Intrebari si Raspunsuri 2015, pentru obtinerea permisului auto categoriile A si B. Contine CD, gratuit cu program de simulare a examenului

Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Legislatia rutiera actualizata in conformitate cu OG 21/2014

Pe data de 29 august 2014 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 365 Ordonanta Guvernului nr. 21/2014 care modifica si completeaza OUG nr. 95/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Nu intamplator, in activitatea de pregatire si formare a viitorilor conducatori auto, fie ei amatori sau profesionisti, se pune un accent deosebit pe studierea aprofundata a regulilor de circulatie si formarea unei conduite preventive, coordonate esentiale pentru siguranta traficului rutier.

Iata de ce, lucrarea de fata, realizata in deplina concordanta cu norma juridica actuala, se doreste a fi un sprijin real si de incredere in verificarea nivelului de cunostinte teoretice privind regulile de circulatie, adresandu-se atat viitorilor conducatori auto, cat si celor care au deja multe mii de km la activ.

Prezenta lucrare este rodul unei bogate experiente acumulate in activitatea didactica de specialitate, fiind redactata intr-o maniera accesibila si usor de utilizat, beneficiind de o forma grafica mult imbunatatita si de o exprimare clara si concisa.

Totodata impreuna cu Cartea"Intrebari si Raspunsuri 2015 pentru categoriile A, B" beneficiezi de CD-ul bonus ce contine program similar cu cel de la Politie, care genereaza chestionare prin alegerea corecta a intrebarilor din toate capitolele prezente in planul de invatamant aporbat de ARR.

Programul are o baza de date de peste 2000 de intrebari alese atent pentru a elimina surprizele la examenului teoretic sustinut cu Politie. De asemenea beneficiati de update gratuit. In maxim 48 ore de la o eventual modificare a legislatiei, programul dvs va fi actualizat si veti putea continua sa efectuati chestionare actualizate. Suntem singura editura din Romania care are un sistem informatic dedicat acestei activitati.

Modificari legislative 2013 - 2014

In ultima perioada de timp, mai precis In ultimul an, dinamica schimbarilor actelor normative in domeniul legislatiei rutiere, al scolilor de soferi si al obtinerii permiselor de conducere a luat o amploare deosebita, nu mai putin de 5 acte normative fiind modificate.

De aceea, pentru o intelegere completa si corecta a fenomenului referitor la circulatia rutiera, trebuie coroborate, In ordine, urmatoarele acte normative:

- Legea nr. 203 din 9 noiembrie 2012, care mentioneaza modificarile OUG nr. 195/2002 si pune accent pe introducerea noilor categorii de permis AM si A2, mentioneaza varstele la care pot fi obtinute categoriile de permis. precum si valabilitatea si modul de preschimbare a permiselor de conducere;

- Precizarile nr. 2. 321/3 din 17 ianuarie 2013, privind aplicarea Legii Nr. 203/2012, care mentioneaza programarea la examen pentru categoriile AM si A2, prevederi pentru candidatii la examen, documente necesare eliberarii duplicatului permisului de conducere si documentele necesare eliberarii unui nou permis de conducere la expirarea valabilitatii administrative.

- OMT nr. 733/2013 pentru aprobarea normelor privind autorizarea scolilor de conducatori auto si a instructorilor de conducere auto, atestarea profesorilor de legislatie rutiera si a instructorilor de conducere auto, metodologia de organizare si desfasurare a cursurilor de pregatire teoretica si practica In vederea obtinerii permisului de conducere si a programei de scolarizare.
- Ordin al ministrului afacerilor interne pentru modificarea si completarea OMAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere.
- Hotararea Nr. 480 din 10 iulie 2013 pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 1391 /2006, care reglementeaza printre altele, tipurile de tractoare rutiere ce pot fi conduse cu categoriile B, BE. C. CE.
Modifica si completeaza OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice care a intrat in vigoare la data de 19 ianuarie 2013, vizeaza In special conducerea mopedelor pe drumurile publice, precum si categoriile de permis de conducere si varstele minime pentru obtinerea acestora.
In primul rand mopedul nu mai este vehicul, el este Incadrat la categoria autovehicule, nu mai exista moped cu patru roti, ci doar cu doua sau trei roti (cu exceptia cvadriciclului usor), se mentioneaza si viteza minima de la care se incadreaza la aceasta categorie, respectiv 25 km/h, deasemenea este precizata masa proprie maxima, 350 kg, fara acumulatori, In cazul celui electric. Este asimilat mopedului si cvadriciclul usor. Conducerea pe drumurile publice a mopedului (pentru cei care nu poseda nicio categorie de permis) se face numai pe baza permisului de conducere categoria AM, obtinut In urma scolarizarii la o unitate autorizata si sustinerii unei examen, ce consta din doua probe: proba teoretica de verificare a cunostiintelor si proba practica de verificare a aptitudinilor In poligoane special amenajate. Trebuie retinut si faptul ca, mopedele nu mai au voie sa circule pe pistele pentru biciclete.
Conform actualului act normativ, nu mai exista. subcateqorii" de permis, toate devenind"categorii", iar ca element de noutate a fost introdusa categoria A2, care poate fi obtinuta la 18 ani.
    Au fost modificate varstele minime de obtinere a per miselor de conducere, modificarea vizand obtinerea categoriilor C si CE la 21 de ani si a categoriilor D, DE, Th si Tv la 24 de ani. Pentru categoria A, exista doua posibitati: se poate obtine la varsta de 20 de ani, cu conditia ca persoana sa aiba o experienta de cel putin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau se poate obtine direct la varsta de 24 de ani. O alta modificare vizeaza valabilitatea permiselor de conducere, care pentru categoriile C1, C1E. C. CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb si Tv este de 5 ani, iar pentru categoriileAM, A1, A2, A, B, B1 si BE de 10 ani. De asemenea eliberarea unui nou permis de conducere cu o noua valabilitate se face numai dupa o examinare medicala, indiferent de categoria sau categoriile pe care le poseda.
Este de retinut faptul ca, permisele de conducere categoria B sunt valabile pentru triciclurile cu motor avand o putere de peste 15 kW, cu conditia ca detinatorii permiselor sa aiba varsta de 21 de ani Impliniti. De asemenea, persoanele care poseda permis de conducere categoria B, au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule a caror masa maxima autorizata nu depaseste 4. 250 kg, format dintr-un autovehicul tragator de categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg. In cazul In care ansamblul depaseste 3. 500 kg trebuie sa faca dovada ca au absolvit un curs de formare In cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule.
Posesorii permiselor de conducere categoriile C1 si C pot conduce autovehicule, altele decat cele din categoriile D1 si D, cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3. 500 kg (nu mai mare de 7. 500 kg pentru C1), si care este proiectat si construit pentru transportul a maximum 8 pasageri In afara conducatorului auto.

I. CURS LEGISLATIE
    Modificari Legislative 2013
    Notiuni introductive
    Semnalizarea rutiera     
    Indicatoare explicate ordonate pe categorii
    Panouri aditionale             
    Marcaje Rutiere         
    Indicatoare Rutiere         
    Semnalele politistului                 
    Semnalele luminoase             
    Pozitia in timpul mersului     
    Viteza si distanta intre vehicule                     
    Depasirea                         
    Oprirea, stationarea si parcarea                         
    Reguli referitoare la manevre
    Prioritatea de trecere     
    Zona rezidentiala si pietonala             
    Trecerea la nivel cu o cale ferata             
    Circulatia pe autostrazi                 
    Centura de siguranta                 
    Remorcarea                         
    Obligatii si interdictii pentru conducatorii auto                     
    Permisul de conducere                                 
    Contraventii si infractiuni                         
    Imobilizarea vehiculului                         
    Radierea                         
    Anularea permisului de conducere
    Notiuni de conducere preventiva
    Notiuni de prim ajutor
    Notiuni de conducere ecologica         
Cunosterea autovehiculului (notiuni de mecanica auto)

II. INTREBARI PENTRU VERIFICAREA CUNOSTINIEL

Cap. 1. Semnalizarea rutiera (indicatoare, marcaje etc)
Cap. 2. Semnalele politistului si ale altor persoane care dirijeaza intersectia.
Cap. 3. Semnalele luminoase
Cap. 4. Pozitia In timpul mersului         
Cap. 5. Viteza si distanta intre vehicule     
Cap. 6. Depasirea
Cap. 7. Oprirea, stationarea si parcarea
Cap. 8. Reguli referitoare la manevre
Cap. 9. Intersectii si obligatia de a ceda trecerea
Cap. 10. Trecerea la nivel cu calea ferata
Cap. 11. Circulatia pe autostrazi
Cap. 12. Obligatii si interdictii pentru conducatorii auto
Cap. 13. Sanctiuni, infractiuni si pedepse
Cap. 14. Notiuni de conducere preventiva
Cap. 15. Notiuni de prim ajutor
Cap. 16. Notiuni de conducere ecologica
Cap. 17. Cunosterea autovehiculului (notiuni de mecanica auto)

III. LEGEA SI REGULAMENTUL

ORDONANTA DE URGENTA nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, completata prin OUG nr. 63/2006 si OUG nr. 69/2007 si Legea nr. 203 din 09/11/2012     279
REGULAMENTUL de aplicare a Ordonantei de urgenta
Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice

Supliment:

Tabel Amenzi, puncte de penalizare
Conducerea defensiva
Atentie la examen!
Sfaturi
Acte necesare inscrierii
Instructiuni CD
Raspunsuri Corecte



CD-Simulator Examinare Computerizata

La achizitionarea lucrarii de fata, ati primit gratuit un CD ce contine un program de Simulare a Examinarii Teoretice. In continuare va vom prezenta pe scurt cerintele minime hardware pe care trebuie sa le Indeplineasca calculatorul dumneavoastra pentru a rula aplicatia, modalitatea de activare a licentei, instructiuni de folosire si de actualizare.

MPORTANT:

Pentru activarea licentei, validarea acesteia si actualizarea aplicatiei este ecesara o conexiune internet. Daca computerul pe care optati sa instalati plicatia nu are acces la internet, programul va functiona cu unele limitari (mod elicentiat).

Mod Licentiat:

La achizitionarea acestei lucrari ati primit un cod de licenta, valabil pentru fectuarea a 300 chestionare distincte, generate din baza de date a programului. Codul se afla pe verso-ul plicului In care se afla CD-ul. Prin introducerea codului de icenta si activarea licentei, beneficiati de posibilitatea efectuarii a 300 chestionare.

Acestea pot contine Intrebari din toate capitolele prezentate In carte sau puteti opta pentru efectuarea unui chestionar cu Intrebari numai dintr-un anumit capitol entru a va verifica cunostintele pe acel segment din legea circulatiei. Aveti la dispozitie In program alegerea chestionarelor din toate capitolele prezentate In carte. La Inceperea fiecarui chestionar va fi scazut un punct de licenta din cele 300 acordate initial. Acestea se scad indiferent daca dumneavoastra finalizati testul sau daca II abandonati pe parcurs. Dupa efectuarea celor 300 de teste sau In situatia In care programul nu poate verifica licenta (fie datorita interventiei neautorizate asupra fisierelor programului, fie datorita lipsei unei conexiuni la internet), programul va fi comutat automat In mod nelicentiat.

Mod Nelicentiat:

Programul este comutat automat In modul nelicentiat la cererea dumneavoastra de a continua rularea programului fara activarea licentei, la epuizarea celor 300 de teste acordate dupa activare, In cazullipsei unei conexiuni la internet pentru validarea licentei sau In situatia In care programul a detectat o posibila tentativa de fraudare a licentei prin accesarea sau modificarea fisierelor care intra In componenta programului. In modul nelicentiat nu veti avea acces la efectuarea de teste orientate pe capitole din lege (Ia alegerea acestei optiuni veti fi redirectionati In meniul principal) iar la modul de simulare examinare nu veti mai avea optiunea de a genera chestionare dintr-o anumita categorie, veti fi prezentati cu optiunea alegerii unui test din 25 teste standard predefinite. Cele 25 teste standard, nu au un grad de dificultate ridicat si prin rezolvarea lor nu va este garantata reusita la examen datorita faptului ca 25 teste nu pot cuprinde toate aspectele legale pe care le veti Intalni la examenul cu Politia. Rolul acestora este strict de a va obisnui cu modalitatea de examinare pe calculator. Va recomandam activarea licentei.

Protectia Drepturilor Intelectuale:

Dorim sa va aducem la cunostinta faptul ca aceasta aplicatie cu scop didactic este distribuita gratuit, dar deoarece foloseste resurse (servere de autentificare, de update etc), editura Radulescu Isi rezerva dreptul de a controla numarul de utilizatori. Astfel a fost implementat un modul de securitate ce trimite catre serverele noastre informatii In situatia In care programul aflat In posesia dumneavoastra este folosit In mod necorespunzator sau contrar conditiilor de licenta. Astfel orice tentativa de fraudare a licentei, de modificare a fisierelor ce intra In componenta aplicatiei, de instalare a programului pe mai multe calculatoare, de folosire In scopuri comerciale, de copiere sau distribuire va fi semnalata autoritatilor in mod automat de catre serverele noastre.

Dorim sa punem la dispozitia publicului programe educationale gratuite si acordam licente persoanelor care respecta drepturile intelectuale ale realizatorilor si folosesc produsele noastre strict In scopul In care acestea au fost elaborate.

Va multumim pentru Intelegere.

Cerinte Minime:
Windows 98/ XP / Vista / 7. Procesor: 500 Mhz, 128 Mb RAM, rezolutie 1024x768, 350 Mb liberi pe hard-discul unde se va efectua instalarea.

Instalare:
Introduceti CD-ul In unitatea CD/DVD-ROM. Daca aveti optiunea autorun activata, instalarea va Incepe automat. In caz contrar, accesati My Computer, alegeti litera corespunzatoare unitatii CD/DVD-ROM (spre exemplu D:) si rulati"Setup. exe".

Pentru simplificarea procedurii de instalare, programul va fi instalat fara sa va fie solicitate date suplimentare. Va fi creata 'scurtaura' pe desktop si In Meniul START -> Programs -> Editura RADULESCU.

(Timp aproximativ de instalare 2 minute)
Prima Rulare:

Este posibil ca aplicatia sa aiba nevoie de anumite componente sa fie instalate pentru functionarea in parametrii normali. In acest caz va va fi cerut acordul pentru instalarea acestora. Instalarea se face automat.

Reporniti aplicatia dupa terminarea instalarii (Timp aproximativ de instalare 10 secunde)


Anul aparitiei: 2015
Nr. pagini: 399

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0518 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.