Legislatia societatilor. Cod 632. Actualizat la 6. 02. 2017 - Editie coordonata de Smaranda Angheni
DESCRIERE
Aceasta editie cuprinde modificarile La Zi ale actelor normative publicate in Monitorul Oficial, precum si deciziile Curtii Constitutionale si hotararile Inaltei Curti de Casatie si Justitie incidente, printre care si Decizia nr. 18/2016 (M. Of. nr. 930 din 18 noiembrie 2016) pentru dezlegarea urmatoarei chestiuni de drept: „modalitatea de interpretare a dispozitiilor art. 2801 din Legea nr. 31/1990, in sensul de a se lamuri daca este indeplinita conditia tipicitatii infractiunii de transmitere fictiva a partilor sociale, atunci cand pentru infractiunea pentru care s-a inceput urmarirea penala, de la care s-a sustras inculpatul prin vanzarea partilor sociale, a intervenit dezincriminarea”.
Multitudinea de note de subsol, corelatiile legislative, indexul alfabetic, precum si denumirile marginale adaugate de redactie articolelor Legii nr. 31/1990 pentru facilitarea utilizarii textului legii fac din Legislatia societatilor un instrument indispensabil in activitatea zilnica a oricarui profesionist.
Din cuprins
Legislatie privind:
societati si Registrul Comertului
piata de capital
stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii
institutiile financiare nebancare
operatiunile de leasing si societatile de leasing
organismele de plasament colectiv in valori mobiliare si societatile de administrare a investitiilor
desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale
Puncte forte
denumiri marginale ale articolelor Legii nr. 31/1990 introduse de catre redactia Editurii, in scopul facilitarii utilizarii textului legii
reglementari actualizate La Zi conform ultimelor modificari
corelatii legislative
Decizii ale Curtii Constitutionale si ICCJ incidente
note relevante
index alfabetic
scurt istoric al fiecarui act normativ
note privind modificari terminologice
Despre coordonator
Smaranda Angheni este profesor universitar in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti, fiind titular al cursurilor de Drept comercial. Profesor asociat, Universitatea din Orleans – Franta (2001-prezent); Profesor-formator – Institutul National al Magistraturii (2001-prezent); Arbitru, Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei (2003-prezent); Membru in colegiul de redactie al revistei Curierul Judiciar.
Nr. de pagini: 560
Anul aparitiei: 2017
OPINIA CITITORILOR