Limba si literatura romana - Manual pentru clasa a III-a
DESCRIERE
Manualul respecta programa scolara avand ca scop dezvoltarea progresiva a competentelor specifice precum si a celor transversale, necesare in viata cotidiana, incurajand creativitatea, gandirea critica si dezvoltarea puterii de decizie.
Din perspectiva integrata regasita in programa scolara, manualul propune activitati prin care se realizeaza conexiuni si cu alte discipline: stiintele naturii, matematica, muzica, artele plastice, educatia civica.
Manualul propune:
v 34 exercitii de formulare a raspunsurilor si a intrebarilor!
v 10 activitati Ascultam si comunicam.
v 12 grile Cum te poti aprecia
v 15 liste de control si verificare
v 7 grile de autoevaluare
v 12 grile Pentru a merge mai departe
v 53 activitati de lucru in grup si 34 de activitati in pereche
v Dezlegarea a 7 rebusuri, gasirea solutiilor la 35 de jocuri
v 15 harti si organizatori grafici care activeaza ambele emisfere ale creierului
v 42 ateliere de creatie care activeaza inteligentele multiple.
Propunem o invatare contextuala care sa raspunda la intrebarile copiilor: De ce sa invat acesta? La ce imi foloseste?
Copiii descopera proiecte, modele de investigatie, planuri de idei, formule de comunicare eficienta si politicoasa care sa le aduca beneficiul aprecierii celorlalti.
Fiecare unitate de invatare abordeaza comunicarea din perspectiva complexa, atat ca receptare a mesajului oral si scris precum si ca exprimare orala si scrisa.
Sarcinile de lucru corespund criteriilor de structurare de la simplu la complex, oferind sanse egale de invatare tuturor elevilor.
Manualul propune metode, tehnici, strategii didactice activ-participative, activitati care se desfasoara in pereche sau in grup, marcate prin subtitluri de sectiuni specifice.
Varianta printata este atractiva, are un design modern si aerisit, adaptat varstei elevilor, un tipar de buna calitate.
Manualul digital este creat avand la baza manualul tiparit, pastrand structura si elementele acestuia, dar contribuind la crearea unei invatari complexe.
Manualul digital permite elevului sa invete conform propriului ritm, urmand un parcurs propriu, marcat de posibilitatea revenirilor succesive si de tratarea intr-o ordine proprie a continuturilor abordate. De asemenea, promoveaza feedback-ul imediat, dar si posibilitatea unei evaluari obiective.
Manualul de Limba si literatura romana, clasa a III-a propune o invatare centrata pe elev, conceputa ca o experienta personala la care elevul este participant activ, putand sa invete, sa exploreze, sa se joace, sa descopere si sa evolueze.
OPINIA CITITORILOR