Lorene. Lasa-te purtat de vise!

PRP: 44,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 35,20 lei
Diferență: 8,80 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2019
Categoria: Romane

DESCRIERE

Cartea autorului Alex V. Miller „Lorene. Lasa-te purtat de vise!" de la editura ACT SI POLITON

 

"Trecutul, prezentul si viitorul sunt legate de un singur nume: Lorene


Calatoria lui Karine in Franta ii va schimba viata pentru totdeauna. Regasirea cu tatal ei este primul eveniment dintr-o serie de intamplari la limita vietii. Tacerea ei, cauzata de o coma profunda, ofera cititorului privilegiul de a cunoaste celelalte planuri componente ale romanului, povestile fiecarui personaj influent din viata Karinei si, mai ales, frumoasa poveste de dragoste a parintilor sai, Asley si Phillip.
Oare exista minuni? Daca exista, atunci cu siguranta ca oamenii sunt capabili sa le produca."

Lorene de Alex V. Miller este o carte care s-a nascut dintr-un vis. Un vis povestit de autor fiicei sale in varsta de 10 ani, care, inspirata de el, a alcatuit o compunere pentru scoala. Dupa ce a citit compunerea, autorul a inceput sa tese pe marginea ei, reformuland si corectand si tot adaugand pana a ajuns la 100 de pagini. Iar dupa primele 100 de pagini nu s-a mai oprit pana nu a definitivat romanul de fata.


Numele autorului este un pseudonim literar, iar Lorene este romanul de debut al celui care a ales sa se prezinte publicului drept Alex C. Miller. Prima carte a acestui autor la inceput de drum, te face sa te gandesti intr-o oarecare masura la un basm. Asta pentru ca are anumite elemente imprumutate din el, care, te vor determina sa citesti aceasta carte asa cum citesti o poveste frumoasa inainte de culcare.


Un roman ca un basm...


Visul scornit de imaginatia autorului ne-o aduce pentru inceput in centrul atentiei pe Karine, o tanara americanca de 19 ani, care primeste o invitatie cu totul si cu totul neasteptata de la un strain misterios pe nume Philip de Orleans. Acesta o invita pe 29 septembrie la Paris, la ziua lui.


Aflam ulterior ca personajul misterios este tatal fetei, despre care mama ei nu ii povestise nimic toata copilaria. In ciuda faptului ca s-au iubit foarte mult, cei doi, tatal parizian si mama americanca (Miller Ashley Lorene) nu au putut fi impreuna. Care a fost motivul? Cine a stat in calea iubirii lor? Acestea sunt intrebarile pe care si le pune Karine in legatura cu povestea de dragoste dintre parintii ei si care va alcatui si o parte importanta a farmecului acestui roman.


Asadar, Karine hotaraste sa raspunda invitatiei, fara a-i spune insa mamei sale adevarul in legatura cu plecarea ei. Prin urmare se angajeaza peste vara la un restaurant cu scopul de a strange banii necesari pentru calatoria la Paris. Aici, patronul restaurantului, un grec pe nume Papastratos o indrageste ca pe propria lui fiica.


Cand banii au fost stransi si ziua plecarii soseste, Karine isi lasa mama sa creada ca pleaca cu prietenele ei in excursie, si aterizeaza animata de dorinta arzatoare de a-si cunoaste misteriosul tata, la Paris. Aici, ea pare ca se teleporteaza brusc in atmosfera unui basm. Karine se deplaseaza pe o insula aflata la o oarecare departare de Paris, unde, coboara in fata unui castel somptuos in care urmeaza sa aiba loc petrecerea aniversara a tatalui ei.


Tatal ei, pare la randul lui un print din povesti invaluit in mister. Este inalt, frumos, provine dintr-o familie nobila, este extrem de bogat, si, desi pare ca are toata lumea la picioare, ochii lui sunt extrem de tristi. Motivul acestei tristeti o fi aceasta dragoste neimplinita pentru mama ei? Cat de tragica a fost aceasta despartire dintre cei doi, daca ne gandim ca niciunul dintre ei nu si-a mai refacut viata?


Petrecerea este si ea o scena desprinsa din povesti. Tatal o zareste, observa asemanarea izbitoare dintre ea si mama ei, si o striga pe numele Lorene. Karine isi da seama ca acesta este al doilea prenume al mamei ei, la care aceasta renuntase intre timp, si nu il corecteaza. Surpriza enorma a tatalui este justificata de faptul ca el nici macar nu stia ca are o fiica. Se pune asadar intrebarea, cine este persoana misterioasa care ii trimisese invitatia lui Karine. Tatal o prezinta tuturor invitatilor la petrecere ca fiind fiica lui regasita Lorene, pentru ca totul se petrece atat de repede, incat, nici nu are timp sa ii afle adevaratul nume.


Seara, inainte de culcare, Philip ii explica pe scurt Karinei cum a pierdut-o pe mama ei. A doua zi avea sa ii explice mai multe in legatura cu bizara lor despartire. Dar a doua zi, in timp ce acesta era plecat sa afle cine a invitat-o la petrecere pe Karine, fata sufera un accident stupid in timp ce se plimba pe insula. In momentul in care face cunostinta cu un necunoscut pe nume Ludovic, intalnit  in timpul plimbarii, ea cade, se loveste la cap, dupa care aluneca in apa. Ludovic o salveaza si o duce la spital unde o prezinta drept sotia lui pentru ca aceasta sa beneficieze de asigurarea lui medicala. Si el o va prezenta pe Karine ca fiind sotia lui Lorene.


O iubire complicata...


Actiunea romanului se precipita. Karine este in coma la spital, iar vestile primite de la medici nu sunt deloc bune. Chiar daca se va trezi din coma, risca sa ramana paralizata toata viata. Tatal ei, se intoarce la castel, o cauta, dar nu da de ea niciunde. Nici prin cap nu ii va trece ca se vor mai scurge luni de zile pana o va revedea pe fiica lui proaspat regasita. Mama Karinei realizeaza intre timp ca fiica ei o mintise in legatura cu plecarea in excursie si incearca sa dea de ea. Pana si batranul Papastratos si sotia acestuia se pun pe urmele fetei.


Aflam intre timp povestea trista a bunicii lui Karine, mama lui Lorene, care ii ceruse acesteia pe patul de moarte ca, atat timp cat va urma scoala de arta vestimentara de la Paris, pe care ea nu reusise sa o termine, sa nu se indragosteasca de niciun barbat. Aflam de asemenea cum a ajuns Lorene sa lucreze in facultate la un magazin de haine de lux, si, in paralel, ca model, prezentand haine in diverse locuri elegante, dar si cum s-a produs intalnirea dintre ea si Philip de Orleans, o scena desprinsa parca din Cenusareasa…


Vei fi intrigat de modul in care mama lui Philip de Orleans va unelti un plan diabolic impotriva unei iubiri adevarate legate deja intre inocenta Lorene si cel pe care ea il credea un baiat oarecare, de profesie model. Vei afla cum s-au cunoscut cei doi, dar si cum a luat-o de la capat Lorene odata reintoarsa in America, in timp ce Karine isi croia drumul spre lume din burtica ei. Ce rol a avut o necunoscuta, Charllote, in viata lui Lorene, dar si cum a decurs cautarea lui Philip in America, atunci cand acesta a venit sa o caute pe iubirea vietii lui?


Cum va afla Lorene despre adevaratul loc spre care plecase Karine? Cu ce ganduri pleaca Lorene spre Paris sa isi caute fiica? Cat de mult il uraste inca pe tatal lui Karine? Isi va mentine aceasta aceleasi sentimente in momentul in care va da ochii cu el? Ce vesti ingrozitoare afla Ludovic in legatura cu starea de sanatate a lui Karine? Dar si ce minune va face ca lucrurile sa se schimbe in scurt timp in favoarea tuturor?


Dar mai presus de toate, dupa aproape 500 de pagini, in care autorul s-a tot jucat cu acest nume, Lorene, pasandu-l intre cele doua eroine ale romanului, vei afla, in sfarsit, cine este  adevarata Lorene care a dat titlul cartii. Vei avea parte de asemenea, ca in orice poveste care se respecta si de o nunta surprinzatoare, ca-n basme… Si atunci, intelegem parca mai bine sensul citatului pe care autorul ni-l propune spre reflectie la inceputul romanului:


„Nu te lasa condus in viata de temerile din mintea ta. Lasa-te condus doar de visele din inima ta.” – Roy T. Bennet


TESTIMONIALE


„Lorene pot fi eu, Lorene poti fi tu sau poate, cine stie, este doar rodul imaginatiei unui condei.” – Cezara Mustatea


„Cartea de fata nu este usor de citit, dar fiecare pagina vibreaza de o sensibilitate care anunta nasterea unui posibil, viitor romancier.” – I. S. Mircea, poet


„Cartea imbratiseaza totul de la simple fapte curente de viata, pana la constructii suverane de sensibilitate umana.” – Prof. universitar doctor Avram Valeriu

Autori: Adrian Ulmeanu si Paul Melinte
Numar pagini: 464
Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0542 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.