Libertatea religioasa pentru binele tuturor

PRP: 10,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 9,00 lei
Diferență: 1,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Religie

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Documentul Libertatea religioasa pentru binele tuturor. Abordare teologica a provocarilor contemporane, publicat in anul 2019, cu aprobarea Papei Francisc, a fost elaborat de o subcomisie a Comisiei Teologice Internationale. Textul documentului reafirma ca libertatea religioasa, in dimensiunea sa individuala si comunitara, se afla la baza tuturor celorlalte libertati si promoveaza nu hegemonii sau privilegii, ci binele pentru toti.

Documentul porneste de la invatatura declaratiei conciliare Dignitatis humanae din 1965 si de la receptarea sa de catre magisteriul bisericesc si de teologie dupa Conciliul al II-lea din Vatican. Apoi, sub forma unui cadru sintetic de principii, mai ales antropologice, ale intelegerii crestine a libertatii religioase, trateaza despre libertatea religioasa a persoanei mai intai in dimensiunea sa individuala si apoi in dimensiunea sa comunitara, subliniind intre altele valoarea comunitatilor religioase drept corpuri intermediare in viata sociala.

In continuare, documentul ia in consideratie libertatea religioasa in raport cu statul si ofera anumite precizari referitoare la contradictiile prezente in ideologia acelei conceptii despre un stat neutral din punct de vedere religios, etic si valoric. In sfarsit, trateaza despre contributia libertatii religioase la convietuirea si pacea sociala, pentru a pune in evidenta apoi rolul central al libertatii religioase in misiunea Bisericii, astazi.

Intentia Comisiei a fost, mai intai, sa propuna o aducere la zi a receptarii declaratiei conciliare Dignitatis humanae, apoi sa explice ratiunile unei juste integrari – antropologica si politica – dintre aspectul personal si cel comunitar al libertatii religioase. Exigenta acestei clarificari deriva din nevoia ca si doctrina sociala a Bisericii sa tina cont de evidentele istorice cele mai relevante ale noii experiente globale.

Pr. dr. Stefan Lupu


Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 90
Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0527 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.