD MP3

PRP: 47,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 37,60 lei
Diferență: 9,40 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor - Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Nu ceda, nu renunta (Don’t give up, don’t give in), scris de unul dintre eroii celui de-Al Doilea Razboi Mondial si fost olimpic, Louis Zamperini, impreuna cu scriitorul David Rensin, este un audiobook aparut la Act si Politon, in lectura actorului Cosmin Sofron. Povestea lui Zamperini a inspirat pe multi, inclusiv pe actrita Angelina Jolie, care a regizat filmul biografic”Unbroken”, lansat in 2014.

Nu ceda, nu renunta este o carte audio motivationala, cu durata de 5, 5 ore,  in limba romana, in care veti descoperi ce inseamna sa lupti cu greutatile si provocarile vietii si sa iesiti invingator. O poveste emotionanta a unui om care si-a gasit vindecarea cu ajutorul credintei.


O viata de povestit

Louis Zamperini a murit la varsta de 97 de ani, la data de 2 iulie 2014. Cu doar doua zile inainte, manuscrisul fusese finalizat si trimis redactorilor pentru publicarea cartii.“Dar, din pacate, moartea vine dupa fiecare dintre noi– chiar si pentru cei ca Louie, care merita sa traiasca vesnic.”, spune coautorul David Rensin, cu regret ca nu au putut sarbatori impreuna lansarea cartii motivationale pentru care lucrasera timp indelungat. Pagina web a lui David Rensin poate fi vizitata aici: http://www. tellmeeverything. com/index. html

“Ce ai facut dupa razboi? Care este secretul tau pentru o viata mai buna? Ce rol are credinta in asta? Cartea audio motivationala, Nu ceda, nu renunta, este raspunsul lui Louis Zamperini la aceste intrebari. Nu este usor sa iti gasesti motivatia cand te prabusesti cu avionul, cand plutesti in deriva pe o pluta in ocean in timp ce rechinii iti dau tarcoale sau cand esti captiv si torturat intr-un lagar de prizonieri. Nu mai exista timp pentru meditatie. In cartea audio motivationala, Nu ceda, nu renunta invatati ca tot ceea ce puteti face este sa va pastrati sanatatea mintala si sa va rugati sa supravietuiti. Reintors acasa si confruntandu-se cu proprii demoni, marcat de sechelele lasate in urma de razboi si suferind de sindromul de stres posttraumatic, Zamperini si-a gasit pacea si vindecarea, gratie sotiei sale Cynthia, in universul credintei, intelegand ca iertarea este tamaduitoare, si deci nu-ti poti trai cu adevarat viata pana ce nu-i ierti pe cei care te-au ranit, ori ti-au provocat suferinta, acceptarea fiind singura cale spre multumire. Dar, mai mult decat atat, el a decis sa profite de experientele lui, si indeosebi de invatamintele pe care le-a tras din acestea pentru a-i ajuta si indruma si pe altii, tinand prelegeri si discursuri motivationale de-a lungul vremii si punand bazele unei tabere pentru tinerii cu probleme, Victory Camp.
Important nu e cum castigi, ci cum pierzi

In cartea audio motivationala, Nu ceda, nu renunta (Don’t give up, don’t give in), Louis Zamperini istoriseste si cursa de atletism, de dupa terminarea liceului, la care a luat parte, fiind inscris de fratele sau la competitia Compton Invitational tinuta la stadionul Memorial Coliseum din Los Angeles, in 1936. Fair-play-ul si motivatia nu i-au lipsit inca de pe atunci. Chiar daca a pierdut, dupa trei ani de la prima victorie, el si-a felicitat adversarul, pe Norman Bright.„M-am intrebat de multe ori cum as reactiona atunci cand voi pierde. Mi-ar fi rusine? As fi plin de resentimente? As fi furios? Sincer, habar n-aveam.” (Louis Zamperini)Sportul a fost si va fi intotdeauna o metoda de dezvoltare personala. Este nevoie de o vointa sacaitoare, de multa pasiune si disciplina. Cazul lui Zamperini nu implica disciplina in afara pistei de atletism, insa cu rabdare si motivatie, odata cu inaintarea in varsta, trupul si mintea s-au educat, au evoluat, nascand astfel, ceea ce putem numi ca fiind mens sana in corpore sano  (o minte sanatoasa intr-un corp sanatos). Intelepciunea capatata de Louis Zamperini este un exemplu de motivatie, prezentat in aceasta carte audio de dezvoltare personala, Nu ceda, nu renunta. Chiar daca aceasta nevoie de competitie si de recunoastere a fost intretinuta de fratele sau, Pete, toata aceasta pregatire sportiva l-a ajutat pe mai departe, chiar daca la acea vreme nici nu banuia ce aventuri ii rezerva viata.


Pregatirea iti determina supravietuirea

Ascultand aceasta carte audio de dezvoltare personala, Nu ceda, nu renunta (Don’t give up, don’t give in), se observa ca felul in care alegeti sa priviti si sa intelegeti incercarile si greutatile pe care vi le pune dinainte destinul tine numai si numai de voi. Confruntat cu adversitati dupa adversitati, Zamperini ar fi putut sa renunte, sa se dea batut de o mie de ori. In schimb, el a ales sa se motiveze si sa vada fiecare nesansa ca pe o provocare pe care era determinat sa o depaseasca:”Cateodata, ceea ce percepem drept o pierdere in final se dovedeste a fi un castig, iar uneori un castig este o pierdere. Incerc sa nu ma grabesc sa judec nicio situatie, preferand in schimb sa am rabdare si sa privesc in perspectiva, pentru ca sunt de parere ca, in final, toate lucrurile vor merge spre bine.”

In cartea audio motivationala, Nu ceda, nu renunta (Don’t give up, don’t give in), Louis Zamperini ofera si cateva sfaturi. Pe unele dintre ele ar trebui sa le avem in gand mereu, indiferent de ceea ce facem si mai ales daca incepem sa ne desconsideram propria viata, pentru ca:„S-ar putea sa simti, in timpul vietii tale aglomerate, ca invatarea abilitatilor de supravietuire va necesita prea mult timp, pe care tu nu-l ai. Dar o singura viata ai. Niciodata n-ar trebui sa fii prea ocupat sa o salvezi.” Instinctul de supravietuire, la fel ca talentul sau inteligenta, trebuie antrenat. Trebuie sa fii motivat pentru a face acest lucru.
Ai incredere in ceea ce esti motiveaza-te!

In audiobookul motivational, Nu ceda, nu renunta (Don’t give up, don’t give in), este prezentat si un episod dramatic din largul oceanului, cand Zamperini impreuna cu alti colegi s-a prabusit cu avionul si a plutit in deriva pe o pluta. Oare de cata motivatie ai nevoie pentru a te mentine puternic din punct de vedere psihic, in momentele cand, pe sub pluta in care te afli, rechini infometati iti dau tarcoale? Probabil ca stadiul dezvoltarii personale al fiecarui individ cantareste enorm in astfel de situatii si, in unele cazuri, ajungi sa fii cel care vaneaza rechini.
Cateva remarci la adresa lui Louis Zamperini si a cartii audio motivationale Nu ceda, nu renunta

   „Una dintre cele mai incredibile vieti americane ale secolului trecut”– revista People.
   „Un erou extraordinar.”– Publisher Weekly.
   „Sfatul final al unei legende de neinvins”– USA Today
   „Viata lui Louis Zamperini este o poveste care se potriveste cu maretia tarii pe care a slujit-o”, spune John McCain despre Louis Zamperini.

Nu uita sa razi

In cartea audio motivationala, Nu ceda, nu renunta, Zamperini va indeamna sa nu uitati sa radeti. Acesta este unul dintre secretele spre succes. Un secret necesar pentru dezvoltarea personala a fiecaruia. Dincolo de pregatire si de motivatie, rasul ne ajuta sa supravietuim.

Meditand asupra acestei carti audio de dezvoltare personala, putem observa ca Nu ceda, nu renunta (Don’t give up, don’t give in), este o lectie de intelepciune din care invatam, printre altele, sa avem incredere in noi, sa nu lasam pe nimeni sa ne distruga demnitatea si motivatia si sa nu fugim de noi insine, pentru ca intotdeauna vom gasi o solutie pentru orice.
Vindecarea unui erou

De fiecare data cand le vorbeste oamenilor, in discursurile motivationale pe care le tine, Louis Zamperini, protagonistul cartii audio de dezvoltare personala, Nu ceda, nu renunta, spune mereu ca el nu se considera un erou:„Cand vorbesc undeva, sa spunem la Ziua Veteranilor sau la celebrarea Zilei Eroilor si sunt prezentat ca un olimpic si un erou de razboi, corectez asta. Eroii sunt flacaii si fetele care stau in public, fara picioare sau fara maini sau o mama sau un tata care si-au pierdut copilul in razboi sau si-au pierdut un frate sau o sora.” Chiar daca Louis Zamperini, autorul cartii audio Nu ceda, nu renunta (Don’t give up, don’t give in) nu se considera un erou, cu siguranta pentru multi oameni, incepand cu familia sa, el exact asta intruchipeaza.

Notiunea de motivatie nu este totuna cu optimismul si, totusi, se completeaza si se alimenteaza reciproc. Exista soldatul care spune:„A, razboiul o sa se termine in trei luni. Daca el continua sa spuna asta, indiferent daca are sau nu dreptate– si daca nu se afla in locul nepotrivit, in acelasi timp, cu un glont sau o bomba–, atunci are sanse bune sa supravietuiasca intact din punct de vedere mental. Dar tipul care sta pe spate si spune: Mda, voi, baieti, sunteti o gramada de optimisti. Razboiul nu se va sfarsi niciodata, are mai putine sanse.”

Secretul indestularii poate reprezenta vindecarea sufletului oricarui om:„Desi nu poti controla intotdeauna ce se intampla in viata, poti controla reactia ta la acele lucruri.” In audiobookul Nu ceda, nu renunta, se gasesc amanunte interesante cu privire la acest subiect, inclusiv cateva citate ale Apostolului Pavel. Audiobookul Nu ceda, nu renunta (Don’t give up, don’t give in), va poarta pe tot cuprinsul sau, intr-o calatorie a fricii, a sperantei, a trimfului, a iertarii si a iubirii. Va incurajeaza sa va auto-motivati si sa nu uitati ca pana la urma, aveti nevoie de un nor ca sa iasa soarele. Dupa un razboi, ranile psihice se vindeca mai greu decat cele fizice.„Marea lectie a vietii mele este perseverenta. Nu ceda niciodata!” (Louis Zamperini)

Povestea vietii lui Louis Zamperini, a fost ecranizata in anul 2014, in filmul„Unbroken”(De neinvins), regizat de Angelina Jolie: Unbroken(De neinvins)
Fragmente din postfata cartii motivationale, Nu ceda, nu renunta (Don’t give up, don’t give in):

Cynthia Zamperini Garris (fiica lui Louis Zamperini):„... in forul meu cel mai intim, esti prietenulmeu, profesorul, camaradul si campionul meu. Esti tatal meu. Si, cu toata dragostea pe care o fiica o poate exprima, iti multumesc pentru ca m-ai adus pe aceasta lume, pentru a te putea cunoaste.”

Luke Zamperini (fiul lui Louis Zamperini):„Louis era iubitor. Ca majoritatea celor din generatia lui, tatasi-a exprimat dragostea prin fapte. Mai tarziu in viata, a inceput sa spuna„te iubesc”. Dar mai inainte, isi arata dragostea stiind ca ai o nevoie si facand pur si simplu ceva in privinta asta.”

Clay Zamperini (nepotul lui Louis Zamperini):„Louis m-a invatat ce inseamna sa fii puternic, ce inseamna sa fii plin de compasiune. El m-a invatat ca, agatandu-ma de manie si amaraciune, nu mi-as face decat rau. Imi spunea adesea ca cel mai important lucru pe care ar trebui sa mi-l amintesc este„sa am tot timpul o expresie voioasa”. Nu conteaza cat de sumbra este situatia, fie ca esti pierdut pe mare, fie ca doar ai o zi proasta, cheia pentru propria supravietuire este sa mentii o atitudine pozitiva, voioasa.”

Draggan Mihailovich (producator si scriitor):„Intr-o zi, in 1999, Louie a vrut sa ma ia in orasul sau natal, Torrance, la distanta de cateva iesiri de pe autostrada la sud de Los Angeles, pentru a-mi putea arata Aerodromul Zamperini, aerodromul care fusese numit in onoarea lui. Materialul pe care il facusem pentru Louie pentru Jocurile Olimpice de Iarna se difuzase cu un an in urma, dar eram prieteni acum, iar eu imi facusesem o datorie din a-l vedea ori de cate ori eram in Los Angeles. Louie isi conducea masina Subaru combi, iar eu eram putin agitat, asezat in scaunul din dreapta, cu un barbat de 82 de ani la volan. Dar, m-am gandit ca, daca putea sa zboare cu avionul, atunci putea sa conduca si o masina. Primul lucru pe care l-am observat era ca lui Louie ii placea sa stea foarte jos si mult in spate, cu picioarele sale lungi intinse.”

David Rensin (coautor al cartii de dezvoltare personala, Nu ceda, nu renunta - Don’t give up, don’t give in):„Timp de aproape saisprezece ani, am avut cel mai mare respect pentru Louie Zamperini. El a trait o viata miraculoasa, a dat un exemplu trainic si inspirator si m-a invatat mai mult decat m-am asteptat vreodata sa invat. Ma bucur atat de mult ca a decis ca inca mai avea ceva de spus lumii si dorinta de afinaliza proiectul nostru care mocnea de mult! Toate lucrurile chiar lucreaza impreuna spre bine. Diavolul se poate sa fi fost pe urmele lui Louie, dar Lucifer nu l-a prins niciodata.”

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0536 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.